12 Kasım 2016 Cumartesi

2109/DÜNYA DÜZMÜŞ?!


                  TC.                                                                                                                                                                                           OSMANTÜRKOĞUZ                                                        osmanturkoguz@gmail.com                                                                                                             TV.İZMİR;12 Kasım 2016.

                DÜNYA DÜZMÜŞ?!ALLAH MI CAHİL,MUHAMMET Mİ?!

        “Ve’l-ardi ve mâ dahâhâ’”yani: Yere ve onu yayıp dümdüz yapana ant içerim ki…”(Şems suresi,6’ıncı ayet. Bu ayete göre dünya,”yuvarlak” değil: Serilen bir şey gibidir. Dümdüz!”Turan Dursun,Din Bu,s.131.
         ALLAH, DÜNYANIN GEOİT OLDUĞUNU BİLMİYORMUYMUŞ?!YOKSA O ZAMAN DÜNYA DÜZMÜYMÜŞ?ULA HANGİ ATEİST DÜNYAYI YUVARLAK YAPTI?AH MUSTAFA KEMAL AH.

2108/İKİ LİDERİN RECEBİN AĞZINDAN FARKI!


TC.                                                           OSMANTÜRKOĞUZ                                                                                                                                                        osmanturkoguz@gmail.com                                                                                                        TV.İZMİR;11 Kasım 2016.                                                                                                                                                                                                 

           HAYDAR İBADİ KİM?RECEP TAYYİP ERDOĞAN KİM?!

        Tevrat; Süleyman’ın Meselleri 27/Bap:27/.”YARINKİ GÜNLE ÖVÜNME; ÇÜNKÜ GÜN NE DOĞURACAK BİLMEZSİN.2/KENDİ AĞZIN DEĞİL, SENİ BAŞKASI ÖVSÜN. KENDİ DUDAKLARIN DEĞİL, BAŞKASI ÖVSÜN3/TAŞ AĞIRDIR, KUM DA BİR YÜKTÜR. FAKAT SEFİHİN ÖFKESİ İKİSİNDEN DE AĞIRDIR…”S.647.MUSTAFA KEMAL’İ, HALKI KANDIRABİLMEK İÇİN SONUNDA SAYIN RECEP BİLE ÖVMEKTEDİR…

        Sayın Haydar el İbadi; Sayın Bay Recebin ayarında değildir; çünkü o hiç ayarlanmamış ve su katılmamış SAF ARAP İNSANIDIR…

         Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki Türk askeri varlığına yönelik açıklamalarını sürdüren Irak Başbakanı İbadi'yi sert sözlerle eleştirerek, "Şahsıma hakaretler ediyor. Sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin. Biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Önce haddini bil," dedi ve ekledi: "Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu sizlerden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir."Demek ki Türkiye Cumhuriyeti’nin Ordusunun KALİTESİNİ KAYBETTİĞİNİ ikrar eriyorsun? Ama neden ve kimin yüzünden onu da BİZ SÖYLEYELİM: TÜRK, ATATÜRK VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÜŞMANLARI YÜZÜNDEN…İBADİ KİM?!RECEP KİM? GÖRELİM:Ama,önce Sayın Recep Beyimizin dayanmış olduğu argümanları değerlendirelim:

         1-Bir ulusa kan bağı ile bağlı olamayanlar,mutlaka dine dayanmaktadırlar.”BENİMREFERANSIMMÜSLÜMANLIKTIR?!SN.RECEP Beyimiz…

         2-HABİBULLAH’A/ALLAHIN İPİNE/ SARILIN. DRAGUT ÖZAL.

        3-OSMANLIDA, DÖNME VE DEVŞİRMELER, PAŞA OLMUŞ, BEYLERBEYİ, VEZİR VE DAHİ SADRAZAM OLMUŞ, TÜRK OLAMADIKLARI İÇİNDE TÜRK’E VE TÜRKLÜĞE DÜŞMAN OLARAK MÜSLÜMANLIĞA SARILMIŞLARDIR… KUYUCU MURAT SADRAZAM OLMUŞ, ÖLDÜRDÜĞÜ TÜRKLERİN CESETLERİNİ KUYULARA DOLDURMUŞTU. DAMAT RÜSTEM PAŞA SADRAZAM OLMUŞ, YİĞİT ŞEHZADE MUSTAFAYI ÖLDÜRTMÜŞTÜ… OSMANLI TÜRKLÜKTEN KOPARAK, ÖNCE MÜSLÜMAN SONRA DA ARAP OLMUŞTU,3 CELLÂTLA TÜRKLERİ ÖLDÜRMEYE BAŞLAMIŞLAR, SONUNDA DA CELLÂT SAYISINI 73’E ÇIKARTMIŞLARDI…

