24 Ocak 2011 Pazartesi

248-AKP'DEN NELER ÖĞRENDİK.

OSMAN TÜRKOĞUZ
İzmir;24 Ocak 2011.
“AKP’DEN NELER ÖĞRENDİK!”
Vatan gazetesi Yazarı Sayın Can Ataklı;23 Ocak 2011 tarihinde, köşesinde bu başlıkla bir güzel analiz yayımladı.27 Mayıs 1960 Askersel darbeden sonra; bir trafik kazasında yitirmiş olduğumuz Rahmetli Amcası Kurmay Albay Mucip Ataklının adını çok duymuştum. Yeğen Sayın Can Ataklının kendine özgü yazısını okuyanlardan birisiyimdir. İş bu yazı “Hoşuma Gidenler” başlığı altında yayımlanmıştır:
“Bir dostum göndermiş. Muhtemelen internetteki mail zincirlerinde dolaşıyordur. Ama görmeyenler için burada da tekrarlamak istedim. Evet, gelin bakın 8 yılda AKP’DEN neler öğrendik, birlikte okuyalım:
*-Devletimizin Kofluğunu keşfettik ve Cumhuriyetimizle Rejimin kurumsallaşmadığını gördük.
*-Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapılan türlü psikolojik operasyonlara karşı değil Devleti ve Ulusu, kendini bile savunmakta yetersiz olduğunu anladık.

247-ATEŞ İLE SUYUN ÖYKÜSÜ

OSMAN TÜRKOĞUZ
Çeşmealtı; 25 Mayıs 2010.
ATEŞ İLE SU!”

Konak subay orduevinin bitişiğindeki ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NİN önünde; resim ve heykel sergi salonu vardır. ATATÜRK’TEN KORKANLAR PARTİSİ iktidara gelmeden önce; burada görkemli bir yaratılış heykeli vardı. Bir yüksek kaide üstünde, bir tek sap ile kaideye tutturulmuş iki yaprak. Üşenmeden, bu heykelin önünde durur, gelen ve geçene bunun anlamını sorardım. Tanrıma şükürler olsun bunu bilene rastlayamadım. KADIN ve ERKEK BİR kökten türemiştir, hayata bir tek kökle bağlıdırlar! Adı AK, Ampulü de çağdaşlığa patlak siyasi parti iktidara gelir, gelmez bu heykel yerinden söküldü, kaidesi de bomboş kaldı. Bunu yerine büyük bir mermer parçasının içine bir sabun kalıbı sembolü konuldu. Müzeden içeri daldım; bir Erkekle iki Hanımın oturduğu odaya selamsız girdim:
“Buranın en büyüğü kim?” Diye sordum. Gururla, ben diyen Adama, bu heykelin İzmir il müftülüğünün ya da AKP il başkanlığının önüne dikilmesini anlattım.

246-BAB'I MEŞİHAT KALKMADI MIYDI!

OSMAN TÜRKOĞUZ
İzmir;25 Ocak 2011.
BAB’I MEŞİHAT KAPANMADI MI?
Manisa Milletvekili, suikasttan zor kurtulan! Bülent Arınç Bey,”fetva aldım, ezan okunurken de konuşabilirim!” Buyurmuş.”Hoppala yavrum fetvalar geri mi geldi!”Dedim.
Diyanet işleri Eski başkanı Profesör Dr. Sayın Ali Bardakoğlu:
“Sosyal konular için DİB’ lığından fetva istemeyin!” Dediği için görevlerinden azat edilmişlerdi. Anayasamızın 136’ıncı maddesini açıp okudum:
“i.Diyanet İşleri Başkanlığı”
Madde136-Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, Laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir.”Amir hükmünü taşımaktadır.

İzleyiciler

Blog Arşivi