27 Nisan 2012 Cuma

704/KENDİ FETVASINI VERMEK!

                                                                            
            OSMAN TÜRKOĞUZ
            osmanturkoguz@gmail.com
            İzmir;27 Nisan 2012

                                    KENDİ FETVASINI VERMEK!
            Yavuz Sultan Selim, Şah İsmail ile savaşmayı Şeyhülislam Ebu Suut Efendinin Fetvasına dayandırmıştı. İki Müslüman devlet arasında savaşmayı istemeyenler çoğunlukta olmalarına karşın, Yavuzun şerrinden korktukları için seslerini çıkartamıyorlardı. En çıkarlı yolu denemeye karar vermişlerdi. Savaş yolundan geri dönülmesini öneren Yavuz’un en samimi arkadaşı Hemdem Paşa başından olmuştu. Kazasker Cafer Çelebinin yeniçerileri kışkırtması ile bir ayaklanma başlatılmış ve Yavuz’un çadırı bile kurşunlanmıştı. Yavuz’un sözleri ve çok atak davranışı ayaklanmayı boşa çıkartmıştı.Çaldıran Muharebesini kazanan Yavuz;Şah İsmail’in dünyalar güzeli eşi İnci Hanımı da esir etmişti.İstanbul’a dönüşte,iki Acem elçisi İnci Hanımı geri istemek için İstanbul’a gelmişlerdi.Yavuz;elçilerin tanıklık ettiği bir tören ile Şahın eşini Kazasker Cafer Çelebi ile nikahlamıştı.Gerdek sabahı Cafer Çelebiyi Huzuru hümayunlarına çağıran Yavuz,Çelebiye şu soruyu sormuştu:
         “Bire Cafer Çelebi, sefer esnasında asker kullarını Padişahları aleyhine fesada kışkırtarak Huruçaleyhsultana kalkıştıranlara ne yapmak gerektir?”Cafer Çelebi, başına geleceklerden habersiz:
         “Gerçeği Tanrı bilir amma katli vaciptir devletli Hünkârım’”Diye fetvasını vermişti. Yavuz; tahtından ayağa kalkmış ve  kükreyerek:
         “Kendi ölüm fetvanı kendin  verdin. Asker kullarımı aleyhime kışkırtarak otağı Hümayunumu bile kurşunlatan sendin!”Bre Cellât başı, tiz bu Çelebiyi alasın ve dahi defterini düresin!”Cafer Çelebinin başı o saat kesilmişti. Davos dönüşü, İstanbul’da son Osmanlı Padişahı sanı ile karşılanan Sayın Recep Tayyip Erdoğan da içi başka türlü eski bir gazete haberini Rahmetli Kahramanlarımızı karalamak için kullandığına göre, kendisi hakkında çıkan tüm gazete haberlerinin de geçerliliğini kabul ve ilan etmiş demektir. Kıyasıfukuha! Bakınız, Yunanlıların harabe haline getirerek atları için ahır yaptığı,Seferihisar’ın bir köyündeki camimizi onartarak hizmete açanlarımızı dinsiz kabul eden SN. R.T.Erdoğan kendisi için ne de çok fetvalar vermiştir,bakalım:
       
  Tüm gazetelerimizde yayımlanan Sn.R. T.Erdoğan’a ait haber ve yorumlar da böylece gerçekliğe kavuşturulmuştur. Bendeniz bu haberlerin tümünü yazsam ömrüm vefa etmez:

ABD İle Yapılan 9 Maddelik Gizli Anlaşma - PKK Neden Bitmiyor Diyenler Hainliği Okuyun...!

