16 Aralık 2014 Salı

1274/ÇOK MERAKTAYIM OSMANLICILAR İÇİN!



                TC.

OSMAN TÜRKOĞUZ


TV. İZMİR;15 Aralık 2014.

                     ÇOK MERAKTAYIM OSMANLICILAR İÇİN!

            Macar asıllı Fransız asilzadesi Kont de Bonivales Osmanlı Ordusunun Topçu sınıfını modernleştirmek üzere ülkemize 1737 yılında gelmişti. Daha sonra da onun yetiştirmesi Baron de Tot’da Osmanlı ordusunun Topçu ve İstihkâm subaylarını eğitmek üzere ülkemize gelmiş, Müslüman olarak ta Humbaracı Ahmet Paşa adını almıştı. Bu amaç içinde Mühendishane’yi Berri Hümayun/Kara Mühendislik Okulu/ kurulmuştu. Bu okula girmek isteyen öğrencilere çok basit sorular sorulmuştu: Bir üçgenin içaçıları toplamı kaç derecedir?”Bu soruya yalınız bir öğrenci yanıt vermişti:

            “Üçgenine göre değişir!”

            Şeyhülislam’dan fetva alınmıştı:”Mühendis Mekteplerinde toplama ve çıkarma öğretilmesine gerek yoktur!

            Bu Macar Asilzadesi, Fatih Sultan Mehmed’e en ağır topları döken Macar Urbanın aksine en hafif topları döktürmüş, SÜRAT TOPÇULARI” ADLI yeni bir topçu sınıfı kurmuştu. Kâğıthane’de, Osmanlı devlet erkânına bir gösteri sunmuştu. Ateş eden topların domuz kılı fırçalarla temizlenmesini gören Defterdar, AYAĞA KALKARAK VAR GÜCÜ İLE:”DOMUZ KILINDAN MAMUL FIRÇALARLA TOPLARIN TEMİZLENMESİ BİZİM DİNİMİZE AYKIRIDIR! DOMUZUN BİZİM DİNİMİZDE YERİ YOKTURRR!”Diye anırmış! Zavallı! Baron de Tot, Defterdara sormuş: Evinizi ne ile badana ediyorsunuz?”

            Sesi ve soluğu kesilen Defterdar:  Domuz kılından yapılan fırçalarla!”Demiş. Ve Baron de Tot adamın ağzına bir teneke uygarlık balı dökmüş!

            1829’da yenilen Osmanlı ordusunun Esir subaylarına Rus Çarı maaş bağlatmış. Maaşların dağıtıldığını öğrenmesi üzerine de maaş bordrolarını görmek istemiş, maaş bordrolarında hiçbir imza göremeyince de esir Osmanlı subaylarını toplatarak, hepsinin maaşlarını aldıklarını öğrenince:”Neden imza etmediniz?”Diye sorduğunda, Esirler arasında bulunan bir İmam ayağa kalkarak: “Çar Hazretleri hiçbirimiz imza atmasını bilmiyoruz!”Deyince Rus Çarı:”Bir devletin subayları okuma yazma bilmezse, tüm savaşları yitirir ve böyle esir düşer!”Demiş. Bendenizi derin düşüncelere düşüren olguyu anlatmak zorundayım: Toplama ve çıkarma öğretilmesi dinen zorunlu değil!Hazır”Fetvası olduğuna göre,Toplama ve Çıkarma öğrenmeden MEZUN OLACAK  BÜYÜKLERİMİZİN VE ÇOCUKLARININ ALDIKLARI RÜŞVETLERİN,YAPTIKLARI VURGUNLARIN,GEMİLERİNDEN VE VAKIFLARINDAN ELDE EDECEKLERİ KAZANÇLARININ HESABI NASIL TUTULACAKTIR!ALDI MI BENİ Bİ DÜŞÜNCE!?

 

 

           

           

 

İzleyiciler

Blog Arşivi