19 Aralık 2010 Pazar

220- ARADAKİ FARK!


                     OSMAN TÜRKOĞUZ
                     osmanturkoguz@hotmail.com
                   İzmir; 19 Aralık 2010.
                                     
ARADAKİ FARK!

         1972 Senesinin Mayıs ayının ilk haftası olduğunu sanıyorum. Bülent Ececit, Rahmetli ve Cennetmekân İsmet İnönü’yü Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanlığından düşürmüştü.
Netice ilan edildiğinde; Rahmetli İsmet İnönü, ayağa kalkarak, ceketinin düğmelerini ilikleyip, Yeni Genel Başkanın önünde esas duruşa geçerek başarılar dilemişti.
İsmet Paşa yenildi denildiğinde de:
         “BENİM ASIL GALİBİYETİM SİZİN YENİLGİ SAYDIĞINIZ BU OLAYDADIR!”
        

219- CHPARTİSİ DELEGELERİNE!



                     OSMAN TÜRKOĞUZ
                   Osmanturkoguz@hotmail.com
                   İzmir; 14 Aralık 2010.

                            CHPARTİSİ DELEGELERİNE!
         23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanmış olanlar gibi; Cumhuriyet Halk Partisine yeni bir yol açmak için Ankara’ya gelen Saygı değer delegelerimiz;
         Sizler, Ulusal Kurtuluş savaşını yaparak Türkiye Cumhuriyetini kuranların mirasçıları olarak, Şehzade kavgalarına son vermek için buradasınız.
         Türkiye Cumhuriyetini Türk Halkı kurduğu için; Türkiye Cumhuriyeti onurlu ve yıkılmazdır. Demokrasiyi,”demokrasi bir yarış rejimidir!” diyerek, Aydın ve Liderim diyenlere bıraktığımız için, demokrasi Şehzadelerin sidik yarışına döndürülmüş, Cumhuriyetimizin de çağ dışına sürüklenmesine ramak kalmıştır.
         Sosyal demokratım diyenlerin iç çekişmeleri; birlik ve beraberlikle ve dış desteklerin iktidar olmalarını sağlamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi iç kavgaları ve halka inememeleri nedeniyle sürekli olarak muhalefette kalma başarısını göstermiştir.
         CHPARTİSİNİN YÖNETİMİNDE BULUNMUŞ OLMAYI SALTANAT SÜRME HAKKI GİBİ SAVUNULUR HALE GETİRMİŞ OLMAYI DA ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR.
         Muharebede başarısız olan komutanı, komuta kademesiyle birlikte değiştirmek bir kural iken, başarısızlıklarını ortaya koyarak halkımız tarafından değiştirilenlerin, yeniden adamlarını parti meclisine sokma gayretleri göz ardı edilmemelidir. CHPARTİSİNİN YENİ GENEL BAŞKANI kendi çalışma arkadaşlarını kendisi seçerek halkın özgür iradesiyle temsilcilerini seçecekleri yolu hazırlamalıdır.”Blog liste partiyi böler!” Zihniyeti zaten partiyi ikiye bölmüştür.
         TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇAĞIN DIŞINA SÜRÜKLENİRKEN; CHPARTİSİNİN bütünlüğünü bölme çabaları Türkiye Cumhuriyetinin başarısızlığının nedeni olacaktır. Karşı siyasi partiler bütünlüklerini ve saflarını sıklaştırırlarken, çarşaf liste dayatması CHPartisini ve dahi Türkiye Cumhuriyetini çarşaflatacaktır.
         Sayın Rahşan Ecevit ve Sayın Mustafa Sarıgül, tehlikeyi görerek şahsi tercihlerini bırakmışlardır. Gönül isterdi ki, tüm siyasi partilerimiz bu çağ dışı hareket karşısında bir ve beraber olsunlar.
         Saygılarımı sunarım.
        

İzleyiciler

Blog Arşivi