6 Mart 2011 Pazar

317-NEHYİASABİYEDEN ÖLMEK

OSMAN TÜRKOĞUZ

osmanturkoguz@hotmail.com

İzmir;06 Mart 2011.

NEHYİASABİYE’DEN ÖLÜM!

SİNİRLERİN TERS TEPİSİYLE ÖLMEK!

“Osmanlıların son zamanlarında; Tophane’nin bozulan asayişini en sert karakol âmirleri düzeltemeyince; çok kibar ve insancıl bir Başkomiseri karakol âmiri olarak ol karakola atamışlar. Yeni Baş komiser, İlk iş olarak tüm asayişi bozan kabadayıları, buz gibi mahzene toplamış. Odasındaki sobayı da gürül, gürül yaktırmış. Sıra ile Kabadayıları sobanın yanına oturtarak izaz ve dahi ikramda bulunduktan yarım saat sonra soğuk mahzene indirmiş. Bu işlemi on gün sürdürdükten sonra tüm Kabayadayıları serbest bırakmış. Üç ay işersinde, Tophane’de hiçbir kanunsuz eylem olmamış! Çünkü nezarete alınıp ta bırakılan tüm Kabadayılar ölmüşler! Bu yaşanmış öyküyü Ağustos 1962 senesinde; Birecik Kaymakam Vekili olan Emniyet âmiri, bizzat Karkamış’a gelerek, bana anlatmıştı. Ostüzü.

Hiç unutmam,1 Mayıs 1950 senesinde, öğle yemeğinden sonra, denize balıklama atlayan bir deniz lisesi öğrencisi de”Nehyi Asabiye’”den hemen ölmüştü.

Silivri Esir kampında tutulan Esirlerin çoğu, çok soğuk odalara konulmuşlar. Sımsıcak ısıtılan Mahkeme ve Müddei hususi salonlarından soğuk Esir Odalarına konulacak olan Esirlerimizi mutlak SURETTE ”NEHYİASABİYNİN, beklediğini bilgilerinize sunarım. PS. Sayın dizi film seyircilerimiz, soğuk odadan sıcak odaya dizi film izlemeye sakın ola gitmeyesiniz.”

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi