2 Nisan 2015 Perşembe

2014/GECE VEGÜNDÜZ UZUNLUĞU HİÇ DEĞİŞMEZMİŞ!?



               TC.

OSMAN TÜRKOĞUZ

osmanturkoguz @mail.com

TV. İZMİR;31 MART 2015.

                   GECE VE GÜNÜN UZUNLUĞU HİÇ DEĞİŞMEZMİŞ?!

                           Cuma günü öğleden önce; Mahalle camimiz olan Rahmetli Yumurtacı Ahmet Camisinin önünden geçerken; iri kıyım, seyrek sakalı, çok uzun gri bir setre giymiş birisi, önüme dikilerek:”Selamın aleyküm!”Dedi. Günaydın Beyefendi, dediğimde:”Allahın selamını niçin almıyorsunuz?”Buyurdular. O selam, Allahın değil de Yahudilerindir:”Şalom Alekum!”Ben, Allah’ıma bile Türkçe seslenirim. Elimi uzattığımda neden elinizi vermediniz? Ellerini saklayarak:”Camiye gelmeyenlerin elini sıkmak dinimizce mekruhtur, sonra abdestliyim de.”Deyince,”Ben, günde en az üç kere ellerimi sabunla yıkarım!”Elleri yıkamak ayrı, dinen abdest almak ayrıdır!”Buyurunca, sustum. Bekle Osman dedim!”” Size, izninizle bir hususu sormak istiyoruz? Bir grup adına mı? Dediğim de, “orasını karıştırma!” Dedi. Buyurunuz, sizi dinliyorum!”Dedim.Biraz duraksadı ve:”Televizyonlarda,gazetelerde, devlet büyüklerimiz,Türk ırkı diye bir ırk yok!”Diye sürekli halkımızı aydınlattığı halde,sizin soyadınız neden ille de TÜRKOĞUZ?!Dedi.Kimlik cüzdanını çıkarmasını istedim ve okuttum.”Türkiye Cumhuriyeti yazıyor,”dedi.O zaman siz hangi devletin vatandaşı oluyorsunuz?!”Zoraki olarak Türk vatandaşıyım.Onun da değişme zamanı gelecektir.Ama ben kalubeladan beri Müslümanım!”Dedi.Kalubela ne demek oluyor?”Dünyanın kurulduğu günden beri demek oluyor!”Deyince sordum:”Müslümanlığın peygamberi kimdir?”Hazreti Muhammet’tir,(Salallahuvesellem).Dedi.Gerisini ben tamamladım:Hazreti Muhammet MS.569- 8 Haziran 632 tarihleri arasında yaşamıştı,İslam dinini de 610’dan sonra Yaymaya başlamıştı.Doğru mu?”Dedim.”Doğum tarihi 21 Eylül 571,”dedi.Nasıl oluyor da Siz, dininizin peygamberinden çok önce Müslüman oluyorsunuz?O zaman da Hz.Muhammedin peygamberliğini kabul etmiyorsunuz demektir!”Deyince,”Hasmin Allah!Siz aklımı karıştırıyorsunuz,benim soruma cevap vermelisiniz!”Dedi.”Almanya var,Alman Irkı yok!Fransa var,Fransız ırkı yok,Rusya var Rus ırkı yok,Arapça var Arap yok!”Öyle şey Olur mu?!”Türkiye Cumhuriyetinden önce,senin Dedelerin hangi devletin tebaası idi?”Osmanlının devletinin”,dedi.Osmanlılar,”Türk değil mi Marsıvanın eşeği,eşek değil köpekten de aşağı!”Diye kimlere demiş?”Tabii ki Türklere,”dedi.Peki,Mevlana,Türkün köpeği şehre inince Acemce havlar!”Demiş!Soruma cevap!”Ver!Dedi. Almanca konuşanlara ne ad verilir?””Alman denilir!”Dedi.”Fransızca konuşanlara?””Fransız, dedi.”Türkçe konuşanlara ne ad verilir?””Türk denilir buyurdu.!”Bir soru daha sorup,ilk sorunuza da kesin yanıt vereceğim. Uzaydan görülen, dünya üzerinde, insan eli ile yapılmış olan şey nedir?

                                Sesi çıkarmadı. Ben yanıtlayayım,6500 kilometre uzunluğundaki,Çin Seddidir.Çinliler,bu Seddi,koyun ve  keçiler Çine girmesin diye mi yapmışlar?!

                              Osman, Arap adıdır. Ben doğduğumda babam babasının adını koymuş. Bülent Ecevit bir Tanım yaptı, herkes bu tanıma yapıştı kaldı.”

              “Türk sıfattır, böyle bir ulus yoktur!” Sözünü de Türkçe söyledi.Alman,Fransız,Rus,Yahudi kelimeleri de bir sıfatı bildirilmiyor mu?!Türk Ulusu,Oğuzun kanından inen,ortak özelliklere,ortak uygarlığa ve diğer ulusların karakterlerinden de çok bir farklı  karaktere sahip insanların ortak adıdır.Türk’e ve Türklüğe düşman olanlar da,Devşirme  ve Dönme dölleridir. Dine sarılmaları da TÜRK’E ve TÜRKLÜĞE duydukları hasetten ve gizli kinlerindendir. TÜRKOĞUZ, TÜRK KİMLİĞİMİN ŞİDDETLE VURGULANIŞININ ANLATIMIDIR!? ARZ EDERİM, DEDİM. Adamcağız öylece kalakaldı?!Bu sefer de soru sorma sırası bana gelmişti:”İzniniz olursa,bazı şeyleri sizden öğrenmek istiyorum!”Dediğim de tamam,dedi,sorabilirsiniz.

            “Kadınların,tırnakları ojeli ve makyajlı iken aldıkları abdestler,dinimizce geçerli midir?!””Hâşâ,dedi,bu abdest almanın,dinimizce hiçbir sağlıklı hükmü yoktur.Abdestten murat,vücudumuzun su değmedik hiçbir yerinin kalmamasıdır!?Teşekkür ederim,dini bilginizden yararlandım.Çok genç olmanıza karşın,ayağınızda mest var.Günde beş vakit,abdest alırken zor  olmuyor mu?!”Beyefendi,dedi,İslam dini kolaylıklar dinidir.Mesi çıkarmadan,mesin üstünden yaş elinizi gezdirmeniz,mes yapmanız,abdest  sayılır.”Güzel,hani,abdest alırken vücudunuzun su değmeyecek hiçbir yeri kalmayacaktı,bu kural,yalınız Kadınlar için mi?!Sonra,büyük abdestinizi yaptıktan sonra nasıl temizleniyorsunuz,Hz. Muhammed’in hadislerine aynen uyar mısınız?Dedim.”Evet hadislere ve Kurana  uyarım,su ile temizleniyorum!”Deyince:”Büyük abdestinizi yaptıktan sonra,üç ya da beş taşla kıçınızı siliniz!”Hadisine neden uymuyorsunuz?!Kur’anı Kerim’in kaç suresinin başında E.L.M gibi harfler var?Dikkat etmedim!”Dedi.Onu da benden öğren 29 surenin başında anlamını bilmediğimiz harfler vardır. .Peki, günlük namazda Farzlar 17 Rekât, Sünnetler neden 21 Rekât? Hani peygamber yalınız tebliğ ediciydi? Oruç farizasını nasıl ifa ediyorsunuz?!”Her il için imsakiyeler var,onlardan yararlanıyorum!”Dedi.Kutuplarda Altı ay gündüz ve Altı ay da gece;farz edelim kutuptasınız.Günlük namazlarınızı ve orucunuzu nasıl ifa edeceksiniz?! “Allahımızın günün ve gecesinin boyu değişmez!”?! “Sayın Dindar Beyimiz,o zaman siz, düşünce boyutunuzu genişletmelisiniz?!Dedim ve  izin isteyerek yanından ayrıldım.

 

 

 

  

 

İzleyiciler

Blog Arşivi