5 Ekim 2010 Salı

190- 30 AĞUSTOS KUTLAMASI!

            OSMAN TÜRKOĞUZ
         Osmanturkoguz@hotmail.com
         Çeşmealtı; 05 Ekim 2010.

                            30 AĞUSTOS KUTLAMASI!
         Tarih boyunca; bir ülkede seçim kazanmak için, silahlı kuvvetlerine savaş açmış bir siyasi iktidara örnek göstermek isterseniz ülkemize geliniz. Olayların akışını halk oylamasında %64 “Evet” diyenlerin dışındaki vatandaşlarımız bilmektedirler. Uzun boylu anlatmaya gerek te görmüyorum. Yalınız bir hususa değinmek istiyorum: Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ne yokluklar içinde kazanıldığını bilenlere sözüm yok. Üniformasız, matarasız ve süngüsüz. İnönü’de, Üç Şehitler Tepesinde süngüsüz süngü hücumu. Üç bölüğün komutanı da şehit olmuşlar, bölüklerin komutanlığını kıta çavuşları üslenmişler. Tepeye yerleşmiş olan bir Yunan tümeni; Tümen Komutanımız Miralay Kemalettin Sami Bey’in ve Alay komutanı-yaya- Miralay Salih Beyin öncülüğünde yapılan bir dipçik hücumu ile püskürtülmüştür. Miralay Kemalettin Sami Bey, bu hücumda iki mermi yarası daha alarak, yaralarının sayısın 31’e yükseltmiştir.
         Yalınız İkinci İnönü Muharebesinde, içlerinde Balıkesirli Eyüp Sabri Bey’in de bulunduğu sekiz milletvekili, iki saat süre ile ateş hattına girerek Düşmanla çarpışmıştır.
         Çoğumuzun bildiği gibi de 30 Ağustos 1922 tarihinde yapılan Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle Yunan ordusu kesin bir şekilde yenilmiş, ulusumuz, ülkemiz ve onurumuz TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ sayesinde kurtulmuştur. Bu tarih, Türk Silahlı Kuvvetleri için bir bayram ve sevinç günü olagelmiştir. O gün, hizmet sürelerini doldurmuş olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları emekli oldukları gibi, bir üst rütbeye çıkmaya hak kazananlar da yükselmektedirler. Haklı olarak ta; Genelkurmay Başkanlığında; Kuvvet Komutanlarının ve jandarma Genel Komutanının da bulunması ile zaferin kutlanması kabul edilmektedir.
         Adaletten Korkanlar Partisi bu kutsal güne de su katmakta gecikmemiştir.”Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı TBMMECLİSİ kazanmıştır. Kutlamalar TBMM’SİNDE yapılmalı ve tebrikleri TBMM’LİSİ Başkanı kabul etmelidir!”
         Bir Meydan Muharebesi; iki milletin her şeylerini ortaya koyarak, maddi ve manevi güçleri ile çarpışmasıdır.” Türk Milletinin maddi ve manevi gücü TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEDİR. HALKIMIZIN MANEVİ GÜCÜ DE YENME AZİMİNDEDİR. Şimdi bu Beylere soruyorum ve dahi hatırlatıyorum: Siz mademki bir Kurtuluş Savaşını kazanacak kadar kudretliydiniz, neden TBMM’SİNİN BAŞKOMUTANLIK YETKİSİNİ MUSTAFA KEMAL’E DEVRETTİNİZ! Bakınız, ihanetlerle bir yere varılsaydı, Damat Ferit Paşa, Sait Molla ve Nemrut Kürt Mustafa varırdı.
         Sizler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Çankaya’da ateşler içersinde hasta yatarken; O’NUN yokluğundan yararlanarak, Türk Ordusu Başkomutansız Yunanlılar karşısında yenilsin diye, Başkomutanlık yetkisini kaldırmadınız mı? Ertesi günü ne olduğunu da ben hatırlatayım mı? Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsüne çıkan Başkomutan Mustafa kemal Paşa:
         “Bir ordu, düşman karşısında Komutansız bırakılamaz! Başkomutanlığı BIRAKMADIM, BIRAKMIYORUM, BIRAKMAYACAĞIM!”Dediğinde neden elleriniz dünkü ihanetinizi silmişti? Sizin Başkomutanlığı iptal kararınız üzerine, Çankaya’ya istifasını vermek için gelen Hükümet üyelerine ne demişti, Mustafa Kemal:
         “KAHRAMANI olduğu kadar, GAFİLİ DE, HAİNİ DE çok milletiz!”
         TBMMECLİSİ, hangi cephede dövüşmüştür ve ne kadar şehit vermiştir? Gazilik durumlarını soramıyorum; zira hepisi de Meclis içi kavgalardan Gazilik sıfatını kazanmışlardır! Silahla bu kadar oynanmamalıdır. Balkan Savaşındaki ordu mu yaratılmak istenmektedir?
         BİZLER SİZİN ENCAMINIZI DA BİLİYORUZ. TRABLUSGARP SAVAŞINDA; İTALYAN DONANMASI, ÇANAKKALE İSTİHKÂMLARINA (188) ADET TOPÇU MERMİSİ ATARKEN, SİZLER Meclis’iMebusan’da hükümeti düşürmek için Gensoru önergesi vermiştiniz. Devrin sadrazamı:
         “Ne yapıyorsunuz? İtalyan Donanması Çanakkale istihkâmlarını bombardıman ediyor!” Dediğinde de:
         “Ne yapalım böylesine bir fırsat elimize bir daha geçmez!” buyurmuştunuz. 
            Hadi hayırlısı, Lenin bir Astsubay Başçavuşu Genelkurmay Başkanı yapmıştı!
            Hani almakta olduğunuz örnekler çok ta.

İzleyiciler

Blog Arşivi