4 Aralık 2015 Cuma

2030/JEOPOLİTİKİN EMRİNE UYMAK!


          TC.

OSMAN TÜRKOĞUZ


TV.İZMİR;04 Aralık 2015.Jeopolitika’ya uymadan;

MASAL VE YALANLARLA GÜÇLÜLÜK OLSAYDI, ONBAŞI ADDOLF HİTLER VE BENİTO MUSSOLİNİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE DÜŞMEZLERDİ. GÜÇLÜĞ DEVLET,MUSTAFA KEMALİN KURDUĞU ÜNİTER TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİYDİ?

              BU COĞRAFYAYA LAYIK OLABİLMEK?!

        Bir ülkenin coğrafyasının o ülkenin her türlü politikasına egemen OLMASINA ”JEOPOLİTİK!”Denir.

        “Bu coğrafyaya lâyık bir devlet olamazsak, bizim karagözümüz için bizi bu coğrafyada yaşatmazlar.”Cumhurbaşkanımız Mareşal Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK.

        Türk bilim adamlarının ödül töreninde konuşan Sayın Bay Recep Tayyip Erdoğan:”Güçlü devlet olamazsak bu coğrafyadan siliniriz?!”Demiş?

        Güçlü devlet; ordusu, bütçesi, ilim yuvaları, sanayisi, içyapısı, adaleti, ulusal yapısı güçlü olan,tüm halkı ile bütünleşebilen  devlettir. Ordusunun beli kırılan, sanayisi dışa bağımlı, adaleti de emirlere göre karar veren, içyapısı da karmakarışık olan, din adamları baştacı edilen, Milletvekilleri ve politikacıları da gelecek seçimleri düşünen devlet güçlü devlet değil, kendilerini güçlü sana adamların çiftliğidir. İkinci Dünya Savaşında, Alman orduları sınırlarımıza dayandığı halde, neden en uzun yolu seçerek Rusya’ya saldırdı? Anadolu’yu ezip geçerek Kafkasya’ya, ırak’a ve İran’a geçselerdi savaşın kaderini de değiştirirlerdi?Türkiye Cumhuriyetine saldıramadılar?!Türkiye Cumhuriyetinin Üniter ve sosyal yapısı çok sağlam,politikaları da Jeopolitiğine uygun politikalardı ve namuslu ulusal kahramanlarca yönetilmekteydi,adaleti de bağımlı değildi.Türkiye Büyük Millet Meclisi de,çağdışı ve  paragöz insanlarla dopdolu değildi.Sizin ne demek istediğinizi anlamış bulunmaktayız:Sizin kuvvetli devlet olmaktan amacınız,devlete egemen olmaktır;bu jeopolitik sizin gibileri kabul edemez.Yoksa Bu COĞRAFYA’DAN yalınız sizi ve hempalarınızı silerler.

 

İzleyiciler

Blog Arşivi