30 Ekim 2015 Cuma

2011/GÜLMESİNİ BİLMEYEN DÜKKÂN AÇMASIN!



    TC.

OSMAN TÜRKOĞUZ


TV. İZMİR;29 Ekim 2015.

“Sağda peygamberler,solda peygamberler;dünya çocuğu ortada yapa yalınız?!”

                                   Johann Wolfgang von GOETHE/29 8 1749/22 3 1832/.

        “Demokratik kurumların korunmasına en çok aciliyet atfedenler için en acil çözüm meselesi,OY SATINALMA SÜRECİNİN SINIRLANDIRMA MESELESİDİR?!Yoksa,dünyanın ne kadar az akılla yönetildiğini bilmiyor musun Oğlum?!”W.H.HUTT.AXEL AXENSTJERNA1648.

                          “ GÜLER YÜZLÜ OLMAYAN BİR KİŞİ DÜKKÂN AÇMAMALIDIR?!”

                                               KONFÜÇYÜS.(MÖ:55-479)Büyük Çin Bilgini,Filozof ve Peygamber?!

               Her sabah erkenden Markete giderek, gazetelerimi ve günlük ihtiyaçlarımızı alarak kiralık evimize dönerdim. Bu gidiş ve dönüşlerde birçok insanla selamlaşmayı da gelenek haline getirmiştim.Bir hafta önceydi, yolumun köşesinde, çok alımlı, havalı ve güler yüzlü bir kadın: “Günaydın Osman Bey Komutanımız?!Diyerek beni selamladı.Günaydın Sayın Bayan!”Dediğim de,”sizi yazılarınızdan ve sizi iyi tanıyanların anlatımlarından tanımaktayım.Tevazuyu gerek yok,çok donanımlı KEMALİST bir insansınız.Seçimle ilgili bir konuyu size danışmaya karar verdik?!Dedi.”Çok ciddi bir konu seçmişsiniz,dilerseniz şu banka oturalım da öyle konuşalım!”Dedim.Önce,neden ben?!”Evsiz ve arabasız,diğer emeklilerden çok farklı,objektif düşünen ve korkmadan yazan bir kişiliğe sahipsiniz?!Buyurdular.Sorun nedir?”Bu genel seçimde hangi siyasi partiye oy vermemiz gerek?Siyasi partiler ve basın aklımızı çok karıştırdı?!Dedi.”Parmağınızda alyans var,kaç senelik evlisiniz?”Yirmi senelik evliyim!”Affınıza sığınarak nasıl evlendiğinizi sorabilir miyim?!”Fakültenin Üçüncü sınıfında,anlaşarak evlendik?”Eşinizin ailesi çok mu zengindi,eşinizin hangi özelliğini beğenerek onunla evlenmeye karar verdiniz?!Çok güldü!Bursla ve çalışarak okuduk.Diğer öğrencilerden çok farklı,mantıklı,saygılı,yalan,dolan bilmez,paraya da değer vermez bir yapıda olduğu için onu eş olarak seçtim ve de hiç yanılmamışım?!Dedi.O zaman eş seçmek için elinizde bir ölçüt varmış,bunu uygulayarak en doğrusunu bulup ta seçmişsiniz?!Hangi siyasi partiye oy vermeniz için elinizde bir ölçüt var mı?Dediğim de biraz duraksadıktan sonra:”Eşim ve gelenekçi bir Cumhuriyet Halk Partili bir ailedeniz.Yeni Cumhuriyet Halk Partisi söylemi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde,Vatan haini Mustafa Sabri ile Mısıra kaçmış bir Gericinin oğlunun aday gösterilmesi bizleri şoka soktu.Aynı kişiyi,bu seferde MHP .Meclis başkanı adayı göstermişti. Arkadaşlarımızın çoğu MHP diye ısrardalar.Bu nedenle sizi rahatsız ettim?!Dedi.”Peki,genel seçime girecek siyasi Partilerimiz için bir kriteriniz yok mu?Eşinizi seçtiğiniz gibi?Boynunu büktü.Cebimden  Konfüçyüs’ün konuşmalarını yazdığım kâğıdı çıkardım ve bazı sözlerini okudum:

             “Güler yüzlü olmayan bir kişi dükkân açmamalıdır?!

              “iyi insan güzel söz söyleyen değil,söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen adamdır!?”

              “Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen kişidir?!”

              “Ya bir yol bul,ya bir yol aç,ya da yoldan çekil?!

             

              “Etraflıca çalış, doğru bir şekilde araştır, dikkatlice düşün, düşündüklerini gözden geçir, ciddi ve samimi bir şekilde uygula! “Şimdi, izninizle MHP’Yİ ve onun değişmez ve değiştirilemez genel başkanını irdeleyelim: Herkes, Sayın Devlet Bahçeli için, AKP’NİN stepnesi demektedir. Bence bu söylemde hatalı bir anlatım vardır:AKP.Arabasının yakıtı,yalan,iftira ve vurgundur.Arabanın bir tekerleği USA,bir tekerleği İHANET,bir tekerleği Çağ dışılıktır.Diğer tekerleği ve stepnesi de Sayın Bahçelidir.Bay Abdullah Gül’ü Cumhurun başına o seçtirttiği gibi,Bay  Recep Tayyip Erdoğan’ı da KAÇ-AK SARAYA O YERLEŞTİRDİ.SÖYLEMLERİNE EYLEMLERİ TAMAMEN ZIT.BAKKAL DÜKKÂNI BİLE ŞLETEMEZ?!

              TANRI DAĞI KADAR TÜRK,HİRA DAĞI KADAR MÜSLÜMAN?!OLUR MU?!İKİ ZITTAN HIRT ÇIKMAZ MI?!”Tamam,zaten İŞÇİ PARTİSİNİ DE BİLİYORUM:MAOİSTLER,HDP’DE MALUM.”Dediğin de,”acele etmeyelim?!Dedim.Sayın  Doğu Perincek’in Genel Başkanı olduğu siyasi partinin ADI ,”VATAN PARTİSİDİR!Bu ad da genel  kongrece verilmiştir.Burada iki yönden size itirazım var:

              “İyonyalı Büyük bir Filozof,değişimi şöyle açıklamıştı:AKAR,AKAR?!”İKİNCİ DEFA ELİNİ  YIKADIĞIN SU,İLK ELİNİ YIKADIĞIN SU DEĞİLDİR?!HzMuhammet,40 yaşına kadar SABİUN idi.Yani,Güneş’e,Ay’a ve Yıldızlara tapardı.YAHUDİLİK,İSEVİLİK VE SABİLİK KURAN’DA VARDIR.23 senelik  Müslümanlık 40 senelik inancı silmiştir.Celal Bayar,Cumhuriyet Halk Partisinde başbakanlık yapmış,DP’Lİ olarak ta ölmüştür.Siz ve Eşiniz Cumhuriyet Halk Partili bir aileden geldiğinizi,onların siyasi mirasına konduğunuzu itiraf etmiştiniz?! Sayın Doğu Perincek, Hapislerde yata, yata bu günlere gelmiştir. Dünya üzerinde gördüğümüz tüm liderler, büyük bir aşamadan geçerek devrimlerini gerçekleştirmişlerdir. Örnek çok zamanımız kısıtlı?!

              Amerikanın, İngilizlerin ve dahi Fransızların başımıza sardığı Ülkemizi bölmeye yönelik Ermeni Soykırımı masalı karşısında siyasi partilerimiz ve Çakma bilim adamlarımız sus,pus olmuşlardı da bazı Hain bilim adamlarımız!Ve siyasilerimiz Soykırım Masalını tanımışlardı.ALTI BÜYÜK İLİMİZİ VERECEK VE  MİLYARLARCA DOLAR TÇAZMİNAT ÖDEMEK ZORUNDA KALACAKTIK.İsviçre ve daha bir   çok ülke,SOYKIRIM YOKTUR DEMEYE CEZA YAPTIRIMINA BAŞLAMIŞTI.Sayın Doğu Perincek ve Oğlu Profesör Dr. Mehmet Perincek,kendi kişisel gayretleri ile AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE ÇIKARAK TÜRK ULUSU ADINA ONURLU BİR KARAR ALDIRARAK BU KONUYU ÇÖKERTMŞLERDİR.
                        BENİM KANIMCA, HİÇ OLMAZSA BU SEÇİMDE, CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLE VATAN PARTİSİ BİRLEŞMELİ. BU OLMADIĞI TAKDİRDE, OYLARI BÖLMEMEK İÇİN, CHP’YE OY VERİLMELİDİR.”Dedim ve bu konuşmamızı da yayımlayacağımı söyleyerek ayrıldık

İzleyiciler

Blog Arşivi