13 Mayıs 2011 Cuma

382-NASIL BİR ANHAYASA SAYIN TAYYİP BEY!

                                                                 
OSMAN TÜRKOĞUZ
 İzmir;13 Mayıs 2011.

                        NASIL BİR ANAYASA SAYIN TAYYİP BEY!- 2
                                Canavar, sonunda yaratıcısını da yer! Ostüzü.
“Ulusların tutsaklığı üzerine kurulmuş kurumlar, her tarafta yıkılmaya mahkûmdurlar.” Gazi Mustafa Kemal,30 Ağustos 1924,Dumlupınar.
“Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası Ulusal Egemenliktir” Atatürk’ün Görüş ve Direktifleri,1’incikitap,s.17.
“Demokrasi bizim için amaç değil, araçtır!” Recep Tayyip Erdoğan.
            Sayın Bay Tayyip Beyimiz; sizin çok kısa olarak yazacağınızı müjdelediğiniz Anayasanızın ipuçları meydana çıkmış gibidir. Ama yine de sizlere sorarak sizlerden icazet almamız gerekir mi bilemiyorum. Önce şu kafama takılmış olan “Tabii Hâkim ilkesi” üzerinde durmak istiyorum.
            Sayın Ufuk söylemez Beyin Muhterem Babalarının adı, Jandarma Teşkilatında” Anayasa Mehmet” olarak bilinir. Ceketinin üst cebinde, ezbere bildiği, bir Anayasa kitapçığı taşırdı. Kendisi için değilde, her soruya Anayasal açıdan verdiği cevaplara inanmayanlara, Anayasamızdaki maddesini göstermek için. 
        Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Kemalettin Eken ile Kaleşnikof ateşi ile yaralandığı halde, gözü kapalı olarak aracını Jandarma Genel Komutanlığı binası önüne getirmiş, çok Mükemmel bir insandır. 
Anayasa taşıma merakıma ondan örnek alarak başladığımı söylemek zorundayım. İşte bendenizde de her konuya Anayasal açıdan bakmak merakı böylece başlamış oldu. Tabii Hukuk mantığı ile yazılmış olan Anayasamızın çok maddeleri hatırımdadır. Örneğin:
            491 sayılı Anayasamız Madde 83- “HİÇ KİMSE KANUNEN TABİ OLDUĞU MAHKEMEDEN BAŞKA BİR MAHKEMEYE CELP VE SEVK OLUNAMAZ”.
           
Daha önceden yazdığım için yeniden yazmayayım, Celal Bayar ve Adnan Menderes ikilisi çok sıkıştıkları bir dönemde, ”Tahkikat Komisyonu”adı altında,15 Milletvekilinden oluşturulan bir özel mahkeme kurmuştu.
             Özel yetkilerle donatılmış olan bu mahkeme ceza kanunlarında yazılı suçlara temyizi kabil olmayarak iki misli ceza verme yetkisi ile de donatılmıştı.
1952 senesinde, öztürkçe olarak yeniden yazılan Anayasamız 20 Nisan 1340 tarihli 491 sayılı “Teşkilatı Esasiye Kanunu” ile değiştirilmiş, Atatürk ilkeleri devre dışı bırakılmıştı. Kara Harp Okulunda bu Teşkilatı Esasiye Kanunu bastırılarak bizlere dağıtılmıştı. İşte bu kitabı açmış ve bu 83’üncü maddeye bakarak, uzunca bir AH! Çekmiştim.
            Cumhurbaşkanımızın 367 oyla ve özel bir oturumla seçilmesi yönündeki Anayasamızın 102’inci maddesine göre verilmiş olan Yüksek Mahkeme kararına Sayın Bay Recep Bey ateş püskürdüğü zaman yine bir uzunca AHHH! Çekerek hastane koridorunda sıra bekleyen vatandaşlarımıza bu 102’inci maddeyi okutmuştum.
            Sayın Bay Recep Beyimiz, ”Türk Silahlı Kuvvetlerinde” “Darbe Girişimcileri! Olduğunu” beyan ederek, “Bu Davanın Başsavcılığına” soyunduğunu ilan ettiğinde de yine ve bu kez çok uzun bir AHHHH! Çekmişimdir.
            Sayın Tayyip Beyimiz; kısa anayasanız için vermiş olduğunuz ipuçlarını sıralıyorum. Bunlardan hangilerine anayasanızda yer vereceğinizi bilmek hakkımı kullanıyorum:
            “Elhamdülillah Şeraitçiyiz! Örgüt!
            “Yılbaşına karşıyım.” Tekil.
             “Her 10 Kasımda yaygara kopartılıyor”.
   "ATATÜRK’E saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok!”
             “İçki yasaklansın! Sakın ha!—Bunun felaketini USA’YA sormalısınız!
            “İstanbul’u Medine yapacağız!” Örgüt.
            “Bütün okullar İmam hatip yapılacak” Örgüt kararı.
            “Sadece imamlar resmi nikâh kıysın” Tekil temenni.
       “Ben, Millet Meclisinin dua ile açılmasından yanayım” Taraftar toplamaya yönelik. Tarikatlara gönderme.
            “Ben, İstanbul’un imamıyım.” Daha sonra da, ”Taklibi hükümet suçunun Baş Savcısı oldu. 
            İdi Âmin’in sıfatlarını yazmıştım.”Halk, delilerden ne dahiler yaratır”! Bloğumda var.
            Sayın Tayyip Beyimiz, bugünlük bu kadar, daha sonra da görüşmek üzere.
           

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi