2 Eylül 2015 Çarşamba

2081/BİR DAVETE İCABET ETMEK?!



           TC.   

OSMANTÜRKOĞUZ 


TV. Çeşmealtı,02Eylül2015.          

           BİRDAVETEİCABET?!

           İngilizlerin kışkırtması ile İzmir’e çıkan yunan ordusu başkomutanı İzmirli Korgeneral Pareskevupulos iki defa getirildiği bu komutanlıktan istifa etmişti: İstifasının gerekçesi de:”İmamlar bile alaylar kurdular, başarı şansı %60 bile değildir!”Hapisten çıkartılan eski jandarma genel komutanı emekli korgeneral Anastasios Papulas, bu görevi kabul etmiş, Kütahya’da Yunan kıralının başkanlığında toplanan savaş konseyinde de Anakaraya yürümeyi kabul etmişti. Sonunda,Yunan Kıralının danışmanı Hacı Anesti,Yunanistan’ın  Asya istila ordusu komutanlığına getirilmiş,karargâhını İzmir limanında demirli bir yatta kurmuştu.Büyük bir propaganda ile Yunan ordusunun cephesini teftiş ederek  gazetecilere,cephede ve ayak üstü:                                                                                                                                                                                  ‘Mustafa Kemal mi? Fakat bu isimde bir kumandan tanımıyorum, cephede hiç bir yerde rast gelemedim?! Demişti.

           Bu bir davetti; Türkiye Büyük Millet Meclisi Orduları başkomutanı Mareşal Gazi Mustafa Kemal, bu davete 26 Ağustos 1922 gecesi Kocatepe’de icabet etmişti. Şafakla beraber başlatılan Büyük taarruzda ara hedefler alındığı halde Döğerdeki Yunan ihtiyat kolordusunun kıpırdamadığını öğrenen Başkomutan Mareşal Gazi Mustafa Kemal, BAŞINDAKİ KALPAĞINI YERE VURARAK:

                       “ŞİMDİ SİKTİM ANANI HACI ANESTİ?!”DEMİŞTİ.

           CUMHURBAŞKANIMIZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, KENDİSİNİ ZİYARET EDENLERİN ZİYARETLERİNİ İADE ETMEMİŞTİR. ONUN ZAMANINDA”TOUS LAVİA VANNA ROMA?!”SÖZÜ,”TOSU LAVİYA VANNA ANKARA !?”OLMUŞTU.KAÇ—AK SARAY ONUN TÜRK ULUSUNA BAĞIŞLADIĞI ÖZEL MÜLKÜNÜN ÜZERİNE YAPTIRILMIŞTIR.O,BU ÇİFTLİĞİBİR PAŞA KIZINDAN YİRMİBİN LİRAYA SATIN ALMIŞTI.Her davete koşan Yalakalara ve özellikle de Döneklere duyurulur.

 

İzleyiciler

Blog Arşivi