4 Ocak 2015 Pazar

1288/ALTININ DEĞERİ NEDEN DÜŞMÜŞ!



   TC.

OSMAN TÜRKOĞUZ


TV. İZMİR,03 Ocak 2015.

              ALTININ DEĞERİ NEDEN DÜŞTÜ!

                KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ!

           İnsanların defi hacet gelenekleri çok değişiklik göstermiştir. Helâlar bağımsız bir bölüm olunca, Helataşı üzerine tüneyerek boşluğa işeyip-Sıçmak geleneği geliştirilmiş, taş ile kâğıt ve bez ile de temizlenmek yolları denenmiştir. GİRİT UYGARLIĞINDA, keneflerin altından bol su akıtıldığı saptanmıştır. Müslümanların, defi hacetten sonra Üç ila Beş Taş ile makatlarını silmeleri Peygamberin emridir.1596 senesinde; İngiliz Sir John Harrington, fayanstan alaturka helâyı keşfettiği halde, alaya alındığından üretime geçememiştir. Daha sonra; yine bir İngiliz, alafranga kenefe deveboynu eklemiş, Belçikalı bir firma da temizlenme musluğunu keşfetmiştir. Alafranga=FRENKLERİN TÖRE, ÂDET VE HAYATINA UYGUN. FRENENKLİKLE İLGİLİ. A LA TURKA KARŞITI.

         Osmanlı saraylarında alaturka kenefler kullanılmıştır. İbrikle getirilen su ile de ve sol el kullanılarak makat temizlenirdi. Sabun mu? Hak getire! İbrikçibaşı, Peşgircibaşı, Uçkurcubaşı var. Amma velâkin sabuncubaşı neden yok! OSMANLILARIN SARAYIHÜMAYUNDA İBRİKLE MAKATLARINI TEMİZLENDİKLERİ/TAHARETLENDİKLERİ/DEVİRDE,14’ÜNCÜ VE 15’İNCİ LOUİS’LER, SARAYLARINDA ÇÜKALİKLERE/OTURAKLARA/SIÇMAKTAYDILAR. Sarayın yola bakan pencerelerini açan Bokçubaşılar:”DÖ LO/DEL’EAUX/diye bağırarak bok dolu oturakları sokaklara boşaltmaktaydılar. Ol Kıralların saraylarında işeyip-Sıçacakları bir kenefleri bile yoktu. Başlarında altın taçları vardı. Kıralların Gözdelerinin ve Metreslerinin boyunlarındaki altın madalyonlar göz kamaştırırdı. Sonraları altın bel kemeri olmuştu; Kuzbeyli köyünde bulunan bir mezarda altın takunya bulunmuştu EK: Şimdi, İzmir arkeoloji müzesindedir. Bir Alman bunun için müze bekçisini öldürmüştü! Ostüzü.

         Altın çok değerliydi, Merkez bankaları altın rezervlerini saklardı. Bay Turgut Özal MAL VARLIĞINI BİLDİRİRKEN BEŞ KİLO ALTININI DA GÖSTERMİŞ; ÜNLÜ DOLANDIRICIMIZ BAY NECMETTİN ERBAKAN DA 148/YÜZKIRK SEKİZ/KİLO ALTININI SAKLAMAMIŞTI.

         17Aralık 2014’te dikkatimizi çeken olaylar olmuştu. Başçalanımız, oğluna telefon ederek, evdeki Dolar ve Avroları sıfırlama talimatı vermişti. Diğerlerinin evlerinde de Avro ve Dolar çıkmıştı. Bakara ve Makaracı da, Milli Eniştemize telefon ederek, çukulata kutusunun altına 500.000 Dolar koyarak acele kendisine göndermesini rica etmişti. Halk Bankası Genel Müdürünün

Evindeki Ayakkabı kutularında, Avro-Dolar ve Türk Lirası çıkmıştı. Hayret, ortalıkta hiç altın izine ve altın sözüne rastlanılamamıştı! Bir Bakanımıza Milli Eniştemizin ARMAĞANI OLAN KAÇAK SAAT BİLE ALTINDAN DEĞİLDİ. Bunun nedeni Kaçak Sarayın altından memul kenefleri ortaya çıktığında anlaşılmıştı. Altın, EN Büyüğümüzün kenefine kadar düşerek, elini ve yüzünü boklattırmıştı. Napalım? KENDİSİNİ ALAFRANGA HELÂLARA DÜŞÜNEN UTANSIN! BİR DE AĞZIYLA OSMANLILIK, KIÇI İLE DE FRENKLİK YAPANLAR UTANSIN GARİ!

 

İzleyiciler

Blog Arşivi