         4-Ulusu ve mensup olduğu devlet için yaralı bir iş yapamayanlar, ERMİŞ, NEBİ, MEHDİ VE DAHİ ALLAH SIFATINA SARILARAK HALKI KANDIRIRLAR… İran Şahı Rıza Pehleviyi, İran’ın başına Allah getirmişti, Humeyni götürdü… Fahişe Eva Peronu ve ondan sonra gelen İspanyol dansözü de Arjantin’in başına Allah getirmişti, halk götürdü… İdi Âmini de Uganda’nın başına Allah getirmişti! Uganda halkı,4 karısı ve 22 çocuğu ile kendisini Suudi Arabistan’a yolladı… Bay Recep Tayyip Erdoğan’ı da Türk halkı seçmişti.İktidara gelince,önce son peygamber olmuştu.Bu vasfını beğenmedi,bu vasfı vereni de Aydın AKEPE Başkanlığından azletti…Sonra,Denizliden bir Götkılı çıktı,”Sayın Recep Beyi üzen,Allahı üzmüş sayılır?! Buyurdu…Sonra daha başka birisi de:”Allah,sayın Recep Beyin göğe yansımasıdır?!Buyurdu.Daha hızlı birisi de Allah,tüm yetkilerini Sayın  Recep Bey’e verdi,yağmurları isterse Sayın Recep Bey yağdırır?!”Buyurdu.Bir Götkılı da:”Tüm kadınlar,Sayın Recep Beyin karısıdır?!”Diyerek orospuluğunu ilan etmişti…Sayın Recep’te Türk,Türklük,Türkçe ve CUMHURİYET ANAYASASI  düşmanlığı politikasının eksenidir.Sayın Haydar el iradi’de ARAPÇA,ARAPLIK VE IRAK ANAYASINA BAĞLILIK TEMEL İLKEDİR.ONUN,SEÇİLMİŞ OLMAKTAN BAŞKA,SONRADAN EKLENMİŞ  HİÇBİR DİNİ SIFATI DA YOKTUR…Bu noktalardan Sayın Recep Beyimizin kıratında da olamaz,iktidara geldiği halde,insan olarak kalmasını da bilmiştir…Sayın Bay recebin feveranlarını bu noktalardan değerlendirmelisiniz..Okuyalım:

                “Cumhurbaşkanı Fuad Mahsum hükümeti kurması için Maliki yerine Şii siyasetçi Haydar İbadi'yi tercih etti.  

        Haydar el İradi’nin babası, Bağdat Sinir Hastalıkları Hastanesi müdürlüğü ve Irak Sağlık Bakanlığı Genel Müfettişliği görevlerinde bulundu ancak 1979’da 42 kişilik uzman doktorlar listesinde yer almasına rağmen Baas Partisi’ne üye olmamasından dolayı emekliye sevk edildi.
         “Bağdat Teknoloji Üniversitesi’nde elektrik mühendisliği öğrenimi gören Haydar el-İbadi, Manchester Üniversitesi'nde aynı alanda yüksek lisans ve doktora yaptı.

