9 Ağustos 2016 Salı

2043/MÜSLÜMANLIKTA İMAM İNANCI.


 TC.                                                                                                           OSMANTÜRKOĞUZ                                                                               osmanturkoguz@gmail.com                                                                       TV.Çeşmealtı,09 Ağustos 2016.  

                   İSLMDA İMAM İNANCI ÜZERİNE!
         “Bana Yirmi akıllı yardımcı verin,size dünya ihtilalını armağan edeyim?!Viladimir Lenin.RUS İHTİLALCİSİ./1917-1924/
         İki kafadarın anlaşmaları gereği, Konya’da, şeriat esasına göre kurulacak ılımlı İslam devletinde birisi Padişah, diğeri de Halife olacaktı. HALİFELİĞİN DEVLETOLDUĞUNU BİLEMEYEN HIRSLI KÜÇÜK ORTAK, KEMALİST ASKERLERİN KAHRAMANLIĞI VE VATANSEVERLİĞİ SAYESİNDE KURTULMUŞTUR, HÂLÂ DA AKLINI BAŞINA ALMIŞ  DEĞİLDİR?!
         Fethullah Gülen, neden İmam unvanını kullanmaktadır? Halifelerin en önemli görevlerinden birisi de İMAMETTİR. İslam genişledikçe, Halifeler yerlerine görev yapacak İmamları atamaktadır. İmamlar, atandıkları bölgelerin her şeyinden tek başlarına sorumludurlar. İmamlar, kendilerini atayan halife adına görev yapmaktadırlar.                                                                                                                                        “İSLAMDA İMAMLARIN TAYİN EDİLMESİ: “
         ''Benden sonra hilafet otuz senedir; bundan sonra hilafet ısırıcı bir saltanata dönüşecektir.''     Hz. MUHAMMED. Ahmet Cevdet Paşa, Kısası Enbiya ve TEVARİHİ HÜLAFA, C.2.KS:1S.169. ''Halife, halef, naip, peygamberin halefi ve kendisinden sonra, yerine kaim olmak (Halife Resul Allah) itibariyle, İslam Camiasının en yüksek makamı  olarak ta devletin başına geçerek devleti yönetendir..'' İslam Ans. Cilt 5 S, 148 Hilafet; bir kimsenin yerine geçmek, vekil, halefi anlamına gelir. Hilafet bir HÜLAFA makamdır; bu makama geçen kimseye halife denir. Halifeler; Müslümanların İmamı olarak da devletin başına geçip onu yöneten kimselerdir ve İmamlık sorunu büyük çekişmelere ve Müslümanlar arasında derin bölünmelere yol açmıştır. Haşimi ve Emevi Oğulları arasındaki liderlik kavgaları, Halifelik ve İmamlık çekişmeleri nedeniyle, korkunç bir boğuşmaya dönüştüğü gibi; Haşimlerin kendi aile kolları arasında da çatışmalar yaratmıştır. Tarihin hiçbir döneminde, millet olabilme kültür ve yeteneğini kazanamayan Arap ırkı; halifelik fikriyle alabildiğine parçalanmanın sınırsız zevkini tattığı gibi, kendisine mllet olabilme kültürünü verecek İslam Dinini ve bu yüce Dine inanan soylu milletleri de kendine benzetebilmenin üstün başarısına erişmiştir. İslam Dininin verdiği heyecan ve atılganlıklarla yendiği milletlere Müslümanlığı; Hz Muhammed'in kendisine bıraktığı gibi değil de kendine benzettiği gibi aşılamıştır. Gerçekte, İmamları Halifeler atamıştır.”Osman Türkoğuz, Halifelik/Hilafet.

         “HİLAFET Mİ? DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMAZ.”GAZİ MUSTAFA KEMAL, CUMHURBAŞKANIMIZ,03 MART 1924.
         “Halife olabilmek için aranılan Yedi şartın dışında, KUREYŞLİ BİRARAP OLMASI ASIL ŞARTTIR.” Osman Türkoğuz’un sözü geçen eseri, s.223.

        “NE PAŞA OLDUĞUNU NE DE İMAM OLDUĞUNU KABUL ETMEDİ.


         Bu arada gözaltında bulunan çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı’nın imamı ’Paşa’ lakaplı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu’nun ifadesinde ’Paşa’ lakabını ilk kez polislerden duyduğunu söylediği belirtildi. Zekeriya Kuzu, ayrıca cemaatin imamı olduğuna yönelik iddiaları da kabul etmedi.”

        “Eskişehir'de saklandığı bir evde kıskıvrak yakalanan FETÖ bağlantılı olduğu iddia edilen imam Ramazan Yumak tutuklandı.

         “Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına aldığı FETÖ'NÜN Polatlı Bölge İmamı Ramazan Yumak tutuklandı. Ankara başta olmak üzere pek çok ilçe ve ilin bölge imamlığını yaptığı öğrenilen Yumak'ın ayrıca terörist başı Gülen'in sağ kolu olduğu iddia edildi. Ramazan Yumak emniyetteki ilk sorgusunun ardından Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi. Yumak ve örgüt ile bağlantılı olduğu öne sürülen 10 kişi tutuklandı.”          Cumhurbaşkanı Tayyib Erdoğan ‘ın yayınlanacağını söylediği "Dünya İmamları" listesi Star gazetesinden yayınladı.

Gazete, bügün 160 ülkede 2 binden fazla okulu bulunan Cemaat'in "Dünya İmamları" listesini yayınladı.”

        “160 ÜLKEDE 2 BİN 600 KURUM”

         “Star’ın haberine göre Cemaat, 160 ülkede 2 bin 600 eğitim kurumunu yönetiyor. İmamlar, yaşantılarını ise esnaf ve iş adamlarından toplanan himmetlerle sürdürüyor. Ülke İmamları TUSKON ile iş adamlarını ilgili ülkelere götürüp iş bağlıyor. Ardından kendilerine yasal kılıf ediniyor.”                                                                                 “FETÖ'NÜN PKK Kuryesi, MİT Ajanlarını İnfaz Ettiren Irak İmamı Konya'da Tutuklandı.”


         08 Ağustos 2016 16.29.BASINDAN:

         “Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Türkiye'ye teslim edilen, Fethullahçı Terör Örgütü'nün Irak imamı olduğu ve örgütün PKK ile işbirliğini sağladığı ileri sürülen Nurettin Aytuğ, Konya'ya getirildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen yıl ve darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY yönelik soruşturmaları kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Aytuğ, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. „ “ Darbe için alt yapı çalışmaları başlatan FETÖ'NÜN sözde Irak sorumlusu Nurettin Aytuğ, akşam saatlerinde Kürt yönetimi tarafından tutuklanarak Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye teslim edildi. Nurettin Aytuğ'un darbe girişimi öncesinde 11 ve 14 Temmuz tarihlerinde iki PKK'lı yetkili ile bir araya geldiği ve ardından 16 Temmuz sabahı aynı isimlerle temasa geçerek "Öcalan İmralı'da öldürüldü" mesajı ile örgütü darbe sonrası harekete geçirmeye çalıştığı öğrenildi.

                 “KÜRT HALKINI TAHRİK ETMEYE KALKTI.”

         “Sözde Irak sorumlusu Aytuğ'un bölgedeki medya kurumlarına 6 aydan buyana Türkiye aleyhine haberler yaptırmaya çalıştığı ve bu konuda birçok yerel gazeteciyi kullandığı tespit edilirken, Aytuğ'un en son bölgede yayın yapan NRT TV'yi ABD'de örgüt elebaşı ile bir araya getirerek Kürt halkını tahrik etmeye çalıştığı öğrenildi.

Diğer taraftan Aytuğ’un Türkiye’ye teslim eden Kürt yetkililer, FETÖ'YE ait okullara el koyma kararı aldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Safin Dizayi, FETÖ'YE ait okulların Eğitim Bakanlığına devrini yapacaklarını açıkladı.

 “TÜRKİYE'YE TESLİM EDİLDİ”

         “Fettullahçı Terör Örgütü'nün Kuzey Irak'taki okullarını kapatmak istemeyen Kuzey Irak yönetiminin lideri Mesut Barzani, kararını değiştirdi. Bölgedeki cemaat okullarına el koydu. FETÖ’YE savaş açan Barzani, bununla da yetinmedi. Kuzey Irak'ta yaşayan ve FETÖ'NÜN  PKK imamı olan Nurettin Aytuğ'u da yakalattı ve Türkiye'ye teslim etti..

PKK'YA SIZAN MİT AJANLARINI NURETTİN AYTUĞ İNFAZ ETTİRDİ

FETÖ’NÜN bir hainliği daha gün yüzüne çıktı. Terör örgütünün, kan kardeşi PKK ile işbirliğini koordine eden imamı Nurettin Aytuğ, PKK içindeki MİT elemanlarını deşifre ederek infaz ettirdiği ortaya çıktı. Alçak imamın ihaneti bununla da sınırlı kalmadı. Kanlı darbe girişimi sonrası kaçamayan FETÖ'CÜLERİ K. Irak'a geçirmeye çalıştığı öğrenildi..”

             “PKK'YLA YAKIN TEMASI VARDI,”

         “Aytuğ'un darbe girişimi öncesinde 11 ve 14 Temmuz tarihlerinde PKK'nın sözde iki yetkilisi ile bir araya geldiği ve ardından 16 Temmuz sabahı aynı isimlerle temasa geçerek “Öcalan İmralı'da öldürüldü” mesajı ile örgütü darbe sonrası harekete geçirmeye çalıştığı öğrenildi.”

        “TÜRKİYE ALEYHİNE PROPAGANDA.”

         “Ayrıca sözde Irak imamı Nurettin Aytuğ'un bölgedeki medya kurumlarına 6 aydan bu yana Türkiye aleyhine 
haberler yaptırmaya çalıştığı ve bunun için birçok yerel gazeteciyi kullandığı tespit edildi. En son bölgede yayın yapan NRT TV'yi ABD'de örgüt elebaşı ile bir araya getiren Aytuğ'un Kürt halkını tahrik etmeye çalıştığı öğrenildi.

KONYA'DA TUTUKLANDI. “Aytuğ’un yine soruşturmalar kapsamında mal varlıklarına tedbir kararı konulan 119 kişi arasında yer aldığı belirtildi. Aytuğ'un, en son Bank Asya'nın Erbil Şube Müdürlüğü görevini yaptığı öğrenildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yıl FETÖ/PDY'YE yönelik soruşturma başlattı. O soruşturma kapsamında Nurettin Aytuğ hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’YE yönelik başlatılan soruşturma kapsamında da, FETÖ örgütü üyesi olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan Nurettin Aytuğ, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından iki gün önce Türkiye'ye teslim edildi. Aytuğ, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşma nedeniyle Konya'ya getirildi. Polisteki sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edilen Aytuğ, tutuklandı.

BANK ASYA'NIN ERBİL ŞUBESİ MÜDÜRÜ… Aytuğ'un, FETÖ'NÜN  Irak imamı olduğu ve örgütün Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geçen yıl yürüttüğü soruşturmanın iddianamesinde Aytuğ'un Konya'da bir bankanın müdürü iken, o dönemde Konyalı bir iş adamından FETÖ için yurt yapmasını ve himmet parası vermesini istediği ileri PKK ile işbirliğini sağlayan kişi olduğu iddia edildi….”                                                            
             İmamlar Kaç Tanedir?”                                                                                                       Ulan bunlar Armut mu tane ile sayılacak?

         “İslâm peygamberi Cenab-ı Resûl-i Ekrem, birçok defalar kendisinden sonra İslâm ümmetinin imamı olacak kişilerin sayısını on iki olarak açıklamışlardır. O hazretten Ehl-i Sünnet ve Ehl-i Beyt kanalıyla rivayet edilen yüzlerce hadiste, bu sayı on iki olarak verilmiştir. Bir keresinde buyurmuşlardır ki: ‘Kıyamet kopana dek ve On iki halife var olduğu sürece İslâm dini ayakta duracak, aziz olacaktır. Hepsi Kureyş’tendir. Vay Arap milliyetçisi vay.

