19 Aralık 2015 Cumartesi

2041/ ÜLKESİNİ SOYDURTMAMAK!


 

           TC.

OSMAN TÜRKOĞUZ


TV. İZMİR,19 Aralık 2015.YÖNETİCİLERİ NAMUSLU OLAN ULUSLAR.BU DÜNYADA MUTLUDURLAR!*

YÖNETİCİLERİ HIRSIZ OLAN ULUSLARIN DA YÖNETİCİLERİ BU DÜNYADA ZENGİN VE MUTLUDURLAR*CENNET TE BİR ÜTOPYA OLARAK AÇLARA BÖLÜŞTÜRÜLÜR.

ÜLKESİNİ SOYDURTMAMAK?!

“SELAM VERDİM RÜŞVET DEĞİLDİR DİYE ALMADILAR/FERMAN GÖSTERDİM HÜKÜMSÜZDÜR DEYU MÜLTEFİT OLMADILAR!”FUZULİ(1483-Kerbela-1556Kerbela)KANUNİDÖNEMİ..OSMANLI SINIRINDAN İÇERİ GİRDİĞİNİZDE RÜŞVET KESESİNİN AĞZINI KAPATMAYIN?!BOUSBECK AVUSTURYA BÜYÜK ELÇİSİ(1555—1562).  Osmanlının en büyük Rüşvetçisi Kanuninin Damadı Hırvat Rüstem Paşa ile kardeşi İkinci Beyazıt’ın damadı Sinan Paşadır.1627’de ölen Şair Üveysi:”Vezire itimad etme benim Devletlü Hünkârım/Olardır düşmeni dinin ,olardır devlete bedhah/Vezaret sadrına geçmiş oturmuş bir bölük hayvan/Bu din’ü devlete hizmet eden yoktur,ah,vah?!

“Yıkılıptur bu cihan, sanma ki bizde düzele/Devleti cerhi deni ,virdi kamu müptezele/Şimdi ebvabı saadette gezen hep hezele/İşimiz kaldı heman merhamet’i Lemyezele…”Padişah Üçüncü Mustafa Cihangir/Gazelinden.1657/1715.

“Ozanlığı Şeyhülislamlığından daha da ünlü olan YAHYA EFENDİ(1552-1644)Rüşvetçiliği ayyuka çıkan Kemankeş Âli Paşanın bu davranışını yüzüne karşı söylemekten çekinmez. Divanda Paşa ile baş başa kaldığı bir gün, Sadrazama çıkışır:

“Rüşvet aldığınız işler kulağıma geldi.Bu yolda yanılıyorsanız tövbekâr olunuz.Bir yerden haksız olarak bir şeyi koparıp almak,gönlünde hayatın da ışığını söndüren ne kötü tufanlara yol açar!”Der.Sadrazam Kemankeş ali Paşa bu nasihate fena halde bozularak,alaylı bir biçimde:

“Bak şu dönen işlere ki,hep hak yiyenler dediklerimizin serveti ve saltanatları var.Beri tarafta hak,hak diye çenesini yoranlar ise,ya sürünecek,ya da

dövünecek hallere düşüyor.Bunun hikmeti nedir acaba?!Diye sorar?!Osman Türkoğuz,Rüşvetin Anatomisi.S.25.

Başbakan İsmet İnönü,Çankaya köşküne beklenilen saatten çok sonra yorgun olarak geldiğin de Cumhurbaşkanımız gazi Mustafa Kemal:”Ne o İsmet,yorgun ve bitkin görünüyorsunuz?”Sormayınız Atatürk’üm,Türk Hava Kurumunun HESAPLARINDA BİR KURUŞLUK AÇIK ÇIKTI.ONU BULANA KADAR ÇOK UĞRAŞTIK!”Deyince,  doğrusunu yapmışsınız,bugün bir kuruş,yarın da bin kuruş çıkardı?!karşılığını almıştı.O ismet İnönü,Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra,ATATÜRK  tarafından Ömer İnönü’ye 800Tl,Erdal İnönü’ye de 600 TL.Aylık bağlanmıştı.Pembe Köşk Atatürk’ün armağanı,

 

Mareşal Fevzi Çakmak,Erzurum’daki asker Hastahanesini yaptırtırken evdeki halılarını  da satmıştı.Parası yine de yetişmeyince devreye Milli Savunma Bakanlığı girmişti.Enver Paşanın Eniştesi  Genelkurmay başkanlarımızdan emekli Orgeneral Kazım Orbay,maaşı yetişmediği için,evini üniversite öğrencileri ile paylaşmıştı.Sonunda,Türkiye Büyük Millet meclisi hizmeti vataniye tertibinden 500 TL.MAAŞ BAĞLAMIŞ,AYNI YASAYLA Celal Bayar’a da 3500 Tl.Maaş bağlamıştı.

Ulusal Kurtuluş Savaşı kahramanlarınızdan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Abdurrahman Nafiz Gürman,Genel Kurmay Başkanı olduğun da,kendisine sunulan lojmanın anahtarını:”Biz karı,koca iki kişiyiz.Gölbaşı sinemasının yanındaki sahibi çok iyi olan bir evde de kiracıyız.Bu lojmanı ihtiyaç sahiplerinden birisine versinler,der,kendisine sunulan 500 TL.Makam tazminatını da:”Biz iki kişiyiz,maaşım bize yetmektedir.Bu para da Maliyeye iade edilsin?!”Diyerek reddeder.Sonradan bu tazminatların toplam mevcudu MALİYECE GELİR KAYDEDİLİR. BÜYÜK İNSAN VE BÜYÜK DEVLET ADAMIMIZ,TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCULARINDAN VE DEMOKRASİMİZİN KURUCUSU CUMHURBAŞKANIMIZ MUSTAFA İSMET İNÖNÜ.

SAYIN BAYAN MONA SAHLİN,BİR ANLIK GAFLETİN KURBANIDIR?!TÜRK TOPLUMU DA SÜREKLİ GAFLETİNİN KURBANIDIR?ARADAKİ FARK BU KADARDIR!

Yeah Yea?!

14 Ekim, 18:27 · 

DEMOKRASİ, ÇİKOLATA VE TENİS*!

Bir düşünün… Hafta sonu bir otelde kalıyorsunuz, oda temizliği için gelen görevli kapınızı çalıyor. Açtığınızda karşınızda duran temizlikçi eski bir bakan.

İsveç’in eski bakanı, 25 yıl milletvekilliği yapmış, üstelik yıllarca İsveç’in en büyük partisi olan Sosyal Demokrat İşçi Partisi başkanlığı görevini yürütmüş olan Mona Sahlin tam da bunu yapıyor şu sıralar. Kızının kurduğu bir temizlik şirketinde hafta sonları otel odası temizliyor. Hiç gocunmadan…

Sahlin 25 yılı aşkın siyasi hayatı boyunca iki kez rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla soruşturma geçiriyor. İlkin, sağcı bir gazete Sahlin’in devlet işleri için tahsis edilen kredi kartından kendisine çikolata aldığını öne sürdüğünde Sahlin görevinden istifa ediyor ve kendisini mahkemeye veriyor. Tarihe “tobleron davası” olarak geçen bu soruşturma sonucunda aklandıktan sonra görevine geri dönüyor.

Sahlin’i ikinci kez rüşvet iddiasıyla yolsuzlukla mücadele komisyonu karşısına çıkaran suçlama ise, denetim mekanizmalarının demokrasilerde nasıl çalıştığı konusunda ibret olacak cinsten.

Sahlin, bakanlık yaptığı dönemde, ünlü tenisçi Roger Federer’in Dünya Şampiyonluğu final maçına turnuva organizatörleri tarafından onur konuğu olarak davet ediliyor. Ancak yolsuzlukla mücadele komisyonu, bu daveti kabul edip maç bileti ücreti ödemediğinden, siyasal makamını kullanarak kendisine çıkar sağladığı gerekçesiyle Sahlin hakkında soruşturma başlatıyor. Turnuva organizatörleri, bu tür organizasyonlarda onur konuğu davetiyelerinin parayla satılmadığını söyleseler de aynı şekilde davet alan İsveç Genel Kurmay Başkanı’nın reddedip kendi parasıyla bilet almış olması Sahlin’i çok zor durumda bırakıyor.”Mona Sahlin
Yargılama sonunda aklanıyor. Seçimlerde, Partisi  %o5 oy kaybettiğinden derhal istifa eder.  Bizim tüm Büyük Hısızlarımız da YARGILANMADAN AKLANIYOR, HIRSIZLIKLARINI KANITLAYANLAR DA DAİMA HAKLANIYOR?

2040/SAKALLI AHMET HOCANIN NİYETİ!


            TC.

OSMAN TÜRKOĞUZ


TV.İZMİR;19 Aralık 2015.

        ULAN SAKAL SAPIK?KADINLAR OLMASAYDI,SENİ BABAN SIÇARDI?!

        Sakalı ile ünlenen Ahmet Hoca adlı bir zavallı, TİMARHANELİK BİR HAL ALDI. Hz. Muhammed’in sakalı ile yıkanmış su satışına başlamasının yanı sıra bir laf etti ki sıçsaydı daha iyiydi:

        “Kadınlar olmasaydı,erkekler cennete daha kolay girerlerdi?!”Dedi. Sapıttı?!Kadınsız dünyanın çiçeksiz,kuşsuz,ağaçsız,semasız ve denizsiz  bir çöl olacağından haberi yok,Sonra,kadınlar olmadan erkekleri babaları sıçarak mı doğuracak?Peki cennette her Müslüman erkeğine 72 Kadın,i100 Huri ve 100 de Gılman masalı ne olacak.Sonra,Nuri—Nuriye;Vasfi—Vasfiye;Kadir—Kadriye;HURİ—HURİYE kelimeleri Huri’nin de erkek olduğunu vurgulamaktadır.Ulan Sakallı,Seni Hurilerin erkek olmaları mı cennete çekiyor?!SAKALLI;sana bir fıkra anlatayım da sen yine de iyice bir düşün:

        Bir grup Şeriat kurallarına göre örtünmüş kadınımız; bir araya gelerek sohbete başlamışlar.Yaşlı bir kadın,”encamımızı öğrenmek üzere müftüye giderek sorun, sonucu da bana bildirin?!”Demiş.Bir grup Genç kadın  telaşla İl müftülüğüne gitmiş,ille de İl Müftüsü ile konuşacağız diye ısrar ettiklerinden,İl Müftüsünün huzuruna alınmışlar.Kadınların sözcüsü,ayağa kalkarak:”Sayın Müftümüz,bizler Hz. Muhammed’in (svs)ümmeti olarak şeriat kurallarına uymaktayız.Bugünde,Laikliğe Hayır?!”Mitingine iştirak ettik.Öteki âlemde bizim yerimiz neresidir,söyler misiniz?”Demiş.Müftü Hazretleri:”Sizin yeriniz cennettir!”Deyince sevinerek ol yaşlı kadına cennet müjdesini vermişler.Ol mübarek kadın bu yanıttan pek hoşnut olmamış:”Hemen Müftü Hazretlerine gidin ve neden cennetlik olduğumuzun  sebebini sorun,verdiği cevabı da bana bildirin?!Demiş.Kadıncağızlar,pürtelaş Müftü Hazretlerin huzuruna çıkarak:müftü hazretleri,neden cennetliğiz sebebini söylemediniz?Dediklerinde,Müftü hazretleri ayağa kalkarak,”VALLAHİ DE,BİLLAHİ DE,TALLAHİ DE SİZ KADINLAR CENNET’İ ALALIKSINIZ!”Der demez,kadınların sözcüsü:”NEDEN MÜFTÜ EFENDİ?”DEDİĞİNDE ŞU YANITI ALMIŞ:” SİZLER NE LAF ANLAMAZSINIZ, SİZ KADINLAR  OLMASAYDINIZ HER İKİ DÜNYADA  DA BİZİ DÜZERLERDİ!?!Diye fetvasını vermiş. SAYIN SAKALLI SENİN NİYETİN DE HER İKİ DÜNYADA DÜZÜLMEK MİDİR?!

          

İzleyiciler

Blog Arşivi