28 Nisan 2012 Cumartesi

706/AZINLIKLAR VE MİSYONERLER

Osman Türkoğuz
 İzmir;16 Ekim 2008/28 Nisan 2012.                                                                                                                  osmanturkoguz@hotmail.com 
                        50- AZINLIKLAR VE MİSYONERLER
                        APTALLIKLARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN MİRASIDIR!
                                               SÜRÜPTE GİDER.
Yalaka televizyonlara çıkartılacak ehliyetli kimseler kalmayınca kimleri çıkartıyorlar.Konu hep Cumhuriyetimizin kurucularını karalama olunca bilgiye de gerek kalmıyor.Aklıma hep Adolf Hitler geliyor.Elinde yetenekli ve yeterli asker kalmayınca cepheye 14/15 yaşındaki çocukları sürmüştü."Köprü" adlı flimi hatırlayanınız var midur?Temel.Bir Bayanımız da bir kanalda Azınlıklardan söz etmişti.Bendeniz de bu konunun aslını sizlere ileteyim dedim.saygılarımla.              
                                               “Bu coğrafya’ya lâyık bir ulus olduğumuzu kanıtlayamazsak;                                       Kara gözümüzün hatırı için bizi bu coğrafyada yaşatmazlar.”                                                   GAZİ MUSTAFA KEMAL.
                        “Fener Rum Ortodoks Kilisesine kayıtlı Ortodoks sayısı              4000’e düşmüş olup,--Bugün 1500’dür-- Metropolitlik Meclisini toplayacak Türk vatandaşı Ortodoks bulunamayınca, Bakanlar Kurulu (16) yabancı papaza Türk vatandaşlığı hakkını vermiştir!” Türk basını.
“Malatya cinayetleri üzerine; Misyonerler, Misyonerlik faaliyetlerini bir süre, askıya alma kararı aldılar.” Yazılı basın.
“Dört ayet ezberledim; bu Aptallara (30) sene imamlık yaptım” Mordoğan doğumlu bir Rum Papazının itirafı.
Önce; Trabzon’da, İtalyan Uyruklu bir Katolik Papazı öldürüldü. Papazın katili, 16 yaşında bir Türk genci çıktı.
Irak’tan ülkemize geldiği saptanan cinayet tabancasını Katilin Ağabeysi vermiş!
Daha sonra; İstanbul’un göbeğinde ve GÜPEGÜNDÜZ; HIRAN DİNK adlı Ermeni asıllı bir Türk GAZETECİSİ, tabanca ile öldürüldü. HIRAN DİNK’İN KATİLİ YİNE TRABZONLU BİR TÜRK Genci çıktı.

705/DÖNMELER,DEVŞİRMELER VE TÜRKLER!

                                                                               
OSMAN TÜRKOĞUZ
            osmanturkoguz@hotmail.com
            Çeşmealtı;24 Temmuz 2011./28 Nisan 2012

                                   Sizlere şimdi ileteceğim yazımın çıktısı ile karşıma dikilen bir arkadaşım:"Bazı TV. Kanalları, TRT'DE dâhil, saat 2400'ten sonra hep aynı iftira şarkısını söylemekte"Dedi ve bunun Fransızcasını da ekledi. Aynı mavalları okuyanlara Fransızlar ""Hep aynı şarkı!" Diye yanıt vermektedirler. Arkadaşım, neden siz de bazı yazılarınızı sürekli olarak yayımlamıyorsunuz?"Buyurdu.Bu öneri benim de aklıma yattığından arkadaşımın elindeki yazıyı sizlere iletiyor ve dahi saygılarımı da sunuyorum.                                                                           