         “On İki İmamlar Kimlerdir?”

         “İmamların sayısını on iki olarak veren hadisler hakkında Sünnî âlimler, bu on iki imamların kimler olduğunu bir türlü bulamışlar, nihayet birçoğu bunlarla Alevîlerin kabul ettiği On iki İmamlar (a) olduğunu kabul etmek zorunda kalmışlardır. Çünkü bu rakam, ne dört halifeye uyar, ne Emevilere, ne Abbasilere ve ne de bir başka hanedana...

            Gerçi On iki İmamların kimler olduğunu uzaklarda aramaya gerek yoktur; zira yine onları Hz. Muhammed’in kendisi bizlere bildirmiş, özelliklerini dahi açıklamıştır. Hz. Muhammed şöyle buyurmuştur: ‘Benden sonraki imamlar şunlardır: Hidayetçi Ali, hidayete eren Hasan, adaletli Hüseyin, dinin himayetçisi Ali, çok bağışta bulunan Muhammed, halka yararlı Cafer, emin Musa, güvenilir Ali, kılavuz Muhammed, çaba sarfeden Ali, derin ilim sahibi Hasan ve arkasında Meryem oğlu İsa’nın namaz kılacağı Mehdi.’ GAYBIN ANAHTARI ALLAHIN YANINDADIR, GAYBI ANCAK ALLAH BİLİR.”HADİS. Muhammet,gaybı bilseydi Halife/İmam /Ali’nin ve torunlarının öldürülmelerini de bilirdi?!

         On iki İmamların (a) adları ve lakapları şöyledir:

1-       İmam Ali bin Ebu Talip (Murteza, Haydar, Ebu Turab.)

2-       İmam Hasan bin Ali (Muçteba)

3-       İmam Hüseyin bin Ali (Kerbela)

4-       İmam Ali bin Hüseyin (Zeynel Abidin)

5-       İmam Muhammed bin Ali (Bâkır)

6-       İmam Cafer bin Muhammed (Sâdık)

7-       İmam Musa bin Cafer (Kâzım)

8-       İmam Ali bin Musa (Rıza) Taki)

9-     İmama Muhammet bin Ali

10-   İmam Ali bin Muhammed (Naki                                                    12-İmam Muhammed bin Hasan (Mehdi.)                                                                                                    
         “İmam, peygamberden sonra toplumun ıslah ve hidayet edicisi olduğu için, tıpkı o da, peygamberler gibi, insanlara örnek bir kişilik sunabilmelidir. Bunun için ise İmamın masum olması gerekmektedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in şu hadisi, sözümüzü doğrulamaktadır. ‘Ya Ali, senin bana yakınlığın Harun’un Musa’ya olan yakınlığı gibidir. Ancak benden sonra peygamberlik yok.’             Hadisten de anlıyoruz ki, peygamberden sonra gelecek imam da, tıpkı peygamber gibidir; her türlü hatadan ve günahtan münezzehtir. Dolayısı ile İmamların tayin şekli de, tıpkı peygamberler gibi olmalıdır. Öyleyse, imamların tayini ancak Allah’ın bir lütfüdür. İmamet makamı aynen nübüvvet makamı gibi, ilahi bir makam olup, o makama gelecek kişiyi Allah Teâlâ seçer. Nasıl ki, kullar peygamber seçme hakkına sahip değillerse, imam seçme hakkın da sahip değillerdir. (...) Peygamberlerde gerekli olan bütün şartlar imamlarda da şarttır ve peygamberlerin varlığını zorunlu kılan gerekçeler aynen imamların varlığı içinde zorunludur.’         “ İmamla Peygamber Arasında Fark.”

         “Alevî inancında peygamberler, ilahi vahiy alarak, dini kurarlar. İmamlar ise dinin koruyucusu, uygulayıcısı, yayıcısı ve öğreticileridirler. Dolayısı ile imamlar ile arasında ki fark, peygamberlerin nübüvvet makamına sahip olmaları imamların ise imamet makamına sahip olmalarıdır. Zira resul, aynı zamanda hem nebi ve hem de imamdır; ama her imam resul veya nebi değildir.’                    İmamın Özellikleri”

         “Alevî inancında Allah tarafından tayin edilen imamın birçok özelliğe sahip olması gerekli ise de, bunları ana başlıklar altında şöyle sıralayabiliriz.

v  -    Masumiyet: İmam peygamberden sonra ümmete örnek olacağı için, tıpkı peygamber gibi masum olmalıdır. Günah ve hatadan uzak ve beri olmak, imamın ayırıcı özelliklerinden en önemlilerindendir.
v -     Sonsuz Bilgi: İmam sonsuz bilgiye sahip olmalıdır. Sonsuz deyince sınırsız, eksiksiz ve kâmil anlamda bilgi akla gelmelidir.
v -    Ahlâk: Ümmete örnek olacak ve liderlik yapacak kişinin Kur’an ahlâkı ile ahlaklaşması gerekmektedir. Ümmetin hidayetinde imamın örnek kişiliği ve uygulamaları şüphesiz, çok önemlidir.
v-      Adalet: Adaletin ilk basamağı imamın kendine karşı adil olması, kendi nefsine zulmetmemesidir. İkinci basamak ise, imamın halk arasında hükmederken sadece hakkı, hukuku ve adaleti gözetmesidir.
v  -    Takva: İmam dünyaya dalıp, kendini geçici zevklerle oyalamamak için takvalı olmalıdır. Allah’a yakın olmak ve Allah’ın rızasını daimi olarak aramak imamın özelliklerinden birisi olmalıdır.
-     Cesaret: İmam cesur ve dirayetli olmalıdır. Cesaret konusunda bağlılarını teşvik etmeli ve onerize etmelidir… “...zalimler benim ahdime nail olamaz!”     Yani; imamet makamı, Hz. İbrahim’in (a.s) neslinden olanlara, ancak zalim olmayan insanlara mahsustur.

Kur’an-ı Kerim, Allah’a şirk koşmayı büyük bir zulüm olarak kabul etmektedir. Aynı şekilde, Allah’ın emirlerini çiğnemenin de nefse zulüm olduğunu bildirmiştir. 

    Dolayısıyla kim hayatının her hangi bir döneminde günah işlemişse zalim olarak telakki edilmiş ve imamet makamına layık görülmemiştir. Böylelikle bu gibi insanlar bu makama ulaşamayacaklardır…”  

     Başka bir ifadeyle; hiç şüphesiz Hz. İbrahim (a.s) “İmamet makamını” zürriyetinden gelip bütün ömrü boyunca günah işleyen veya başlangıçta iyi sonra kötü olan insanlar için istememiştir. Buna göre geriye iki grup kalmaktadır: Haydi bastır,Eblehler sizi dinlemektedir?!

                İmamların Tayin Edilmesi”.İmamlar Allah tarafından seçilirlermiş?!Şii imamları,Peygamberlerden üstünmüş,isteseler ölmezlermiş?!Humeyni neden öldü?!Madem ki İmamları Allah seçiyor,İmamı Ali MUAVİYEYE NEDEN YENİLDİ?!Allah uyuyor muydu o sıra? “İmam, peygamberden sonra toplumun ıslah ve hidayet edicisi olduğu için, tıpkı o da, peygamberler gibi, insanlara örnek bir kişilik sunabilmelidir. Bunun için ise İmamın masum olması gerekmektedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in şu hadisi, sözümüzü doğrulamaktadır. ‘Ya Ali, senin bana yakınlığın Harun’un Musa’ya olan yakınlığı gibidir. Ancak benden sonra peygamberlik yok. Hadisten de anlıyoruz ki, peygamberden sonra gelecek imam da, tıpkı peygamber gibidir?! Her türlü hatadan ve günahtan münezzehtir?!Dolayısı ile İmamların tayin şekli de, tıpkı peygamberler gibi olmalıdır. Öyleyse, imamların tayini ancak Allah’ın bir lütfüdür. İmamet makamı aynen nübüvvet makamı gibi, ilahi bir makam olup, o makama gelecek kişiyi Allah Teâlâ seçer. Nasıl ki, kullar peygamber seçme hakkına sahip değillerse, imam seçme hakkın da sahip değillerdir. (...) Peygamberlerde gerekli olan bütün şartlar imamlarda da şarttır ve peygamberlerin varlığını zorunlu kılan gerekçeler aynen imamların varlığı içinde zorunludur.’         “ İmamla Peygamber Arasında Fark.”

