30 Temmuz 2013 Salı

1091/ÖYLESİNE BİR FIKRA!


            TC.

OSMAN TÜRKOĞUZ


İzmir;30 Temmuz 2013

                                     ÖYLESİNE BİR FIKRA!

         Sayın Recep Tayyip Erdoğanımızın, gözü ve sözü hep dışarıda. Bir Kuzey Afrikaya gitti,perişan döndü.Bir de gördü ki Gezi olayları ülke çapında patlamış.Bu durumu bana bir fıkrayı hatırlattı.

         Anadolu’muzun küçük yerleşim yerlerinde,Perşembe geceleri evleri gözetlemekten zevk alan ruh hastaları vardır.Bunlar,kimlerin ne zaman aşk yapacaklarını bilir ve o evin aşk odasını gözetlemeye alır.

         Hoca Abuzittin Efendi, omzunda portatif merdiveni ile yirmi senedir her Perşembe akşamını pencere gözetlemekle geçirmektedir. Bir  gün aklına bir fikir düşmüş:”Ula,demiş ben yirmi senedir haneleri gözetlemekteyim.Bizim evde neler oluyor.Bu Perşembe de orasını gözetleyeyim’”Demiş.Gözetleme saati geldiğinde,merdivenini evinin yatak odasına dayamış ve gözleri fal taşı gibi açılmış:Karısı ve caminin Müezzini anadan doğma yataktalar.Müezzinin acele etmesine sinirlenen karısı.

         “Acele etme, ağırdan al.Kocam gelir diye de telaşlanma!O şimdi hangi evi gözetlemektedir Allah bilir!”Diyormuş.Hocamızın gözleri kararmış,kulakları uğuldamış merdivenden küt aşağı düşerek ölmüş.”Evinin kapısı kilitli olduğu için merdivenle çıkmak istediği yatak odası penceresinden düşerek Şehit olan Hocamız Abuzittin Efendinin  cenaze namazına cümle Müslümanlar davetlidirler!”Diye de ol Müezzin minareden duyuru yapmış.

         Bizim Başsavcımız,Suriye halkının Ulusal iradesiyle Cumhurbaşkanı seçtiği Beşar Esat’ı devirmek için çevirmediği numaralar kalmadı.Mısır’da altı yaşındaki kız çocuklarının evlenmelerine,ölmüş karılarının Altı saat içinde ırzlarına geçmeye  bile İslam adına onay veren bir din satıcısı devrildi.Hoppala,Büyüğümüz onu diriltmek sevdasına düştü.Fakat,geliniz ve görünüz ki,Güneydoğumuza ,ihanet ateşleri düştü.Büyüğümüz ve hempaları bilmiyorlar ki büyüğümüzün gördüğü kör bir düştü!

.

İzleyiciler

Blog Arşivi