8 Şubat 2011 Salı

282-YÜREKSİZ VE BEYİNSİZ YAŞAMAK

OSMAN TÜRKOĞUZ

osmanturkoguz@hotmail.com

İzmir;08 Şubat 2011

YÜREKSİZ VE BEYİNSİZ DE YAŞANIRMIŞ!

Emekli Orgeneral Hikmet Bayer’in çok güzel bir fıkra kitabı vardır. “Askerler de Gülerler”.Türk toplumunda yöneticileri makaraya dolama yeteneği askerlerde de fazlası ile mevcuttur. Köroğlu ve Keloğlan aslında bu öyküleri yaratan Türk toplumudur.

Bir örnek vermek gerekirse, neden vermeyeyim?

Generallik sırasında olan bir Albay, beyin ameliyatı olmak için ameliyat masasına uzanmış. Operatör, Albayımızın beynini kafatasından çıkardığında, Albayın personel subayı hızla ameliyathaneye girmiş, çok sert bir topuk selamı verdikten sonra:

“Sayın komutanım, şimdi radyodan öğrendim, Generalliğe terfi etmişsiniz, hakkınızdı sizi kutlarım!” Demiş. Albay sevincinden ameliyat masasından fırlayarak koşar adım, salona yöneldiğinde, elinde Albayımızın beynini tutan Operatör bağırmış:

“Generalim; beyniniz! Beyniniz ne olacak?”Yeni Generalimiz, arkasına bakmadan:

“Bundan sonra buna gerek yok, at çöpe!” Demiş.

Herkesin dilinde bir söz var:”Ülkemizde beyin göçü varr!”

Bu beyin göçünün nedenini soran da yok. Soru sorabilmek için NEDENSELLİK-- kozalite- KAVRAMINI BİLMEK GEREKMEKTEDİR.

Toplumumuz, gözleri ve kulakları ile düşünmekte, duyduklarını da kendi fikriymiş gibi inatla savunmaktadır.

Aydınlarımız, Akademisyenlerimiz ve Politikacılarımız da kulakları ile düşünmekte, ağızları ile de fikirlerini halkımıza ulaştırmaktadırlar. Birisi Kahramanlarımıza Hain dedi miydi tüm Kahramanlarımıza “Silivri Toplama Kampının” yolu gözükmektedir.

Çok ünlü bir öyküdür: Çin’de bir pınardan su içenler delirirlermiş. Tüm Çin halkının su içtiği bu pınardan su içmeyen Kraliçe’yi deli diye katletmişler.

Türk Silahlı Kuvvetleri, iki defa yönetime el koyarak, cinayetleri önlemiş, yeni bir anayasa hazırlattırarak kışlasına çekilmişti. Hiçbir iyilik yapmasalar da “Anayasa Mahkemesi” ve Sosyal Devlet ve evrensel hukuka dayalı devlet anlayışını ülkemize kazandırmıştır. Tüm kötülüklere çanak tutanlar,”nasıl olsa asker var” mantığı ile uyudukça uyudular, kimisi 10.000Tl’ye, kimisi beleş bulgura, kimisi de lâyık olmadıkları makamlara fit oldular.

Bendeniz iki el koymada da bulundum. Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı olarak 19 ayım uykusuz geçmişti.

Tüm vatandaşlarımız Türk Silahlı Kuvvetlerine bu el koyma nedeni ile hücuma kalktılar. Zonguldak Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı Jandarma Tümgenerali Ali İhsan Koyutürk te Hakkın Rahmetine kavuştu. Bendeniz de ölmeden bana her türlü hesabı özel Müddei hususileri sorabilirler.

Profesör Dr. Süheyl Batum adlı yeni yetme bir Politikacımız, Türk silahlı kuvvetleri “ için “Kâğıttan kaplan” demiş. Türk Silahlı Kuvvetleri darbe mi yapsınmış! Hadi canım sende!

Sizler ne yaptınız Sayın Acemi Politikacımız? Meyveli ağaca çok taş atarak altında durmayınız, o akıl dolu başınıza yazık olur, taşlar düşebilir. Size bir özeri: Kısa yoldan başarılı olmak istiyorsanız, tarikatların emrine girerek Mareşal Gazi Mustafa Kemal’i ve Cumhuriyet Rejimini taşlayınız! Saygısızlara karşı bile saygılı olmayı Türk Jandarmasından öğrenmiş olduğumuzu yüksek bilgilerinize sunarım.

281-DİLİMDE DUA ADIN!

OSMAN TÜRKOĞUZ

Osmanturkoguz@hotmail.com

İzmir;08 Şubat 2011.

DİLİMDE DUA ADIN.

Ezanlar okunurken dilimde dua adın,

Namazlar kılınırken seninle duadayım.

Geçmek nedir bilmiyor uzağında zamanlar;

Seninle bir boyutta başka bir zamandayım.

İzleyiciler

Blog Arşivi