         “Alevî inancında peygamberler, ilahi vahiy alarak, dini kurarlar. İmamlar ise dinin koruyucusu, uygulayıcısı, yayıcısı ve öğreticileridirler. Dolayısı ile imamlar ile arasında ki fark, peygamberlerin nübüvvet makamına sahip olmaları imamların ise imamet makamına sahip olmalarıdır. Zira resul, aynı zamanda hem nebi ve hem de imamdır; ama her imam resul veya nebi değildir.’                    İmamın Özellikleri”

         “Alevî inancında Allah tarafından tayin edilen imamın birçok özelliğe sahip olması gerekli ise de, bunları ana başlıklar altında şöyle sıralayabiliriz.
v  -    Masumiyet: İmam peygamberden sonra ümmete örnek olacağı için, tıpkı peygamber gibi masum olmalıdır. Günah ve hatadan uzak ve beri olmak, imamın ayırıcı özelliklerinden en önemlilerindendir.
v -     Sonsuz Bilgi: İmam sonsuz bilgiye sahip olmalıdır. Sonsuz deyince sınırsız, eksiksiz ve kâmil anlamda bilgi akla gelmelidir.
v -    Ahlâk: Ümmete örnek olacak ve liderlik yapacak kişinin Kur’an ahlâkı ile ahlaklaşması gerekmektedir. Ümmetin hidayetinde imamın örnek kişiliği ve uygulamaları şüphesiz, çok önemlidir.

v-      Adalet: Adaletin ilk basamağı imamın kendine karşı adil olması, kendi nefsine zulmetmemesidir. İkinci basamak ise, imamın halk arasında hükmederken sadece hakkı, hukuku ve adaleti gözetmesidir.
v  -    Takva: İmam dünyaya dalıp, kendini geçici zevklerle oyalamamak için takvalı olmalıdır. Allah’a yakın olmak ve Allah’ın rızasını daimi olarak aramak imamın özelliklerinden birisi olmalıdır.
-     Cesaret: İmam cesur ve dirayetli olmalıdır. Cesaret konusunda bağlılarını teşvik etmeli ve onerize etmelidir… “...zalimler benim ahdime nail olamaz!”     Yani; imamet makamı, Hz. İbrahim’in (a.s) neslinden olanlara, ancak zalim olmayan insanlara mahsustur.

Kur’an-ı Kerim, Allah’a şirk koşmayı büyük bir zulüm olarak kabul etmektedir. Aynı şekilde, Allah’ın emirlerini çiğnemenin de nefse zulüm olduğunu bildirmiştir. 

    Dolayısıyla kim hayatının her hangi bir döneminde günah işlemişse zalim olarak telakki edilmiş ve imamet makamına layık görülmemiştir. Böylelikle bu gibi insanlar bu makama ulaşamayacaklardır…”  

     Başka bir ifadeyle; hiç şüphesiz Hz. İbrahim (a.s) “İmamet makamını” zürriyetinden gelip bütün ömrü boyunca günah işleyen veya başlangıçta iyi sonra kötü olan insanlar için istememiştir. Buna göre geriye iki grup kalmaktadır: Haydi bastır,Eblehler sizi dinlemektedir?!

 









        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

İzleyiciler

Blog Arşivi