                                   DÖNMELER, DEVŞİRMELER VE TÜRKLER!
“Bir millet, unsur’u aslinin içinden çıkan kimseler tarafından idare edilmiyorsa, izmihlal(yok olmak)mutlak ve
Mukadderdir” Gazi Mustafa Kemal, Ali kemal Meram, Padişah Anaları, s.651
“Biliyorsun, neden öğretmiyorsun?”
Boş vakit geçirdin neye yaradı?”Sümer Atasözü! Profesör DR. Muazzez İlmiye Çığ, Sümer Yazılarına ve Arkeolojik Bulgulara Göre, İbrahim—Abraham-Peygamber.
 1*Mithat Sertoğlu; Osmanlı Tarih Ansiklopedisi,
 2*Ali Kemal Meram, Padişah Anaları. S.653–665 
 3*Enver Behnan Şapolyo, Mezhepler ve Tarikatlar Tarihi.
 4*Mustafa Akdağ, Türk Halkının Dirlik ve Düzenlik Kavgası, Celali isyanları.
5*Enver Behnan Şapolyo, Mezhepler ve Tarikatlar Tarihi.                            6*Hilmi Yücebaş, Hiciv Antolojisi.
7*Mareşal Bernhart Helmuth Von Moltke, Türkiye Mektupları.
8*BUSBECK(1555-1562) Türkiye Mektupları.
Bendeniz, Osmanlı Padişahlarının hangi tarikatlara mensup olduklarını yazmayı düşünüyordum. Sayın Hamret Han’ım, önüme yukarıdaki iki Sümer Atasözünü koyarak:
         “Siz,243 Osmanlı Sadrazamının yalınızca 10’u Türk asıllı deyip duruyorsunuz. Örnek vermem gerekirse ben bunları bilmiyorum.”Siz biliyorsanız neden öğretmiyorsunuz? “Dediler.
         Benim bir şey öğretmem ne haddime. Elimde, bu konuda listeler var. En yenisini, Rahmetli yazarının sunum yazısını da alarak aktarabilirim.                                             Yalınız; öncelikle iki Osmanlı kanununu yazmam gerek:
         -“Türk’ten vezir olmaya!”
         -Türk’ten yeniçeri olmaya!”
Rahmetli Ali Kemal Meram’ın yukarıda sözünü ettiğim kitabından başlamak istiyorum:
“Osmanlıda Kimdi Bu Büyük Devlet Adamları! Bu paşalar kimlerdendi!”
“Halkımız, Tanrı katından zembille inmiş üstün yaratıklar olarak gördükleri bu kişilerin adlarını anarken seslerini kısıyor, rastlaştıklarında da iki büklüm olup, korku ile saygının ezikliği özellikle göstermek, kayıtsız şartsız bu “büyüklerin büyüklüğüne”boyun eğdiklerini anlatmak istercesine yerlere kapanıyor, eteklerini öpüyorlardı”
“Oysa; bir düşünen soran ve gerçeği kavrayan birileri olsa, bunların kim ve ne olduklarını kulaktan kulağa yayacaklardı, işte o zaman, boğazın iki yakasındaki köşkleri, yalıları, konakları dolduran uşaklar, hizmetçiler, halayıklar, nedimeler, cariyeler ve iç-oğlanlar arasında zevklerin ve saltanatın zirvesinde yaşayanların her birinin Frenk dölü,dönme ve devşirme,savaş tutsağı,parayla satın alınmış köleler olduğu;Türklere yasaklanmış ocaklardan yetişip devletin her bir organına,Türk Düşmanı padişahların buyruklarıyla oturdukları anlaşılacaktı.Bizans başkenti İstanbul’un alındığı günden başlayarak ,Sadrazamlık katına kadar devletin tüm yetkili organlarının başına,şeriat ve ticaretin her bir alanına,sarayların içlerine kadar her bir köşe başına Rumları,Ermenileri,Yahudileri,Sırpları,Bulgarları ve başka tüm yabancı Frenk döllerini getirerek(Türksüz ve Türk’e yasak) bir devlet örneği veren (Fatih)
2‘inci Mehmet, kendinden sonra Osmanlı tahtına oturacaklara aynı izi sürmelerinin gereğini perçinlediği, Anadolu’yu dolduran milyonlarca Türk için en kara, en kahır yüklü bir yaşam daha o zaman başlamış olduğu görülecektir.”S.597

İzleyiciler

Blog Arşivi