13 Mayıs 2011 Cuma

382-NASIL BİR ANHAYASA SAYIN TAYYİP BEY!

                                                                 
OSMAN TÜRKOĞUZ
 İzmir;13 Mayıs 2011.

                        NASIL BİR ANAYASA SAYIN TAYYİP BEY!- 2
                                Canavar, sonunda yaratıcısını da yer! Ostüzü.
“Ulusların tutsaklığı üzerine kurulmuş kurumlar, her tarafta yıkılmaya mahkûmdurlar.” Gazi Mustafa Kemal,30 Ağustos 1924,Dumlupınar.
“Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası Ulusal Egemenliktir” Atatürk’ün Görüş ve Direktifleri,1’incikitap,s.17.
“Demokrasi bizim için amaç değil, araçtır!” Recep Tayyip Erdoğan.
            Sayın Bay Tayyip Beyimiz; sizin çok kısa olarak yazacağınızı müjdelediğiniz Anayasanızın ipuçları meydana çıkmış gibidir. Ama yine de sizlere sorarak sizlerden icazet almamız gerekir mi bilemiyorum. Önce şu kafama takılmış olan “Tabii Hâkim ilkesi” üzerinde durmak istiyorum.
            Sayın Ufuk söylemez Beyin Muhterem Babalarının adı, Jandarma Teşkilatında” Anayasa Mehmet” olarak bilinir. Ceketinin üst cebinde, ezbere bildiği, bir Anayasa kitapçığı taşırdı. Kendisi için değilde, her soruya Anayasal açıdan verdiği cevaplara inanmayanlara, Anayasamızdaki maddesini göstermek için. 
        Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Kemalettin Eken ile Kaleşnikof ateşi ile yaralandığı halde, gözü kapalı olarak aracını Jandarma Genel Komutanlığı binası önüne getirmiş, çok Mükemmel bir insandır. 
Anayasa taşıma merakıma ondan örnek alarak başladığımı söylemek zorundayım. İşte bendenizde de her konuya Anayasal açıdan bakmak merakı böylece başlamış oldu. Tabii Hukuk mantığı ile yazılmış olan Anayasamızın çok maddeleri hatırımdadır. Örneğin:
            491 sayılı Anayasamız Madde 83- “HİÇ KİMSE KANUNEN TABİ OLDUĞU MAHKEMEDEN BAŞKA BİR MAHKEMEYE CELP VE SEVK OLUNAMAZ”.
           

İzleyiciler

Blog Arşivi