26 Şubat 2012 Pazar

603/ŞEHZADE VE BEYLİK KAVGALARI!

                                                                                 
OSMAN TÜRKOĞUZ
                   osmanturkoguz@gmail.com
                   İzmir;26 Şubat 2012.

                            ŞEHZADE VE BEYLİK KAVGALARI!
“Kavga ve niza eksik olmayan evden ne kız alırlar, ne de o eve kız verirler!”Atasözümüz.
“Müflislerin yapabilecekleri tek şey: Eski defterleri karıştırmaktır!”Ostüzü.
         Selçuklu ve Osmanlı tarihine bir göz atarsanız, gözünüz ve gönlünüz; Şehzade ve Bey kavgalarından kanlanır. Kurt Stanhaus’un “Rüşvetin Anatomisi” ---Sanders Yayınları--adlı eserinde, Osmanlıdaki kavgaları ve rüşvet olaylarını çok iyi bir gözlemlemesi vardır:
         “Dış yağma gücü yitirildiğinde; yitirilen güç içeriye rüşvet olarak döner!”
         Eksen etrafındaki dönme hızı çarkı döndürmeye yetmezse, o çark ekseninin  dibine yığılır. Ostüzü.
         Demokrat Parti iktidarı döneminde de parti isimleri yorumlanmıştı: Cumhuriyet Halk Partililer, Demokrat Parti için”Değirmenci Pavli!”Demişlerdi. Laf yetiştirmekte bizim politikacılarımızın üstüne yoktur. Demokrat Partililer de Cumhuriyet Halk Partisi için,”CENABI HAK PAKLASIN!” Yakıştırmasını yapmışlardı. CE—HE—PE’YE bakanlar:”Yüce Tanrımızın işi çok zor!”Demekteler.
         Kılıçdaroğlumuz; durup dururken:”35’İNCİ maddeyi kaldıralım, Genelkurmay Başkanlığını da Milli Savunma Bakanlığına bağlayalım! Hodri meydan!”Demiş. Ben anlatayım da komediye bir de siz bakınız:
         Başkomutanlık, TBMM’SİNİN Yüce varlığından ayrılamaz. Yani ya, Türkiye Cumhuriyetinin Başkomutanı Yüce Meclisimizdir. Cumhurbaşkanı temsil eder.
         Türkiye Cumhuriyetinin Başkomutanı olan TBMM’Yİ Polis korur. Başkomutan Temsilcisi olan Cumhurbaşkanını de bir Tugay seviyesinde asker korur. Yarın bir savaş olsa, Ordumuzun Başkomutanını da Polis mi koruyacaktır!
         Genelkurmay Başkanı Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük komutanıdır. Genelkurmay Başkanlığını MSB’YE bağlayalım! O’NU dahi Polisimiz korusun!
         Çok güzel bir atasözümüz vardır.”Allah şaşırttığı kulunu…”Gerisini siz tamamlayınız.

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi