15 Mayıs 2012 Salı

722/İNKÂRA TAPMAK!

OSMAN TÜRKOĞUZ
            osmanturkoguz@gmail.com
         İzmir;15 Mayıs 2012.

                            İNKÂRA TAPMAK!
                            “Evvel onlardandı,şimdi bunlardan;
                             Renkten renge giren Bukalemunlardan!”Darbımesel!
         Sayın Recep Tayyib Erdoğan Beyimiz,her yurt dışına çıkışını çok acayip bir demeçle tarihlendirmektedir.Daha önceleri taa!İspanyadan ses vermişti.Laiklik aleyhine.Ondan önce de Laikliğin dinin ve özgür inancın teminatı olan bir Anayasal güvence olarak beyanı fikirde bulunmuştu,hem de laikliğin yıldönümünde, Bay Bülent Arınç ile beraber!!
         Mısır’daki dıştan körüklü ayaklanmaya da Laik bir anayasa önerisinde bulunmuştu!İnsan her gün elbise değiştirir amma,sık,sık fikir değiştirmek ne insanlığa ne de bir Büyük liderlere yakışır!Neyin ne olduğunu anlayamayan Milli İrade!Sahipleri bu önerileri dinlemekte ve hemen de unutmaktadır.Halkın kendi deyimiyle:”Bi gulağımdan girdi,öteki gulağımdan çıktı!”Kıçına giren kazıklardan haberi olmayanların neden haberi olur ki!
         Bu sefer de bir Arap ülkesine giderken, politik gündemimize ışık tuttu:
         “Yeni anayasanın yazılmaya başladığı bu günlerde,Başkanlık sistemini tartışmakta yarar vardır!”Dedi.Bunun nedeni ikidir kanımca:
         1-Delikten aşağıya süpürülmemek!
         2-Amerikan emperyalizminin emrine ve dahi güdümüne girmek!
“AYDINLARI KORKAK OLAN MİLLETLER, EZİLMEĞE MAHKÛMDUR.”
"Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi
gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir
Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk
bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir.
Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamı
giderilmesi olanaklı olmayan Zararlar verebilir."
Mustafa Kemal Atatürk.”En iyi yönetim şekli Cumhuriyettir. Seçilmiş olan milletvekilleri ve hatta Cumhurbaşkanı hırsız çıkarsa, halkın bunları seçimle değiştirmek imkânı daima mevcuttur!”Mustafa Kemal Atatürk.
         İtalya’da, Almanya’da ve Rusya’da tek adama gidiş sürerken, Mareşal Gazi Mustafa Kemal:
         “BENİM EN BÜYÜK ESERİM TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİDİR!”Diyordu.
         Onun övündüğü en büyük eseri, bugünkü TBMM’Sİ değildi. Her şeyden önce kendilerini düşünen, Memurlarına, Emeklilerine ve Çalışanlarına 2012 Yılı maaş artışlarını ödeyemezken kendilerine 19.500TL,maaşı ve 5000TL.Emekli maaşını hemen alan Meclis hiç te değildir.Atatürk’ün getirmiş olduğu Cumhuriyet sayesinde seçilen,yemin ettikleri anayasayı hiçe sayan meclis te hiç değildir!
         Başkan ve seçtiği adamlar hırsız,vatan haini ve bugün gözlemlediklerimiz gibi olursa onları kim ve nasıl değiştirecektir.Buyurunuz Deniz Fenerini,buyurunuz  Danıştay Başkanının söylemlerini.Bizim Danıştay’ımızın 4584 yürütmeyi durdurma kararı verdiği sene Fransız Danıştayı 52 adet yürütmeyi durdurma kararı vermişti.Bunun nedenini sorduğum da Arkadaşım J.F.Pifelman durumu aynen şöyle açıklamıştı:
         Fransa’da bir bakan istese de haksız ve yanlış bir karar veremez. Bakanlar politik kişilerdir. Bakanlıklarda Fransa’nın Müsteşarları ve Genel Müdürleri vardır.Onlar haksızlığa ve yanlışlığa izin vermezler!”                                                                                         Bizim Osmanlı yüzüklü ve Osmanlı kaftanlı Danıştay Başkanımızım söylemi beni derinden yaraladı:”Durdurmak, bozmak yok artık!”
         Önceden kurulan Bay Bekir Bozdağ da,Başkanlık Sisteminin faydalarından yazılı ve sözlü basınımıza beyanat üstüne beyanat verdi.
         En sonunda da:” Başkanlık Sistemi dışındaki diğer sistemler bocalamaktadır. Sonunda ülkemiz Başkanlık sistemine gidecektir!”Duru görüsünü söyledi!
         Ünlü fıkradır. Padişahı Ruyu zeminin Soytarısı da yanında seyretmekteyken,Padişah Patlıcan aleyhinde konuşunca  Soytarısı  da:
         “Gıda olarak beş para etmez Hünkârım!” Demiş. Biraz sonra, Padişah,”Canım bir patlıcan yemeği istedi,ne mükemmel gıdadır şu patlıcan!”Deyince,Soytarı:”Çok mükemmel bir nimettir, karnıyarığına, imambayıldısına ve közlemesine doyum olmaz Hünkârım!”Demiş.Padişah,eyerinin üstünden aşağıya bakarak:
         “Bire daltaban! Biraz önce kötülediğin patlıcanı şimdi de methedersin!Bu ne densizliktir!”Deyu kükreyince Zavallı Soytarı:
         “Devletlü Hünkârım, ben patlıcanın değil sizin soytarınızım!” demiş.Önemli olan da budur!Kim,kimin ve kimlerin soytarısıdır!
         Şimdi, Sayın Bay Recep Erdoğan’ın 1993 tarihindeki Başkanlık Sistemi değerlendirmesini Bay Bozdağa’a söylesek bozarır mı dersiniz!Sayın Recep Tayyib Erdoğan,1993 senesinde Refah Partisi İstanbul il başkanı iken şöyle buyurmuşmuş:”
         “Türkiye henüz başkanlık sistemine hazır değil. Başkanlık sisteminin ortaya çıkışı,bir özentinin sonucu ya da Amerikan Emperyalizminin bire bir tavsiyesidir!”Bay Recep Beyimiz bu kanısını söylediğinde,delikten aşağıya süpürülme tehlikesi yoktu!Bay Bekir Bozdağ burada kimin meddahı olmaktadır?Bekir Bozdağ’ın dağında ne ot bitmiş ne de Cumhuriyet’in nimetleri bitmiş.Buna rağmen haklı olduğu taraflar da yok değildir!Başkanlık sisteminde kararlar hemen alınır: Irak’ta atom silahları üretilmektedir yalanı üzerine Irak hemen işgal edilerek,milyonlarca Müslüman öldürülür ve milyonlarca Müslüman kadın ve kızın hemen ırzına geçilir.Adolf Hitler;83 muhalif milletvekilini Rayştag’a polis zoru ile sokmaz,tek adam seçilir,milyonlarca Yahudi hemen yakılır,60.000.000 insanın ölümüne hemen neden olunur.Jozef Stalin,1198 arkadaşının 1130’unu hemen kurşuna dizer,bir tek emri ile de 3 Mareşal,210 General,208 Amiral ve 30.000 Subay hemen kurşuna dizilir.Benito Mussolini tek adam seçilir;bir tek tahta kanatlı uçağı olan Habeşistan’a iperit gazı atılır,Arnavutluk’a ve Yunanistan’a hemen girilir ve dünyaya rezil olunur.Saddam Hüseyin Başkan seçilir,ülkesinin ırzına geçilir. Hamit Karzai Afganistan’a başkan seçilir, ülkesi anında Amerika’ya peşkeş çekilir.Türkiye’ye Başkanlık Sistemi gelirse ne mi olur?Hâlâ anlayamadınız mı?Önce tutuklanmayan Generaller ve Subaylar,Aydınlar ve Yazarlar tutuklanır.İnsanlar, başkanın dar açısından dünyaya baksınlar diye beyinleri kilitlenir vatandaşlıktan köleliğe yatay geçiş sağlanır,üniter yapımız ve ülkemiz parçalanır.Çok zor kazanılmış olan hürriyetimizin elden kolayca  çıkarılışına ağlamadık kimse kalmaz!
        
        

                  

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi