2 Mart 2012 Cuma

610/BAŞKOMUTAN NEDEN KIŞ TATBİKATINA GİTTİLER!

                                                                           

         OSMAN TÜRKOĞUZ
         osmanturkoguz@gmail.com
         İzmir;02 Mart 2012.

                                          BaşkomutanımızGül,              
                         Neden Kış Tatbikatına Gittiler?
       Sulu sepken bir kar yağışı yerini tipiye bıraktığında, Temel kahvehaneden içeriye girdi. Televizyona kilitlenmiş tüm insanların, Sayın Abdullah Gülümüzün, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kış tatbikatındaki görüntülerini yorumlayarak seyrettiklerini fark etti.Yüksek sesle:
         “ Ben, askerliğimi doğuda ve kış tatbikatlarına katılarak yaptım.Sayın Abdullah Gül’ün kıyafeti yanlıştır.Kara uyarak beyaz olması gerekirdi.Sonra,Başkomutan başı açık olmamalı.Üniforma bir bütündür!”Deyince,Turmuş televizyondan gözlerini ayırmadan:
“İnadı bırak, bak Sayın Gül, nasıl gül gibi,Komutanları  hizaya getirdi ve Ordusunun başına geçti!”Deyince,Temel:
         “Sizlere bir sorum vardır, iyice dinledikten sonra cevap verin”Dedi ve eydirdi:
         “Madem Başkomutan Abdullah Gül, Ordusunun tatbikatında Ordusunun başına geçti. İlkbahar, Yaz ve sonbahar tatbikatlarında neden ordusunun tatbikatlarına katılmamıştır. Örneğin; Seferihisar’daki atışlı tatbikatlara ve donanmasının tatbikatlarına neden katılmamıştır? Birden sesler kesildi. Fadime’nin kardeşi Temel Ali ayağa kalkarak:
         “Enişte; bunların hepisinin akılları kulaklarında ve gözlerindedir.1993 yılında, Refah Partisi Kayseri Milletvekili Sayın Abdullah Gül; bir İngiliz gazetecesine:”Dağlara ve taşlara ne mutlu Türküm diyene” basitliğini yazdılar!Demişti.Kış tatbikatlarında dağlar ve taşlar karla örtülü olduğu için ”NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!” Yazısı da karla örtülerek görülmez ve televizyonlara da yansımaz.Başka zaman dağlardaki bu yazı  ve Denizlerimizden de bakılınca dağlardaki bu övünç yazısı görülmektedir!”Dedi.Sonunda ne mi oldu?Kahvehaneden çıt dahi çıkmadı!
        
        

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi