1 Ağustos 2012 Çarşamba

774/YÜZLERDEKİ VE GÖZLERDEKİ İFADE!

OSMAN TÜRKOĞUZ
  Çeşmealtı;01 Ağustos 2012

                   YÜZLERDEKİ VE GÖZLERDEKİ İFADE!
         27 Mayıs 1960’ta Demokrat Partisi iktidarı ve şürekâsı devrildikten sonra; yapılan ilk genel seçimlere Adalet partisinden girenlerin ünlü bir sloganları vardı:”Gözlerimize bakınız! Ne demek istediğimizi anlarsınız!”
         Temel’e ait bir fıkra vardır: Askerlikten dönen Temel, Nişanlısı Fadimeye”herkesin Nişanlısı ve Sevgilisi, biri birinin gözlerine bakarak ne güzel şeyler söylüyorlar. Gız Fadime,gözlerime bir bak,ne görüyorsun?”Demiş.Fadime,çikletini şaklatarak:
         “Çapahh!”Demiş.
         Ben de o zaman bunların gözlerine baktığımda:”KİN görmüştüm!KİN!”
         Hatay’ın Dörtyol ilçesinde; İlçe emniyet Müdürlüğündeki kepazelik kanımı dondurdu. İlçe Emniyet Müdürü --adı gerekmez--,tartıştığı polislerin üniformalarını çıkartmak sözü veren Hatay Adaletten Korkanlar Partisinin milletvekilinin oğlu ve aynı partinin Dörtyol Geçlik Kolları Başkanının iş bu sözünü yerine getirmesi için polislerini sıraya dizmiş!Nerede mi sıraya dizmiş!Katillerin,Soyguncuların ve Vatan Hainlerinin tanınması için yapılan,ellerine verilen sıra numaralı kağıtlarla bir camın arkasına dizme metodunu uygulamış. Bu muameleyi hazmedemeyen bir komiser de apoletinin tekini  elleri ile sökmüş! Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Yardımcılığına  atanması durdurulan bu müdür de ağlamaya başlamış:”Ben meslektaşlarımı hiç satmadım. Milletvekilinin ve oğlunun önünde de eğilmedim!”Burada bir yanlış anlatım var: Milletvekilinin ve onun oğlunun önünde eğilmeyenler sıraya dizilen polislerimizdir.”Efendim; benim yüzüme iyice bakarsanız üzüldüğümü anlarsınız!”Demiş.Bendeniz o Turp gibi yüze iyice baktım ve iki şey gördüm:Efendilerine Ubudiyet,hazımsızlık  ve Kabızlık problemi!
         Bu eylem beni  neden çok üzdü anlatayım: Fransızlara ilk kurşun Dörtyol’da, Sayın Bayan  F.Ö’İN Dedesi Rahmetli Ahmet Ağa tarafından atılmıştı.İki paralık edilen Dörtyol un şerefine ve ayaklar altına alınan Polisimizin şerefine çok üzüldüm.Cellatlar,Efendilerinin emri ile mazlumların başlarını keserlerken ağlarlarmış!Yiğitlik usulsüz ve kanunsuz yaptırıma direnebilmektedir.Unutmayalım ki,Timsahlar avlarını yerlerken iki gözü iki çeşme ağlarlar!

773/DİYET:VATAN SEVERLİĞİN VE kAHRAMANLIĞIN DİYETİ:TEK KOLU KESMEK!

OSMAN TÜRKOĞUZ                                                          osmanturkoguz@gmail.com
 Çeşmealtı;01 Ağustos 2012

                   KOL MU KANGRENLİ, YOL MU KANGRENLİ!
                  “DİYET! Vatan severliğin ve kahramanlığın DİYETİ, iftiraya uğramış kolu kesmek! Ostüzü.

“Kangrenli kolu keseceğiz - Vatan Gazetesi “–“31.07.2012”

“Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Bilgel'den Hasdal’daki askerlere...
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel’in yürümekte olan davalarla ilgili askerlerin durumunu kangrenli kola benzetmesi Genelkurmay'ın YAŞ mesajı olarak değerlendirildi.”
YARA KANGRENLEŞTİ”
”Aydınlık'ın haberine göre; Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel’in GATA’DA ziyaret ettiği komutana, “Yara kangrenleşti. Artık kangrenli kolu kesmekten başka yapacak şey kalmadı” dediği öğrenildi.”
          Haberin özü şu şekildedir: Türkiye’nin Başsavcısı Sayın Recep Tayyib Beyimizin Deniz Kuvvetleri Komutanı, GATA ziyaretinde yukarıdaki kelamı etmiş! GATA,Askerin Tığ Fakültesidir.Tüm ameli operasyonlar da burada yapılmaktadır.Ama;bu seferki ameliyatlar iftira ve karalama kampanyası mağdurları Hasdal ve Silivri Tutsaklarına yapılacağa benzemektedir.Benim bildiğim Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir tek Horoz vardır.Ötme sırası en son Kaputanı Deryaya gelmesi gerekmektedir.Bu beyan çok dikkat çekicidir.Yaşlı Horoza bir şeyler mi oldu?Ya da bu beyanat üzerine Genelkurmay Başkanlığı Denize mi geçecektir!
         “Kangrenli kolu kesmekten başka çare kalmamış!”Silahlı Kuvvetlerimizin iki kolundan birisi öteki koluyla mı kesilecek! Yoksa;Müddei Hususiler ve Hususi Özel Mahkeme Hükeması marifetiyle mi kesilecek!Yoksa USA yardımı ile mi kesilecek!Bilfiil Başsavcı ve dahi Baş Yargıç tarafından mı kesilecek.İftira ve karalama kangreni tüm Silahlı Kuvvetlerimizin bünyesine yayılmış;bu Kaputanı Deryamızın bundan haberleri yok mudur!Kol kesilirse yeniden çıkmaz.Bunu Sokullu Mehmet Paşa bile bilmekteydi.Tarihte kendiliğinden bir tek uzuv çıkmıştır.Newyork’ta işaret parmağı kesilen bir kızın işaret parmağı kendiliğinden çıkmıştır.Yengeçlerin kopan dişleri yeniden çıkmaktadır.Köpek balıklarının kırılan dişleri de yeniden çıkabilmektedir.Tüm dünyayı düşman olarak karşımıza almış olan “ Büyük Ustamız!”Tek kollu bir ordu ile nasıl başa çıkacaktır!
         Size 12 Eylül 1980 olayı ile ilgili yaşanmış bir güzelliği anlatayım da Deniz Kuvvetleri Amirallerinin nerden nereye geldiklerine siz karar veriniz:
         1980 senesi Ağustos ayında; Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Askeri şura üyesi Oramiral Akif Akdoğanlar’ın gelmesi beklenmektedir.Yönetime el koyma planını kapsayan” Bayrak Planı “da bu Amiralimize gönderilmiştir.Hiç beklenmedik bir şey olmuş;şimdi adını unutmuş olduğum bir Oramiral Deniz Kuvvetlerimizin başına oturtulmuştur.Büyük Asker,Büyük Denizci A.Akdoğanlar;elindeki darbe dosyasını ne mi yapmış?Başbakan S.Demirel’e mi götürmüş!Haşa ki haşa.Tesadüfün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kenan Evren’e iade etmiştir.Çünkü O Büyük Amiral, Türkiye Cumhuriyetinin Amirali idi.

İzleyiciler

Blog Arşivi