2 Kasım 2011 Çarşamba

455-BUGÜNÜN RAPORU.

                                                                                  

OSMAN TÜRKOĞUZ
İzmir;29 Ekim 2011
           
                        Bugünün Raporu!
         Demokrat Urla Gazetesinin toplantısına davetliydik. Saat tam 1105’te Urla yol ayrımındaki Topçu adlı ünlü lokantadaydık. Bizden önce gelenler, sonradan gelecek tanıdıkları için sandalyelere eşyalar koymuşlar. Bir yer bularak oturduk. Sayın Majeste Hamret Han’ımın kahvaltı tepsisini de ben hazırlayarak getirdim. Bir iki kişi konuştu. Birisi dizüstü bilgisayardan konuşmasını okudu. Sıra bana geldiğinde, yerimden kalkarak, tüm masaları karşıma aldım ve eydirmeye başladım:
“Hepinizi saygı ile selamlar ve dahi yasaklanmış Cumhuriyet Bayramınızı kutlarım. Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında; Başkomutanımız Mustafa Kemal 41 derece ateşle Çankaya’da hasta yatarken Türkiye Büyük Millet Meclisi O’NUN Başkomutanlık yetkisini kaldırmış. Hükümet üyeleri ve Genelkurmay Başkanı Fevzi Çakmak Çankaya’ya çıkarak, istifa edeceklerini Mustafa Kemal’e arz etmişler.24 saat izin isteyen Mustafa Kemal:
“Kahramanı olduğu kadar, Gafili de, Haini de çok milletiz!”Demiş. Az gelişmiş ve Ümmetçilikle yönetilen ülkelerde; ihanet ve Kahramanlık tahterevalli oynamaktadır. Bunu da en güzel bir tarzda bir Kızılderili Reisi anlatmıştır:
   

İzleyiciler

Blog Arşivi