13 Mart 2016 Pazar

2086-HAREM VECARİYE KEPAZELİĞİ!


TC.

OSMAN TÜRKOĞUZ

osmanturkoguz@gmail.com

TV,İZMİR;11 Mart 2016.

                HAREM VE CARİYE KEPAZELİĞİNİN NEDENİ?!

HZ.MUHAMMEDİN BİR KAÇAMAĞI,MÜSLÜMAN KADINLARINI İÇİNDE BULUNDUKLARI ALÇALTICI DURUMLARA DÜŞÜRMÜŞTÜR.OKUYALIM:

37-AHZAP SURESİ/AYET:50:”Ey Muhammed! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikâhlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.”

37-AHZAP SURESİ/AYET 52:”Ey! Muhammed, bundan sonra güzellikleri hoşuna gitse bile, başka kadınlarla evlenmek, eşlerini boşayıp başka eşler almak sana helâl değildir. Ancak sahip olduğun cariyeler başka.Allah her şeyi gözetleyendir.”

4-
Nisa suresi/3:Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın.2 Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o takdirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur. “                                                          

Eğer,Zeyd evde olsaydı ya da Muhammed’in Dayısının kızı ve eski nişanlısı ağzını tutsaydı,Hz. Hatice de ölmemiş olsaydı, HER İKİ ÂLEM DE KADINLAR İÇİN FUHUŞ YUVASI Olamazdı?!Aklı olan okur ve düşünerek bir sonuca varır.Hiç bir şey bilmeyenler de hep inanır.İzninizle yaşanmış birkaç olay anlatmak istiyorum:

1402’de başlayan Fetret Devrini diğer iki Kardaşını haklayarak sonlandıran Çelebi Mehmed’in huzuruna Veziriazam--  Bostancıbaşı vel Haremağası ---Yerlere kadar eğilerek:”Haşmetlû Padişahımız,iki gün önce bir Kâfir İtalyan genci ile kaçan Hasekiniz yakalanmıştır.Bu konuda fermanıhumayununuz  nicedir?!Dediler.Çelebi Mehmet:Baka lala,ol İtalyanı Çengel çiçeği yapasız,Hasekimi de canını incitmeden katledesiz?!Buyurdu.Saçlarını başına topuz yaptıkları Hasekikin başını bir vuruşta gövdesinden ayırdılar;donuna kadar soydukları İtalyan gencini de,palangalarla yukarı çıkartarak kasap çengellerin üstüne bıraktılar.ol İtalyan Genci İki gün,canhıraş feryatlar çıkartarak öldü*!

      Bir Perşembe akşamıydı; Haremdeki tüm Cariyeler meşalelerle aydınlatılan koridora Akraba ve Evlat Katili Birinci Süleyman da o gece düzeceği/Pardon,Eminenanıma göre DERS VERECEĞİ/ Cariyeyi seçmek üzere Cariyelerin önünden yürümeye başladı.Çok Genç ve çok işveli bir Cariyenin önüne geldiğin de mendilini ol Cariyenin ayaklarının dibine düşürdü.DERS VERECEĞİ CARİYEYİ SEÇMİŞTİ?!Gece,el ve ayak  çekilince,Harem Ağası bir Cariyeyi Süleyman’ın yattığı dershaneye soktu.Süleyman,Cariyenin yüzünü gördüğü anda,avazı çıktığı kadar bağırdı:SEN,ÖNÜNE MENDİLİMİ BIRAKMTIĞIM CARİYE DEĞİLSİNNN?!BİZİM KOYNUMUZA GİRMEYEN KARA YERE GİRER.CELLAT!TİZ OL CARİYENİN DEFTERİNİ DÜRRR?!”NÖBETÇİ CELLAT, SIRASINI SATTIĞI ANLAŞILAN OL ZAVALLI CARİYEYİ SÜRÜKLEYEREK SİYASET MEYDANINA GETİRDİ VE BİR PALA DARBESİYLE DE KAFASINI KESTİ. Sabahleyin mesele anlaşılmakla Süleyman çok üzüldü: Meğerki ol Zavallı Cariye, Üsküdar’da yaptırtmakta olduğu caminin masrafını çıkartmak üzere DERS SIRASINI?! EN FAZLA ALTIN VEREN BAŞKA BİR CARİYEYE SATMIŞMIŞ?!OL İNŞAATI YARIM KALAN CAMİYİ Süleyman tamamlattı.Süleyman da öldü,cami Üsküdar’da sessize durmaktadır?!

      Dördüncü Murat’ın öldürmesine, anasının İbrahim’im çok yakışıklıdır, onu bırak ta öteki Şehzadeyi öldür?!Demesiyle canını kurtaran Şehzade İbrahim  tarihimize DELİ İbrahim olarak geçmiştir.Padişah olur olmaz,daha önceleri padişahların koynuna girerek Hayat Dersi almış 280 Cariyeyi,ağırlık bağlattığı çuvallara doldurtarak boğaz akıntısının en hızlı yerinden, Kızkulesi’nden denize bıraktırtmıştır?!”Müftünün kızı ile evleniyorum?!Diyerek Haremini   boşalttırmıştır.Düğün hediyesi olarak ta kendisine 800 Cariye armağan edilmiştir.Bunlarla da yetinmeyen deli İbrahim,Sivas Valisi Ali Varvar Paşadan 30.000 kuruş Rüşvet ile Mustafa İşpir Paşanın dillere destan güzellikteki Tombul eşini de, HAYAT DERSİ vermek için,HAREMİNE İSTEMİŞTİR?!