19 Temmuz 2011 Salı, 19:43 · tarihinde Özel Kuvvetler Komutanlığı - Bordo Bereliler - M.A.K tarafından eklendi
1. Türk askeri Irak’ın kuzeyinden çekilecek, sınır harekâtlarına son verilecek ve PKK’ya askeri harekât için ABD’den izin alınacak: Irak’ın kuzeyinde bulunan bütün Türk birlikleri ve Türk ordusuna baglı özel kuvvetler, Türkiye sınırları içine çekilecek. Türk ordusu bundan böyle hangi gerekçeyle olursa olsun, sınır ötesi harekâtta bulunmayacak. PKK/KADEH’İN Türkiye egemenlik alanı dışında takip ve bastırılması harekâtlarına son verilecek. Ayrıca PKK/KADEK’E karşı Türkiye Devletinin egemenlik alanı içinde yapılacak askeri harekâtlar için ABD askeri makamlarına bilgi verilecek.
2. Türkiye’ye ambargo ve askerî yaptırım tehdidi: Eğer Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK/KADEK’E karşı ABD askeri makamlarına bilgi vermeden ve izin almadan harekât yapacak olursa, ABD hükümeti, Kürt halkına karşı şiddet kullanıldığı ve soykırım uygulandığı çerçevesi içinde uyarıda bulunma hakkını kullanabilecek. Bu durumda ABD gerekli gördüğü ambargo ve silahlı müdahale gibi siyasal ve askerî yaptırımları saklı tutacak.
3. ABD’nin İran ve Ortadoğu harekâtlarına aktif destek ve katılım: Türkiye, ABD’nin İran’a ve diğer Ortadoğu ülkelerine karşı uygulayacağı sınırlı askerî harekâtlara, ABD’nin talep etmesi halinde şartsız olarak üs ve taşıma kolaylıkları sağlayacak, askerî birlik verecek. Türk birliklerinin üst komuta yetkisi, ABD komutanlığında olacak.
4. Türk ordusunun asker ve silah gücünde indirim: Türk ordusunun asker sayısı ve silah kuvveti, ABD’nin uygun bulduğu sayı ve kabiliyete indirilecek. Özellikle tank ve ağır silahların miktarı düşürülecek, savaş uçağı sayısı sınırlanacak. Bütün silah ve cephane bundan sonra ağırlıklı olarak kısa menzilli taktik savunma kavramına (belgede “konsept” deniyor) göre ayarlanacak. Türkiye’de bulunan ABD ve NATO irtibat subaylarının görev alanları ve yetkileri genişletilecek.
5. Irak’ın kuzeyinde kurulan kukla devlet Türkiye tarafından resmen tanınacak: Irak’ın kuzeyinde kurulmuş olan ve sözüm ona “Kürdistan” adı verilen kukla devlet, resmen ilan edildikten sonra, Türkiye tarafından da resmen tanınacak. Türk devletinin kukla devletin kuruluşunu “savaş nedeni” sayan Millî Güvenlik Siyaset Belgesi ve bu yöndeki politika ve kararları kaldırılacak. (Kuzey Irak -”Kürdistan” sınırları içinde kalacak olan ve özellikle Kerkük, Musul ve Süleymaniye’deki Türkmenler, ABD tarafından güvenli bir şekilde başta Bağdat ve diğer Güney Irak şehirlerine nakledilecek. ABD yetkilileri göç edecek olan tüm Türkmenlere iş olanakları sağlayacak).
6. PKK/KADEK elemanlarına geniş kapsamlı af ve PKK’nın yasallaştırılması: Abdullah Öcalan ve diğer dört lideri dışında bütün PKK/KADEK yönetici ve elemanlarına geniş kapsamlı af çıkarılacak. Etnik grupların yasal siyasete katılmaları önündeki bütün yasal kısıtlamalar ve engeller kaldırılacak. Af yasasıyla bağlantılı olarak PKK/KADEK’E yasal siyaset düzleminde yer alma olanağı sağlanacak,
Hapiste veya dağda bulunan yöneticilerin siyasal mücadeleye katılmaları için gerekli hukukî ve siyasal önlemler alınacak ve uygulanacak.
7. Güneydoğu belediyelerine özerklik ve federasyona geçiş: Kamu Reformu Yasası ve yeni Yerel Yönetim Yasaları hızla çıkartılarak, Türkiye’deki Kürt nüfusun yoğun olarak yaşadığı şehir ve kasabaların belediyelerinin özerkleşmesi süreci kararlı olarak yürütülecek. Türkiye, dört yıl içinde uygulanacak bir planla, üniter devlet yapısını terk ederek, federasyona geçecek.
8. Kıbrıs’ta Denktaş devre dışı bırakılacak, Annan Planı küçük değişikliklerle uygulanacak ve Ege’de Yunanistan’ın taleplerine esnek tavır alınacak: KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, “Arafat modeli”
denen uygulamayla devre dişi bırakılarak, Kıbrıs’ta Annan Planı bazı küçük değişikliklerle hayata geçirilecek. Ege kıta sahanlığı konusunda Türkiye, Yunan doktrinine daha esnek davranacak, Türk jetlerinin uçuş alanı daraltılacak, sık, sık ortaya çıkan “it dalaşı” sorunu Yunanistan rahatsız edilmeden çözülecek.
9. Ermenistan’a yönelik kısıtlamaların kaldırılması: Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkileri normalleştirilecek ve iyileştirilecek. Sınır ticaretinde Ermeniler lehine düzenlemeler yapılacak. Ermenilerin Türkiye’ye gezilerindeki bazı kısıtlamalar kaldırılacaktır.”Bu haber de gazetelerimizde çok yer alan haberlerdendir. Gazeteler yazdı ise Ferman gereği dogridir!
         *Deniz Feneri yolsuzlukları, Alman Adaleti bu dine ve Allaha dayatılarak yapılmış olan soyguna”Asrın soygunu” sıfatını vererek ele geçirilen sanıkları da mahkûm etmişti.       
         *AKP’Lİ Belediyelerdeki arşa çıkan yolsuzluklar!
         *Şeriata dayalı Devlet kurmak için devlet kadrolarına dinci ve dahi kinci militanların yerleştirilmesi.
         * Gerisini de neden benim yazmamı istiyorsunuz.Dizi film izlemesini bırakarak gerisini neden doldurmuyorsunuz! Bendeniz; tüm bu geriye gidişin anası olan yemini de veriyorum:

1993 senesindeydik; bir dershanenin kimya öğretmeni bir Sayın Bayanımız Yargıtay’daki bir dosyadan alınmış bir yemin metnini bana getirmişti. Bu metni bilgisayara yükleterek gerekli yerlere iletmiştim. Bu arada, emekli subaylarımıza sataşan Sodep Genel Sekreteri Ertuğrul Günay’a da iletmiştim. Bu bir Kuran Kursu yeminiydi. Bu yemini 1980’li yıllarda Sayın RTE’NİN DE etmiş olduğunu sonradan öğrenmiştim. Yemin metni şöyledir:
         “Ben, Muhammet ümmetindenim. Türkiye, dinsiz, laik bir memleket haline gelmiştir. Hayatımı, Mustafa Kemal dinsizliği ile savaşa adayacağıma, Türkiye’yi bir din ve şeriat devleti haline getirmek için mücadele edeceğime, Kemal Paşa zamanında çıkarılan dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime, kısa zamanda ümmet esasına dayanan, şeriat devletinin kurulması için çalışacağıma, dinim, Allah’ım ve bütün mukaddesatım üzerine yemin ve kasem ederim.”
         Bu yemin metninde; Anayasamıza, Devrimlerimize, Ulusçuluğumuza ve Çağdaşlaşmamıza derin  ve yürekten öfkeli bir ihanet var;ama bunun üzerine gidecek Cumhuriyet Savcısı var midur bilemeyrum.Temel.
        

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi