9 Mayıs 2012 Çarşamba

716/SAYIN İRECEB BEYİMİZ BİZE DEMİ!

OSMAN TÜRKOĞUZ
İzmir;9 Nisan 2012.
                                    SAYIN RECEP USTAMIZ BİZE DEMİ!
            Sayın Recep Tayyib Erdoğan Beyimiz,”lafa,laf yetiştireyim derken kendi kendisini ele verdiğinden habersiz olarak dümdüz gitmektedir:Devlet Bahçeli’yi cehaletle ve politika bilmezlikle itham ederken,şu büyük ve tarihe not düşecek tanımını verdi:
         “Sayın Devlet Bahçeli, politikanın ahlaki yönünü bilmiyor!”Dediler.Bu daha büyük halkı kandırma ustasının,Adolf Hitler’in,  bir miras kanısıdır.
         “İnsanların kitaplardan ziyade,söz ve hitaplarla elde edildiğini de asla unutmuş değilim!”Kavgam’ın önsözü.
         Bendeniz de,Sayın büyük Ustamızın bu konudaki ahlaklı politikasından bir örnek vermek istiyorum.Rize’deki bir Miting sırasında halka şöyle seslenmişti:
         “Trenimizi kimse durduramaz. Tren dedim aklıma geldi.Hindistan’ı ziyaret eden  Afrikalı bir devlet başkanının bindiği tren aniden durmuş.Sormuşlar, neden Efendim?Yolumuzun üstünde bir inek yatıyor.İnekler bizde kutsaldır.Onları rahatsız edemeyiz.Hayvan ne zaman kalkarsa o zaman yolumuza devam edeceğiz.Ne mutlu onlara ki inek canlı!Bizim yolumuzu kapatan inek ise ölü;kimse adını da ağzına alamıyor.İneği yolumuzdan evvel Allah sizlerin yardımlarıyla,artık nasıl olursa,nasıl denk gelirse kaldıracağız!”Gördünüz mü ahlaklı politikayı.Bu büyük usta aynı zamanda bir imam.İslamın en güzel taraflarından birisi de “ölülerinizi hayırla anınız!”
         15 Mayıs 1919 günü;Yunan Ordusu ve Yerli Osmanlı vatandaşı Rumlar Türkleri öldürürlerken İzmir’in camilerinin minarelerinden  imamlarımız da İzmir halkına :
         Ey!İzmir’in Müslüman halkı!Sakın ola Yunanlılara silahla karşı koymayınız.Kuran’da Rum suresi vardır.bundan sonra da bizi Yunanlılar—Rumlar—idare edecektirrr!”
         Sait Molla, İskilipli Atıf Hoca, Şeyhülislam Tokatlı  Hoca Mustafa Sabri uşağı ve Damat Ferit de,Refi Cevat Ulunay ve Artin Kemal gibi Mustafa Kemal’e küfür ediyorlardı.Türk Milleti,kadını,çocuğu,eşeği,ineği ve öküzü ile asırlardır yolunu kapatan Osmanlıyı ve iç hainlerini yıkmak için var gücü ile  çalışıyordu.Bendeniz;bu gibi devşirme ve dönme ağızlarına hiç itibar etmem!Kişinin cibilliyeti dilinde saklıdır!”Ananı da al git!”Şeyini şey ettiğimin şeyi!Politikanın ahlaklı tarafı!Hadi canım siz de!

715/POLİTİKADA DİNİ KULLANMAK!

OSMAN TÜRKOĞUZ
İzmir; 09 Mayıs 2012.

                            POLİTİKADA DİNİ KULLANMAK!

         Bir makalede yanlış yazmanın özrü “Sehvendir, ya da Mürettip hatasıdır!”
Bir büyük adamın konuşurken aklın sınırlarını aşmasının özrü de: ”Dil sürçmesidir!”
Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ustamız masallarla gündemler yaratmaktadır: ”Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek din!” Buyurmuşlar.
Adaleti de Kullananlar Partisinden Bay Çelik Bey de, heman! Bir açıklama yapmış!
Bakalım bu düzelmeye Sayın Büyük Ustamız ne buyuracak!
Ucube heykel açıklamasında Sinoplu dönenimiz gerekli dersini almıştı da!
         Bu sefer de bomba gibi iki açıklama art, arda patladı:
         “İnterpol’ün kırmızı bültenle aranan, Irak’ta Şiilere karşı Sünnileri silahlandıran Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi’yi, eşini ve dahi çocuklarını Sayın Büyük Ustamız Devlet korumasına almış! Ve de gazetelerin haberlerine göre de: ”Ben, Sünni bir lideri Şiilere yedirtmem!” Buyurmuş.
Oldu mu şimdi?
Büyük Ustamız bu sefer de mezhebi savunmuş!
Tek din ve tek mezhep!
Eyvah ki bin kere eyvah!
Osmanlı da bu kafa ile batmıştı.
Dokuz senede hazırlanmış olan Mecelle’ye Alevilik ve Şiilik sokulmamıştı.
Sünnileri koruyacağım diye Muaviyecileri koruyan Osmanlı bu nedenle yıkılmıştı.
Dini kullananlar politikada başarılı olmasına karşın, ülkeleri de bu nedenle batmıştır.
Bu yolları Adolf Hitler de kullanmıştı. Bakınız Mein Kampf—Kavgam—adlı hapishane üretimi kitabında neler önermektedir,günümüz usta ve Çıraklarına:
İnsanların kitaplardan ziyade,söz ve hitaplarla elde edileceğini de asla unutmuş değilim!”Mein Kampf,Önsöz.
“Halk kitap okumaz!Kitaplar aydınlar içindir;gazeteler ve sinema da halk için en iyi kandırma aracıdır!”Onbaşı Adolf Hitler,Önce Führer oldu, sonra da  en Büyük Başkan!Bedeli de 60.000.000 can!
Bu çıkmaz yola girenleri uyaracak halk nerede desek?
Yanıt olarak bir Horultu alırız ve bu nedenle de dibe varırız.

İzleyiciler

Blog Arşivi