Cariyelerden birisi, Deli İbrahime seks hikâyeleri anlatırken, şişman bir kadınla yapılan seksin zevkini anlattığının sabahında, Veziriazamını Huzuru hümayununa davet eden Deli İbrahim, aynen:

      “Bre karpuz kıyafetli Pezevenk,çabuk bana bir okkalı avrat bulasız?!Fermanını vermiş.İstanbul kepçe Veziri Pezevenk te kazan,Okkalı avrat aramasına çıkmışlar.Sonunda;Üsküdar’da Bağlarbaşında 107 Okkalık bir Ermeni Dudusuna ulaşmışlar. Sarayın arabasının kapısı ve sarayın cümle kapıları genişletilmiş. Saraya vasıl olan Ermeni Dudusu Hamamı hümayuna alınarak yıkanmış ve tüm kılları da ibrişimden geçirilmiş.OL KADININ VERMİŞ OLDUĞU HAYAT DERSİNDEN ÇOK MEMNUN KALAN DELİ İBRAHİM,OL KADINA ŞAM VİLAYETİNİ BAĞIŞLAMIŞ.OL KADIN DA ESKİ ŞAPICISI KÖPRÜLÜ MEHMET AĞAYI ŞAMIN YÖNETİMİNİN BAŞINA GETİRMİŞ,BÖYLECE KÖPRÜLÜ MEHMET AĞA,PAŞA OLARAK OSMANLININ KURTARICISI OLMUŞ?!Şimdi de gelelim”, Deyyus’u Ekber” sıfatlı  Mustafa İşpir Paşanın dünya güzeli Tombul karısına:Valilik hayatında “YOK” demesini bilmediği için,adı da VARVAR ALİPAŞA’YA çıkan Sivas Valisi Varvar Ali Paşanın konağına Asitane’den ferman getiren Çavuş ve yardımcıları destursuz dalarak üç defa öperek başlarına  götürdükleri ferman zarfını Paşaya uzattılar.Ali Paşa da,uzatılan ferman zarfını  üç kere öperek başına götürdü ve açarak okudu:”VARVARLI ALİPAŞA KULUM,BU GÖNÜL OKŞAYICI FERMANIHÜMAYUNUMU ALDIĞINDA,VAKİT KAYBETMEDEN 30.000 KURUŞ İLE İPŞİR PAŞANIN AVRADINI HAREMİ HÜMAYUNUMDA KULLANMAK ÜZERE GÖNDERESİZ….”

VARVARLI ALİ PAŞA,koltuğundan zıplayarak ol fermanı Çavuşun suratına fırlatıp:”YOK DEVENİN PABUCU?!ULAN BEN BİR MÜSLÜMAN PAŞANIN NİKÂHLI KARISINI NASIL ALIR DA PADİŞAH EFENDİMİZE GÖNDERRİM?!SİZDE HİÇ ALLAH KORKUSU,DİN,İMAN,VİC DAN KALMADI MI?ŞİMDİYE KADAR NE İSTENDİYSE VAR!VAR!VAR DEDİK.BU SEFER YOK!YOK!YOK!ULAN BUNDAN SONRA BENİ YOK!YOK!YOK’PAŞA DİYE ÜNLEYİN?!ÇABUK YOK OLUN SİVAS’TAN,YOKSA ELİMDEN BİR KAZA ÇIKACAK?!Dedi.                                                      Veziriazam Yusuf Paşanın ve Cinci Hocanın önerilerine uyan Deli İbrahim, bir fermanla İpşir Paşayı Sivas valiliğine atayarak, Varvarlı Ali Paşanın yakalanarak Asitaneye gönderilmesini de ferman eyledi. İpşir Paşa, Varvarlı Ali Paşayı öldürttüğü gibi, Banaz’da oturan Hocası PİR SULTAN ABDALI DA ASTIRTTI?!Bu başarısından ötürü Sadrazam oldu,dünyalar güzeli karısını da Haremde deli İbrahim’in tedrisine verdi.HALK ARASINDA NAMI DA”DEYYUS’U EKBER!” OLARAK TESÇİLLENDİ. Sonradan, onun da boynu vuruldu.

Abdülaziz’in çok sevdiği iki kardeş cariyesi vardı. Yaşları tam 16 idi. Şehzade Abdülhamit, bu cariyelere göz koyarak, bunları dairesine kapattı. Abdülaziz’in  bunlara DERS VERMEK İSTEMESİ ÜZERİNE,BU CARİYELERİN ÖLDÜKLERİ YALANI İLE konu kapatıldı?!Harem mi?PADİŞAHLARDAN GAYRISİNE HARAM OLAN KERHANEDİR?!

 

 

 

 

 

İzleyiciler

Blog Arşivi