9 Eylül 2012 Pazar

803/AFYON VALİSİNİN VE BELEDİYE BAŞKANININ TİCARİ DEHASI!

                                                    AFYON BELEDİYE BAŞKANINA
OSMAN TÜRKOĞUZ
İzmir;06 Aralık 2011
                                                AÇIK MEKTUP!
            Sayın Başkanım; önce selam ve dahi saygılarımı iletir, gerilerden ileriye dönük çalışmalarınızda da başarılar dilerim. Belki Türk ve Yunan toplumu unutmuştur, ama velâkin bendeniz bir önerinizi unutmuş değilim:
            İki sene kadar önce “Afyon’a bir Yunan Şehitliği! Kurmak istemiştiniz. Megalı İdea için Anadolu’muzu işgal için gelen ve burada vurularak ölen Yunan askerleri için bir mezarlık yapmak fikrinizin ekonomik boyutunu düşünen olmamıştı. Nasıl Gelibolu’daki İngiliz; Fransız ,Yeni Zelanda ve Avustralya askeri mezarlıklarına ziyaretler  yapılarak Şafak Ayinleri yapılırsa,aynı olayların Afyon Yunan Mezarlığında yapılması Afyon’a ve Ülkemize sayılamayacak kadar getiriler kazandıracaktı.Bir kere;Afyon Mermer ve mezarlıklar sanayi çok gelişecekti!Sonra;Avrupa Birliğinden,Amerika’dan ve Yunanistan’dan paralar akacaktı.Afyon kaymağı ve Afyon sucukları dünyaya açılacaktı.Bu öneriniz Devlet Büyüklerimizce de uygun görülmemişti.Şimdi;Türkiye Büyük Millet Meclisinde,tarih doktoru ve dahi Milletvekili Bay İhsan Şener’in aydınlatmasıyla kafam dank etti.Ya maazallah,Kapısında her dilde ve dahi Yunanca:”Yunan Şehitliği!Burada Anadolu’ya Turistik gezi için gelen ve yanlışlıkla öldürülen Yunan Askerleri yatmaktadır!”Yazısı bulunan Yunan Mezarlığı açılmış olsaydı,ne durumlara düşerdiniz?Bay İhsan Şener, Tarih Uleması ve Türk Milletvekili:
            “Yunanlıların Harp Tarihlerinde bir Anadolu Savaşı yoktur. Ulusal Kurtuluş savaşı,şehitlikler uydurma bir dümendir!”Buyurdular;hem de,Ulusal Kurtuluş Savaşı yapmış ve kazanmış olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin içinde! Hayali bir mezarlık için dünyanın parasını sarf edecek ve âleme de rezil olacaktınız: Bir dost olarak geçmiş olsun der; bir daha Tarih uleması Bay İhsan Şener’e danışmadan büyük işlere kalkışmamanızı öneririm.Kaygılarımla.”

            Afyon belediye başkanının zırvasını  yukarıdaki yazımla yanıtlamıştım.Bu sefer de Afyon valisinin Tiçarı dehası ve Sayın Necdet Özel Paşamızın savunması karşısında  kanım dondu.Bugünkü Saygın Gazetelerimizden iki resim ve iki başlık:
            “HEDİYEYİ NEDEN VERDİM?
            “ÇÜNKÜ POPÜLER BİRİ GELDİ KENTİN REKLÂMINI YAPTIM!”İrfan Balkanoğlu, Afyon’un AKP’Lİ valisi.
            “HEDİYEYİ NEDEN ALDIM?”
            “ÇÜNKÜ ANİDEN GELİŞTİ…REAKSİYON VEREMEDİM ÜZGÜNÜMM!”Genelkurmay başkanı Necdet Özel Paşamız!
            Sayın Orgeneral Necdet Özel Paşamız; Size bir sorum var:Bir muharebede aniden ortaya  çıkan ve beklenmedik bir gelişme üzerine REAKSİYON GÖSTEREMEZSENİZ YIKILDIK DEMEKTİR!
            Sizin yerinize bendeniz olsaydım;Size reklamına verilen hediyeden 24 adet daha alarak,bedelini cebimden şak!Diye öder,”bunları şehitlerimizin ailelerine takdim etmek üzere satın aldım!”Derdim.Ya da, önceden ziyaretimin saygı ziyareti olduğunu hediye falan verilmemesini ol AKP valisine duyururdum.Reklam figüranı olmazdım.
            Saygılarımla.

İzleyiciler

Blog Arşivi