15 Mart 2012 Perşembe

633/AYILARIN SALTANATI!

                                                                        
OSMAN TÜRKOĞUZ
         osmanturkoguz@gmail.com
         İzmir;16 Mart 2012.

                            NE GÜNLERE KALMIŞIZ!
         Türk Hukuk sistemine göre, Usul Kanunundaki değişiklikler ileriye ve dahi geriye doğru hemen uygulanır.Ceza Kanunundaki değişiklikle ileriye doğru uygulanır.Sanıkların ve suçluların lehine olan uygulamalar da genele uygulanır.
         Amerika Birleşik Devletlerinin hukukunda zamanaşımı diye bir  hukuki müessese de yoktur.Suç,sanık ve hükümlü 99 yaşına kadar izlenir.
         Evrensel hukukta İnsanlık Suçlarında zamanaşımı kavramı yoktur. Adaleti Kullananlar partisine göre de 12 Eylül 1980 olayında zamanaşımı yoktur!Üst zamanaşımı süresini kanunumuz 30 sene olarak belirtse de!
         Bir gazete haberi daha:Artvin yöresinde koruma altına alınan ve avlanması yasaklanan Ayıların insanlara ve onların mallarına vermiş oldukları zararlar için hükümetten tazminat isteyen mağdurlara yerel mahkeme şok bir karar vermiş:”Vahşi hayvanların vermiş olduğu zarardan Hükümet sorumlu tutulamaz!”Vatandaşlarımız kendilerini korumak için Ayıları öldürseler,yaralasalar,korkutsalar ve Ayı saltanatına son vermeye kalksalar,tüm bunları yapamazlar cezası var! Silivri ve Hasdal da çabası!!
         Zonguldak’ta ray demirinden otomatik av tüfeği  yapan Osman Usta, işleri bozulduğunda, orman idaresinden kiralamış olduğu bir dağ kenarında alabalık çiftliğinin yanı sıra arıcılığa da başlamıştı. Bir akşam, çiftliğine gelen bir Ayı Osman Ustayı bir iyice dövdükten sonra da iki arı kovanını sırtlayıp gitmiş.Ayılar bu mahkemenin verdiği kararı duyarlarsa dokunulmazlık zırhına bürünen milletvekilleri gibi kimbilir neler yaparlar.Bu AKP Hükümeti insanları koruyacağı yerde neden ve dahi niçin hepten Ayıları korumaktadır acaba!İnsanlar deyom,Ayı statüsüne girseler de evlerinin dinlenilip aranmasından ve masallarla tutuklanıp esir kamplarına tıkılmasından,sekiz yaşlarındaki kız çocuklarının eteklerinin çıkartılmasından kurtulsalar deyom!Demiş Temel.

   

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi