1 Mart 2016 Salı

2081/İNSANLAR TANE OLARAK SAYILMAZLAR BAŞKAN!


           TC.

OSMAN TÜRKOĞUZ


TV.İZMİR;28 Şubat 2016.

            İNSAN, EN BÜYÜK DEĞERDİR!”

        “BİR İNSANI ÖLDÜRMEK,TÜM İNSANLARI ÖLDÜRMEK GİBİDİR?!”HADİS.

        İki tane pilot için gül gibi Türkiye’yi kaybetmeye değer mi?!Bizde hergün şehit cenazeleri geliyor,normal yaşam da devam ediyor?! ” En büyük dünya büyüğü,insanları tane olarak sayan Bay Recep Beyimiz?!

       Tankerlerinizi vurduğu için Rus’un uçağını düşür,sonra da işi hafife al?!Olacak iş mi bu senin yaptıkların Sayın Bay Başkan!Eskiden gül gibi olan ülkemizi ne hale soktuğunuzu neden kabullenmiyorsunuz?Vatanımızı bölmek isteyen omuzu silahlı hainlerin Güvenlik güçlerimizin gözleri önünde dans etmesine nasıl izin verirsiniz, siz Meclis misiniz?Ben görevde olsaydım sizin bu yasadışı isteminize uymazdım.Bir insanın onuru ve hayatı için devlet savaşa girer.”Er Ryaini Kurtarmak?!Flim.

        14 Temmuz 1934 günü; bir İngiliz savaş gemisinden inen sandaldaki İngiliz askerleri Kuşadasının Kanapiçe koyunun Dipburnu koyuna çıkmak istediklerinde kıyıda görevli Gümrük Muhafaza askerlerimiz tarafından uyarı ateşi ile ikaz edilirler. Uyarıya uymayan kayığın sahilimize yaklaşması üzerine de sandala otomatik tüfek ile ateş edilerek içindeki İngiliz askerlerindenBeşiöldürülür.


'Er Musa için gerekirse savaşırız!'CUMHURBAŞKANIMIZ MAREŞAL GAZİ MUSTAFA KEMAL!
        “Kuşadası Kanapiçe Koyu Olayı -
Gazi Paşa, bütün bu olaylar sırasında Kızılcahamam'da bulunmaktaydı .. Ve gelişmeleri de saati saatine izliyordu.. İngiliz Donanması'nın tehditkâr bir tavırla kıyılarımıza yaklaştığı kendisine iletilince, Ankara'ya ve Kuşadası'na bağlı hatlardan emretti:
"Kanuni vazifesini yaptığı anlaşılan Türk eri Balıkesirli Musa, yerinden alınamaz ve cezalandırılamaz. Gerekirse Musa için Britanya imparatorluğu ile hali mahasama (savaş) göze alınır... Kızılcahamam'dan şimdi Ankara'ya hareket ediyorum. Ege Bölgesi'nde kısmi seferberlik emrini veriyorum."
O dönemin Kuşadası Kaymakamı Dilaver Argun, Ata'nın bu çıkışı ile ilgili olarak sonradan şöyle konuşacaktır:
"Bu emir, bu haysiyetli ses, beni ağlattı. Bütün yorgunluğumu alıp götürdü. Genç bir kaymakam olarak, bütün benliğim gurur ve iftiharla sarsılıyordu. O günden bu yana birçok valilik ve müsteşarlıklarda bulundum. Atatürk'ün görev aşkını koruyan bu laflarını başka kimseden duymadım ve sözleri hiç unutmadım."
İngilizlerin davranışlarının ne olacağı beklenedursun, seferberlik emri de yerine getirilmeye başlandı. Kuşadası halkının telaşa kapılmaması için gerekli uyarılar yapıldı. Seferberlik emri mademki Gazi Paşa'nın ağzından çıkmıştı, o halde en kısa zamanda yerine getirilecekti. Öyle de oldu.. Kuşadası ve havalisinde, en ufak bir aksaklığa meydan verilmeden her şey tamamlandı.
Gazi Paşa'nın dediği gibi, gerekirse Balıkesirli Musa için bütün Türkler bir kere daha ve yeni baştan dövüşeceklerdi..
Bu, haysiyetli bir lider ve haysiyetli bir millet için kaçınılmaz bir durumdu. icap ederse birtakım şeyler inceldikleri yerden kopacaklardı..
Suskun İngilizler, kısmi seferberlik hazırlıklarını tamamladıktan sonra konuştular.. Bu bir telgraftı ve İngiliz Harp Filosu'nun başkumandanından geliyordu:…”Bir Türk savaş gemisi olay yerine gelerek İngiliz askerlerinin cesetleri İngilizlere teslim edilir.Balıkesirli Onbaşı Musa da askerliğini onurla bitirir…

            Yunan ordusu İzmir’e çıktığında Jandarma Yüzbaşısı Mümin Bey,üniformasını çıkartarak sivil elbisesini giyer ve Yunanlılarla kaynaşır.Çok mükemmel de Rumca bilmektedir.Hatta Yunan İstihbaratına bile kaydolunur.Halk ve onu tanıyanlar ondan nefret ederek “Gâvur Mümin”, adını takarlar.Bir Yunan Ajanı olan Giritli bir Türk,Yüzbaşı  Müminin Türk ajanı olduğunu ihbar etmesiyle Yüzbaşı Mümin hemen tutuklanır.Genelkurmay Başkanı Fevzi Çakmak,Yunanistan’a bir ültimatom çeker:”Jandarma Yüzbaşısı Mümin’in kılına bir zarar geldiği taktirde tüm Yunan savaş esirlerini öldürtürüm?!”Müebbet hapis ezasına  çarptırılan Yüzbaşı Mümin Yunanistan’a gönderilir.Savaş sonunda esir Yunan başkomutanı Tümgeneral Trikopis ile Kurmay Albay Cafer Tayyar’ın değiştirilmesi teklifini Başkomutan Müşir Gazi Mustafa Kemal reddeder.Jandarma Yüzbaşısı Mustafa Mümin Aksoy ile Tümgeneral Trikopis değiştirilir.Albay rütbesine kadar yükselen Kahraman Mustafa Mümin Aksoy,yerleştiği İzmir’de 1948 senesinde vefat etmiştir.işte devlet adamı Mustafa Kemal,işte Bay Recep Tayyip Erdoğan.Sakın mukayese etmeye kalkmayınız.Kemalistler çok incinir!

 

 


 

 

 

 

İzleyiciler

Blog Arşivi