26 Nisan 2010 Pazartesi

109- BİR SÖYLEŞİDE İKİ YANLIŞ VAR!

                                                                                                                                                                                                                                                
             Osman Türkoğuz
           İzmir; 07, Haziran, 2008

       
                      

           109-  BİR SÖYLEŞİ’DE İKİ YANLIŞ VAR.

Tanrı Dağından, Hıra dağına göceden MHP’NİN desteği ile AKP’YE Cumhurbaşkanı seçilen Sayın A. Gül’ün ve Eşlerinin Japonya gezilerinin başarı ile sürdüğünü basınımızdan izlemekteyiz.
Cumhuriyet Gazetesi’nin 06, Haziran, 2008 tarihli sayısında resimli bir haber yayımlandı. Sayın Gül’ler, Japon İmparatoru ve Güneş’in oğlu Majeste Akihito ve İmparatoriçe Miçika ile bilgi alış, verişlerinde bulunduklarını öğrenmekle, göğsümüz kabardı.
Majeste Akihito: “Biz Japonlar, geleneklerimize bağlı olarak modernleştik. Siz Türkler de, geleneklerinize bağlı olarak modernleşiyorsunuz!" buyurmuşlar. 
Ayıp olacak ama doğrusunu söylemek zorundayım: Japonların geleneklerine bağlı kalarak modernleştikleri doğrudur.
ATATÜRK, Türk'ün çok eski, İslamiyet’ten önceki geleneklerine göre, TÜRK ULUSU'NU modernleştirmiştir.
Sayın Bay ve Bayan GÜL İLE SAYIN Bay ve Bayan Erdoğan’ın başlarında bulunduğu bir grup, Sümer Manastırı geleneği Türban ve Arap geleneği ÇARŞAF ile modernize çalışmaları yaparak,  Türk Toplumunu, çarşaflandırmaktadırlar.
İşin doğrusu da böyledir.
Sayın Gül,  söylediği bir tarihi yanlışlıkla yüzümüzü GÜL rengi yaptı: Hiroşima, 06 Ağustos 1945 tarihinde; saat 08 15'te, ENOLA GAY isimli B-29'dan atılan Atom Bombası ile yok edilmiştir.
Nagazaki; 09 Ağustos 1945 günü, B-29'dan atılan bir Atom Bombası ile yok edilmiştir. Her iki Japon şehrinde, (300.000) kişi yaşamını yitirmiştir.
Şimdi, çok sıkı durunuz: Sayın Gül, Majeste Akihito ve İmparatoriçe Miçika ve Bayan Gül'ün yüksek huzurlarında, şöyle söyleyerek, tarihi değiştirmiştir:
"Hiroşima'da yaşanan acı, Türkiye'de hissedilmiştir. Mehmet Akif Ersoy” Japonya, “ Nazım Hikmet’ te  "Kız Çocuğu "şiirini kaleme almıştır."  buyurmuştur.
M.Akif Ersoy, kaçar gibi, gittiği Mısır'dan döner dönmez, (1873-1936), 1936 tarihinde ölmüştür. Rahmetli M.A. Ersoy, mezardan mı şiir yazmıştır?
Sayın Gül, türban bahanesi ile eşini Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesinden almasaydı, bu hataya düşmezdi. Amma. Çankaya’ya da çıkamazdı. Bizlerde bir noterden yoksun kalırdık.
Sonra; Türklerin içleri, NAGAZAKİ  KURBANLARI'NA yanmadı mı? Bu acı niçin seslendirilmedi?
Sormak hakkımız değil mi?
                       

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi