1 Ekim 2016 Cumartesi

2084/REZİL ETTİM.


TC.                                                                                                                                                                                           OSMANTÜRKOĞUZ                                                       osmanturkoguz@gmail.com                                                                                              
 
TV.Çeşmealtı;01 Ekim 2016.

     İNSANLAR, BEYİNLERİNEYERLEŞTİRİLENKALIBINESİRİDİRLER!                         

         Ünlübirkitap: Beşinci Soru’nun Cevabı.                                                                                                                   Piyade Atış Okulunda, bir piyade teğmeni arkadaşım, Rahmetli Hasan Âli Yücel’e söylemediği kötü sözü bırakmazdı. Cumhuriyet Gazetesinde haftalık makalesini keserek, makalenin üzerine başka birisinin adını yapıştırdım ve okuması için ol arkadaşıma verdim. Makaleyi okudu, çok beğendiğini söyleyerek Beş Liraya kendisine satmamı ısrarla istedi. Tüm arkadaşlarımın huzurunda, makalenin üstündeki adı kazıyınca Rahmetli Hasan Âli Yücel’in adı ortaya çıktığın da rezil olmuştu. Bu sefer de bazı Recep hayranlarına bu oyunu oynadım: Rahmetli Mehmet Akif Ersoy’dan söz açtım, İstiklal Marşımızın yazılı metnini okudum. Çanakkale Şehitlerinin en çarpıcı mısralarını okudum… Alkışladılar.”Mesleği Baytarlık olan bu büyük ozanımız Arnavut asıllı bir Türk hayranıdır demeyi de ihmal etmedim. İstiklal Marşı için ortaya konulan ödülü de almayan bu büyük insan, Türkiye Büyük Millet Meclisine, odacının getirdiği arkadaşının paltosu ile gittiğini de anlattım. Hepsinin de gözleri yaşlandı…

         Sonra da, Aydınlık Gazetesinin 28 Eylül 2016 tarihli nüshasında yayımlanan,”REZİL ETTİN!”adlı şiirini okudum… Arkadaşların bazıları çok bozuldu,”Hayret, bu damı Fetöcü olmuş, paranın gözü kör olsun dediler.”Güleyazdım… Dedim ki;”Rahmetli Mehmet Akif Ersoy,1937 senesinde Mısır’dan İstanbul’a döndüğün de derin bir nefes alarak;”ONBİR SENE KAŞLDIĞIM MISIR’DA ONBİR SAAT DAHA KALSAYDIM ÇILDIRIRIDIM. MÜSLÜMANLIK TA, İNSANLIK TA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK SAYESİNDE YALINIZ TÜRKİYE’DE VAR. ÖMRÜMÜN GERİ KALAN KISMINI ONA ADIYORUM...”Demişti ve o sene ölmüştü.O tarihlerde,ne Recep vardı,ne Fetö vardı,ne de bu denli ihanet vardı,çünkü Mustafa Kemal Atatürk sağdı,bu şiir de Abdülhamit hal edildikten sonra/1909/yazılmıştır…”Dedim,susa kaldılardı.Şiiri yazıyorum:

         “REZİL ETTİM!”

İstiklal Marşımızı yazan Şair Mehmet Akif Ersoy, Abdülhamit için bu satırları kaleme almıştı:

         “Yıkıldın, gittin amma ey mülevves devr-istibdat,

         Bıraktın milletin kalbinde çıkmaz bir mülevves yad!

         Diyor ecdadımız makberlerinden ,”Ey sefil ahfad;

         Niçin binlerce masum öldürürken her gelen Cellad,

         “Huruş etmezdi, mezbuhane olsun kimseden feryad?

                   Otuz milyon ahali, Üç Şakinin böyle mahkumu

                   Olup çıksın hükümet namına bir bar-ı meşumu!

                   Utanmaz mıydınız bir, saysalar Zalimle,mazlumu?

                   Siz,et insanlık isti’dadının dünyada mahrumu.

                   Semalardan da yüksek tuttunuz bir zıll’i mevhumu!”

         O bir Hayme halkından cihangirane bir devlet

         Çıkarmış,bir zamanlar dünyayı lerzan etmiş millet;

         Zaman gelsin de görsün böyle dünyalar kadar zillet.

         Otuzüç yıl devam ettin,başından gitmesin nekbet

         Bu bir ibrettir amma olmayaydık böyle biz ibret,

         Sema-Peyma iken rahatımız tuttun zelil ettin;

         Mefahir bekleyen abadan evladı hacil ettin;

         Ne âli kavim idik, hayfa ki sen geldin, sefil ettin;

                   Bütün ümid’i istikbali artık müstahil ettin,

                   Rezil olduk Sen ey kabûs-i hüni, sen rezil ettin!

                   Hamiyet gamzeden bir pak alın her kimde gördünse,

                   “Bu bir Canil,”dedin sürdün ,ya mahkûm eylerin hapse…”

,

2083/BİR KANTİNCİ YEDEK SUBAYA YANITIMDIR.


TC.                                                                                                                              
OSMAN TÜRKOĞUZ                                                                                                                 
 osmanturkoguz@gmail.com                                                                                        TV.Çeşmealtı;01 Ekim 2016.

                  BİR KANTİNCİ YEDEK SUBA’YA YANITIMDIR!

         “LOZANYENİLGİSİNİBİZEZAFERDİYEYUTTURDULAR?!”Bay Recep Tayyip Şerdoğan.Bozacı. “Devlet değirmeninin çarkına eşeği bağlasan, çark yine de döner.”Acem Atasözü. Türk’ün yanıtı:”Öyle döner, yalınız yalanı ve yanlışı  öğütür.”Milattan önce;bir ressam’ın Efes’te açmış olduğu resim sergisine gelen bir ayakkabı tamircisi,Romalı bir komutanın resminin önünde durarak,yüksek sesle resmin hatalarını anlatmaya başladığın da ressam yalınız şöyle der:”Çizmeden yukarı çıkma?!”İsmet İnönü soyadını iki defa kazandığı muharebe meydanından almıştır.Henüz Albay rütbesindeyken,hem Genelkurmay Başkanı,hem de Garp Cephesi Komutanıydı.Onun bu başarısından dolayı İSTİKLAL MADALYASI VARDIR.BİR TANE YAHUDİ MADALYASINA VE İKİ TANE DE SUUDİ MADALYASINA SAHİP BAY RECEBİN DEĞERLENDİRMESİ YALINIZ TÜRK DÜŞMANLARINI BAĞLAR.Adnan Menderes te,bir yedek subayı konuşturmuştu:”İsmet Paşa İnönü muharebesinde,cepheden kaçarak bir dama sığınmıştır…”1963 senesinde,göz muayenesi için gittiği Paris’ten Atina’ya uğrayan Rahmetli İsmet İnönü merasim kıtası ile karşılanmıştı…İnönü’nün merasim kıtası  komutanına sormuş olduğu,”beni tanıyor musunuz?Sorusuna,şu yanıtı aldığı çok yazılmıştı:”SİZİ TNIYORUM  EKSELANS,ÇÜNKÜ SİZ TARİHE GEÇTİNİZ?!Sayın Recep Bey,SİZİ DE HERKES TANIMAKTADIR;ÇÜNKÜ SİZ DE YALANCILIKTA,TÜRK,ATATÜRK , TÜRK BAYRAĞI DÜŞMANLIĞINDA,BİR ALYANSYTAN MİLYARLARI KAZANMADA, VE TÜRK TARİHİNİ DE İNKÂRDA DÜNYA TARİHİNE GEÇTİNİZ.Unutmadan söylemek zorundayım,Mustafa Kemal,İsmet Paşa ve Lozan sayesinde TÜRKLÜK VE ÇAĞDAŞLIK DÜŞMANI SİZLER DAHİ İKTİDAR OLDUNUZ.AÇ VE AÇIKTA İKEN SERVETLERE GÖMÜLDÜNÜZ,ÖLMEDEN ÖNCE KOKUNUZ TÜM DÜNYAYI SARMIŞTIR.LOZAN ALEYHİNDE KONUŞANLARA HAKARET ETMEK BİLE,ÇOK AŞAĞILARA İNEREK PİSLİĞE GÖMÜLMEKTİR…SİZ,sucuk hakkında bile konuşamazsınız,ELİF SUCUKLARINA EŞEK ETİ KARIŞTIRMAKTAN GÖZ ALTINA ALINDIĞINIZI DA UNUTMADIK…Sayın Bay Recep Bey,aşağıdaki sonuç bildirgesini de İsmet Paşa mı imzalamıştır.Roma’da,Türklere beddua eden Papanın heykelinin bulunduğu salonda?!

         “Şimdi de ikinci ve daha vahim bir belgeyi sunuyorum: Bu belge Türkiye Cumhuriyetini temsil eden devletlilerle/Bay Recep ve Bay Abdullah/ Avrupa Birliği arasında imzalanmıştır…

”Brüksel Zirvesi Sonuç Bildirisi!”.

Bu belgenin başlık bölümü:

         “Presidency Condusons”

         “Madde 23- “Müzakerelerin yalnız Türkiye’yle değil, diğer devletlerle de yapılabileceğinin, müzakereler sırasında Türkiye birkaç devlete bölünürse veya Güneydoğu bölgesinde bir Kürt devleti kurulursa, yeni karara gerek olmaksızın onlarla da müzakere yapılacağına…”

         Bu belgelerden çıkaracağımız iki vahim ve kesin sonuç vardır. Hiçte kendimizi kandırtmayalım: Önce ikinci belgeyle ne demek isteniyor onu yazalım:

         “Ey! Bölücü unsurlar, ellerinizi çabuk tutarak Türkiye’yi biran önce bölmelisiniz. Bizler, siz Türkiye’yi bölmeden önce Türkiye Cumhuriyetini Avrupa birliğine katiyen almayız, onları uyutur, başarınız için onlardan ödün üstüne ödün almayı sürdürürüz. Ha gayret, size yardım edecek iktidarların başarılı olması için de her türlü desteğimizi esirgemeyiz.” Bunun anlamı kesinlikle budur.

Bendeniz Kürt cesaretini en iyi bilenlerdenimdir: Bir destek varsa Kürt cesurdur.

         Gelelim Kuran Kursu yeminin anlamına: ”Türkiye Cumhuriyeti bölünecek diye çalışmanızı gevşetmeyin. Bölünürse bölünür, önemli olan Şeriatı geri getirmektir. Ha gayret çoğu gitti azı kaldı.”

 

       

İzleyiciler

Blog Arşivi