3 Mart 2016 Perşembe

2084/OBJEKTİF TESPİT HAKARET İÇERMEZ.


           TC.

OSMAN TÜRKOĞUZ


TV.İZMİR;03 Mart 2016.

       OBJEKTİF TESPİT HAKARET SUÇUNU İÇERMEZ?!

         “Konya'da 16 yaşındaki lise öğrencisi "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğu?!" Gerekçesiyle tutuklandı?!

      “Konya Çocuk Suçluları Soruşturma Bürosu'nun bugünkü yazısıyla birlikte gözaltına alınarak Konya 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen 16 yaşındaki lise 11’inci sınıf öğrencisi M.E. A. tutuklandı. 16 yaşındaki lise öğrencisi, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla çıkarıldığı Konya 1. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından "kuvvetli suç şüphesi olduğu" öne sürülerek tutuklandı.

      Mahkemeye çıkarılan M.E. A. Gedavet Parkı'nda Kubilay anması için toplandıklarında okuduğu basın açıklamasında yer alan sözlerle ilgili "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmekle" suçlandı. M.E. A.'nın açıklamada, "Son olarak halkçı liseliler olarak şunu söylüyoruz; yolsuzluğun, rüşvetin, hırsızlığın başı olarak Erdoğan'ı bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak değil, kaçak sarayın hırsız sahibi olarak görüyoruz," dediği iddia edildi.

      M.E. A. Mahkemedeki savunmasında, basın açıklaması yaptıklarını, açıklama metnini kendinin yazdığını ve kendi iradesiyle okuduğunu, bu sözleri söylediğini, amacının hakaret olmadığını söyledi.

      Hâkim Nayim Durak, polis tutanaklarının da delil sayılacağını belirterek, "kuvvetli suç şüphesini" de göz önünde bulundurarak, tutuklama sebebinin olduğunu söyledi. Mahkemenin kararında şunlar kaydedildi: "Suça sürüklenen çocuğun tutuklama yerine adli kontrol yükümlülüğü altına konulmasında, bunun kurallarına riayet edeceği yönünde vicdani kanaatin oluşmaması sebebiyle, adli kontrol tedbirlerinin yeterli görülmemesi nedeniyle ve suça sürüklenen çocuğun üzerine atılı suçun ihtiva ettiği cezanın alt ve üst sınırları gözetilerek tutuklama tedbirine müracaat etmede ölçüsüzlük görülmediğinden tutuklanmasına karar verildi…”Basın…Bu öğrencinin  yaptığı şey,hakaret değil,BİR DURUM TESBİTİDİR.KAÇ—AK SARAY;KAÇAK OLARAK BİR VAKIF ARAZİSİNE,İZİNSİZ,YASAL DAYANAKTAN YOKSUN OLARAK OTURTULMUŞTUR.YATAK ODALARINDAKİ PARA KASALARI VE AYAKKABI KUTUSUNDAKİ MİLYARLAR VE DÖRET BAKANIN RÜŞVETLERİ KANITLANDIĞI HALDE İŞLEME KONULMAMIŞTIR.17/25/ARALIK REZİLLİĞ?!MİLLETVEKİLLİĞİ VE CUMHURBAŞKANLIĞI ANDINA KARŞIN,NORMAL BİR İNSANA BİLE YAKIŞMAYAN EFELİKLERİ CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREVİ İLE BAĞDAŞAMAMAKTADIR.OL GENCİMİZ BU DURUMU DA TESPİT ETMİŞ VE İFADE ETMİŞTİR.BUNU SUÇ SAYAN SAYIN HÂKİMİMİZ,ŞU DURUMA BAKAR MISINIZ?Sayın Recep Tayyip Erdoğan,1994 ve 1999 yılında,Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu günkü durumunu anlatarak,CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN’A ALENEN HAKARET ETMİŞTİR.SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.BOYNUZLU TEKEYE DE HESAP SORULMALIDIR.İŞTE İTHAMI:

            “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 1999 yılında yaptığı bir konuşma sırasında “Eğer bir gün duyarsanız ki Tayyip Erdoğan çok zengin olmuş, bilin ki haram yemiştir.” Ne diyelim, doğru söylemiş…”


 

İzleyiciler

Blog Arşivi