         Irak’ta Saddam rejiminin hâkim olduğu sürgün döneminde Dava Partisi’nin Londra temsilciliğini yapan Haydar el-İbadi, halen Dava Partisi’nin siyasi büro sorumlusu ve sözcüsü olarak görev yapıyor.
        Haydar el-İbadi, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildiğinde Meclis Başkan Yardımcılığı yapıyordu. 2006 seçimlerinde milletvekili olan Haydar el-İbadi, aynı yıl Irak Meclisi Ekonomi ve Yatırım Komisyonu başkanlığına seçildi.
Haydar el-İbadi, işgalden sonra Amerika tarafından atanan İyad Allavi hükümetinde de iletişim bakanı olarak görev yapmıştı.
ABD'den İbadi’ye destek, ABD Başkanı Barack Obama, Irak’ta Haydar el-İbadi'nin yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Maliki ise İbadi'nin görevlendirilmesine ve ABD'nin desteğine tepki gösterdi.
Canlı yayında konuşan Nuri Maliki, Cumhurbaşkanı Masum'un hükümeti kurma görevini İbadi'ye vererek anayasayı ihlâl ettiğini savundu.
"Bu deklarasyonun bir değeri yok," diyen Maliki, "seçimlerle demokratik süreci inşa etmek için yıllarca çalıştıktan sonra hayal kırıklığına uğradık. Anayasa birçok kez ihlâl edildi, biz her ihlâli gördüğümüzde uyardık. Anayasaya yapılan ihlâller ağır ihlâllerdir. Ben tüm Iraklılara müjde veriyorum biz bu ihlâlleri aşacağız. Cumhurbaşkanlığı, parlamentonun çoğunluğu kazanan milletvekili grubunun içinden birinin aday olması teklifiyle ilgilenmedi. Şu an çok tehlikeli bir durumdayız. Çok açık bir şekilde anayasa ihlâl ediliyor ve kimse hesap sormuyor,"dedi.
        ABD’DEN İbadi’ye tam destek ABD Başkanı Obama yeni başbakanın atanmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Yeni hükümetin karşısındaki zorluklara değinen Obama, barışçıl bir geçiş olmasını ümit ettiğini söyledi.
         ABD’NİN Irak’ta yeni bir askeri operasyon düzenlemeyeceğinin bir kez daha altını çizen Başkan Obama, Irak için tek kalıcı çözümün
Iraklıların birlikte kuracakları, kapsayıcı bir hükümet olduğunu söyledi.
Görevlendirilmesini takdirle karşıladı…” Maliki'den ABD'ye tepki
Maliki, ABD'nin İbadi'ye desteğine tepki göstererek "İç ve dış güçler birlikte ortak bir komplo uyguluyor. Bunun en büyük göstergesi ABD'yi gördünüz,  ilân edildiğinden hemen sonra desteklediler. Kanun Devleti'nin hakkını yemek için iç ve dış güçlerin koordinasyonuyla Irak'a karşı ve bu ülkede demokrasiye karşı büyük komplolar uygulanıyor," dedi.
İngiltere'den Iraklı liderlere çağrı,
İbadi'nin Nuri Maliki yerine Irak'ın başbakanı olarak atanmasına İngiltere'den de olumlu tepki geldi. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond yaptığı açıklamada, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum'un Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Haydar İbadi'yi başbakan adayı olarak ilân etmesini memnuniyetle karşıladığını belirterek "Irak'taki krizin halledilmesi için yeni ve kapsayıcı bir hükümetin oluşturulmasıönemlidir,"dedi.
        BM'DEN kutlama ve uyarı, Birleşmiş Milletler (BM) de Haydar el-İdadi’nin Irak’ın başbakanlığına atanmasını kutlarken, Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin siyasetten uzak durması gerektiğini vurguladı.
         BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun da, Irak'taki siyasi durumla ilgili son gelişmelerden memnuniyet duyduğunu ve Haydar el-İbadi'nin Cumhurbaşkanı Fuat Masum tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildiğini söyledi…”Bu adamın, Irak için övünülecek bir çok yönü vardır:Üniversite mezunudur,Akademik lisansı da vardır…Irak için ve Irak anayasasını koruyup,kollamak için uğraş vermektedir.Babası da Arap soylu ve üniversite mezunudur.Gerçi;İbadi de bir Amerikan köpeğidir.Putin’in ünlü tanımlamasını da unutmamak gerekmektedir:”MÜSLÜMAN ÜLKELERDE,AMERİKANIN UŞAĞI OLMAYAN BİR LİDER GÖSTEREBİLİRSENİZ HEMEN MÜSLÜMAN OLURUM?!”Sakın haaa?!

            NARSİZM OLGUSUNU ORTAYA ATMIŞTI.

         Kelimenin kökeni mitolojiden alınmıştır. Nilüfer çiçekleri nasıl suda kendi hayallerine âşık olarak yaşarlarsa, Narsist Psikopatlar da kendi ruh dünyalarında yaşarlar. Başkalarının hak ve ihtiyaçlarına aldırmadan kendilerini öne çıkararak hep önde kalma savaşını verirler. Her şeyi istedikleri gibi yönetmeye yönlendirmeye ve başkalarından yararlanmaya çaba gösterirler. Gerçek dışı güç ve para ve aykırı düşünceler geliştirilerek bir doyumsuzluk dünyasında yaşarlar. Bu durumu Sayın Dexter Morgan şöyle anlatmıştır: “Gerçek ya da hayali bir hakaret, ezilme ya da aşağılanma ile dürtüklenen bir kişiliği vardır Hitlerin!” Hitlerin kendisi de kendi karakterini ve ruh yapısını böyle tanımlamaktadır“Ben; dünyaya insanları güçlü yapmak için gelmedim. Onların güçsüzlerini kullanmak için geldim!” Beceri ve yetenek eğitim ürünü değildir. Bu yetenek kişide doğuştan vardır. Yani Tanrı’nın bir lütfudur.”

         Sayın Bay Recebi anlatmaya gerek var mıdır? Gürcistan’dan Potamya’ya/Güneysu’ya/göç etmiş bir Rum ailenin oğludur. "(...)Gürcü Bagratuniler, Osmanlı Devleti’ne en fazla direnen unsurlardan biriydi. Safevilerin ve  Osmanlıların Kafkasya’daki çekişmeleri, Gürcü Bagratunilerin varlıklarını devam ettirmelerindeki en önemli faktördü. Osmanlı devletinin Gürcü Bagratuni kralları üzerine düzenlediği seferlerin bir sonucu da bunların asilzadelerinin farklı bölgelere sürgün edilmesiydi. Bir kısım Bagratuni aileleri, İstanbul’da esaret altında tutulurken, bir kısmı da Trabzon, Potamya (Rize) taraflarına zorunlu iskân edilmişlerdi.(...)" "Doğu Karadeniz’e doğru yayılmış olan Gürcü Bagratuni ailesi olan Bakatoğulları da bu sınıfa dâhildi. Gürcü Bagratuni ailesi olan Bakatoğulları diğer ayanlardan farklı olarak Osmanlı Devleti’ne hiçbir zaman itaat etmemişti." Yani kitaba göre Erdoğan'ın dedeleri Osmanlı'ya itaat etmemişti...”

                  Şİİ-İRAN ETKİSİ VAR,

        "Erdoğan'ın kökeni" ile ilgili yeni bir tartışmaya kapı açan kitap, Recep Tayyip Erdoğan’ın dedesinin ismi olan Teyyup isminin tarihte ve günümüzde Ağrı, Iğdır ve Tuzluca yöresinde de kullanıldığını hatırlatarak şu iddiada bulunuyor: Ağrı-Iğdır-Tuzluca, Şii-İran kökenli nüfusun yoğun yaşadığı bir bölgedir. İran’dan Potamya’ya göçler olduğu bilinmektedir. Teyyub isminin hem Iğdır-Tuzluca hem de Potamya’da kullanılması bu iki bölgeye İran’dan göçler olmasının bir sonucudur. Zira Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2014 yılındaki İran ziyaretinde “ikinci evimizdeyiz” açıklaması İran’ın Potamya’ya etkisinin tarihsel ve coğrafi olarak ifadesidir. Recep Tayyip Erdoğan’ın aile büyükleri içerisinde yer alan Havuli, Fatuli ve Farfuli gibi isimlere sadece Potamya’da rastlanılmaktadır."

        BAGRATUNİLER "PAPAZ ELBİSESİ" İLE SIZDILAR

         Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken söylediği “Demokrasi bir araçtır. Müslüman’ın laik olması mümkün değildir. Eğer benim emir-komuta merkezim bana Papaz elbisesi giyeceksin diyorsa, Papaz elbisesini giyer, bu şekilde gider görevimi yaparım.” Sözlerinin hatırlatan yazar, Bu sözün de "tarihsel bir gerçeğin ifadesi" olduğunu belirterek şunları yazdı: Zaten Bagratuniler, Gürcüler ve Ermeniler içerisine papaz elbisesi giyerek sızmışlardır. Bu söz, Bagratuniler’in Ermeniler arasına sızma mantığının dışa vurumundan ibarettir."Ayrıca, Takunyalı Führer/s.28/ adlı kitabında, Sayın Ergun Poyraz da şu saptamayı yapmıştır: “Tayyip anne tarafından Batum göçmeni bir Gürcü Yahudiciydi. Babası tarafından, Cumhuriyet öncesi Potamya olarak bilinen Güneysu İlçesine bağlı Dumankaya ya da Rumca ismiyle PİLİHOZ köyünden Eşkıya BAKATLI Teyup’un torunuydu. Yani RUMDUR!         Bu konuyu anlamak istemeyenler, bir kere daha açık bir ifadeyle izah edeyim: TAYYİP: Anne tarafından Gürcü Yahudi’si, Baba yönünden ise RUM ÇOCUĞU idi.” Ergün Poyraz,” TAKUNYALI FÜHRER, s.28. Tayyip: ”Amaca ulaşmak için gerekirse Papaz elbisesi giyerim!” demiştir. Ergün Poyraz. S.G.E. S.104. Denizlili Fatma Durmuş, ”İlahilerden Halka Çağrı” adlı bir kitap y

azarak 10.000 adet bastırıp, dağıtmıştır. Bakınız burada neler demektedir:

          “Tayyip Allah yolunun bekçisidir,”

         “Tayyip’i üzmek Allah’ı üzmektir.”

         “Sevenlerini de üzmek aynıdır.”

          “Susun, şiir değil dini yaşaman!” Ergün Poyraz, S.G.E. S.39. Sayın Recep Tayyip Erdoğan; Tekirdağ’da şöyle konuşmuş: ”Rahmetli Menderes tam takır Hazineyi doldurdu. Merhumu idam ettiler, Hazineyi boşalttılar!” Basın. “Biz, nabza göre şerbet verenlerden olmadık. Bizim kelamımız Rüşvet’i Kelam değildir. Biz, Van’da ne konuşursak Tekirdağ’da da onu konuşuruz.”

 

 

       

 

 

 

İzleyiciler

Blog Arşivi