1 Aralık 2015 Salı

2026/KAPIDA KALAKALMAK!?


 

OSMAN TÜRKOGUZ


TV. İZMİR;01 Aralık 2015.

KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTEN HOROZU, DİĞER ÇÖPLÜKLERDE ÖTTÜRTMEZLER. OSTÜZÜ.

                            KAPILARDA KALAKALMAK?!

“Paris’te “stratejik yalnızlık”.”DÜNYA LİDERİ’NİŞ KARŞILAYAN OLMADI”İNTERNET. İFTİRA, ARABASININ KAPISINI BİR Fransız polisi açmıştır*!

            

         20’inci uluslararası ortak iklim konferansına, Türkiye Cumhuriyeti adına giden dünyanın En Büyük Politikacısı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı sadece ve dahi sadece arabasının kapısını açan bir Fransız polisi karşılamıştır?Voila.SEVR ANTLAŞMASINI İMZAYA GİDEN VATAN HAİNİ SADRAZAM DAMAT MEHMET FERİT PAŞAYI,ÜNLÜ FRANSIZ GENERALİ GOUREAUD ile Fransız Albayı GEORGES karşılamıştı?!İklim konferansına gelen diğer liderleri de ,Konferans binasının kapısında, Birleşmiş Milletler Başkanı Ban-Ki—moon.

İLE FRANSIZ CUMHURBAŞKANI FRANÇOİS HOLLAND karşılamıştır.

         Bir Rus Atasözü:”       AYI İLE DANSA KALKARSANIZ,YORULDUĞUNUZ ZAMAN DEĞİL,AYI YORULDUĞU ZAMAN OTURABİLİRSİNİZ?!”DANS ESNASINDA DA BOL VE BOL OSURABİLİRSİNİZ.OSTÜZÜ.

             “Başbakan İsmet İnönü, İtalyanlarla resmi görüşmelerde bulunmak için, Roma Garında, trenden iner. Etrafına bakınır, İtalya Başbakanı Benito Mussolini’yi ortalıkta göremez. Bunun nedenini sorduğunda:

  -“Ekselans, Duçe çok meşgul, sizi saray’da karşılayacak;” yanıtını alır

  -“ Ya; öyle mi, biz’de geldiğimiz gibi gitmesini biliriz,” diyen İsmet İnönü; gerisin geri, tren’e biner. Benito Mussolini, yıldırım hızı ve binlerce özürle, Roma Garı’na yetişir.”Osman Türkoğuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin İç ve Dış Politikaları.

                         DIŞ PLOİTİKA: MAREŞAL MUSTAFA KEMAL ATATÜRK:

              “Dış politika, iç teşkilat ve iç politikaya dayandırılmak zorundadır. Yani, iç teşkilatın tahammül edemeyeceği genişlikte olmamalıdır. Yoksa hayali dış politikalar peşinde dolaşanlar, dayanak noktalarını kaybederler.17 Şubat 1922,İzmir Birinci İktisat Kongresi.

             “Dış politika, bir toplumun içyapısı ile sıkı, sıkıya ilgilidir. Çünkü içyapısına dayanmayan dış politikalar daima mahkûm kalırlar.”23.03 1923 Afyon.”Dışişlerinde dürüst ve açık olan politikamız barış fikrine dayanır. Uluslararası her hangi bir sorunumuzu barış yolu ile çözümünü aramak bizim çıkar ve anlayışımıza uygun bir yoldur.1929.

              “Bütün insanlığın varlığını,kendi şahıslarında gören adamlar mutsuzdur?!”

             “Esas kıymeti kendine veren ve mensup olduğu ulus ve memleketi anacak kişiliği ile özdeş gören adamlar,uluslarının mutluluğuna hizmet etmiş sayılmazlar.Ancak kendinden sonrakileri düşünebilenler,uluslarını yaşamak ve ilerlemek olanaklarına kavuşturabilirler.Kendi gidince gelişme ve  hareket durur sanmak bir dalgınlık,bir dikkatsizliktir.” NOT:Düpedüz SALAKLIKTIR?!OSTÜZÜ.

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi