5 Şubat 2012 Pazar

566/ÖLÜMÜNE SEVMEK!MOURİR D'AİMER!

                                                            
OSMAN TÜRKOĞUZ
         osmanturkoguz@gmail.com
         İzmir;05Şubat 2012.
                           
                                     ÖLESİYE SEVMEK!
                                     (MOURİR D’AİMER)
         1960 yılının sonlarında;32 yaşında evli ve iki çocuk annesi lise öğretmeni bir Fransız kadını,17 yaşındaki öğrencisine âşık olmuştu. Olay mahkemeye intikal ettiğinde de intihar etmişti. “Ölesiye Sevmek “adı altında filmleştirilen bu hüzünlü aşk öyküsü Fransız halkını da çok derinden etkilemiş, sinemaların önlerinde uzun kuyruklar oluşmuştu.
         Bizim İzmir’e gelip te yerleşmemiz üzerine bizimle komşudaş olan bir çift Kumru, onlara aptal diyenlerin aptallıklarını anlatırcasına bizimle iletişim kurmuşlardı. Bu iletişimleri çocuklarına ve torunlarına da geçmişti. Bu seneki iki kumru yavrusu tek bir kumru ile ziyaretimize gelmekte. Yaşlı olan kumru çok hüzünlü. Ana olduğu yavrularına gösterdiği şefkatten belli. Kumrular, eşleri öldüğünde tek başlarına çok uzun mateme girerler. İşte bu dertli kumru bu şiiri bana yazdırttı. Kabul edeceğini bir bilsem ona bir erkek kumru armağan ederdim.
                   Seninle biz ikimiz, bir çift kumru olsaydık,
                   Şu karşıki çatıda;
                  İnsanlargörmeliydisevmeyi  sevilmeyi 
                   LeylaçıkıpgelseydiMecnuniyle   elele                                                                                                  Bu yozlaşmış dünyaya,
                   Tüm insanlar öğrenirdi ölümüne sevmeyi

1 yorum:

Gülsev eyüboğlu dedi ki...

Kimbilir belki de Leyla'dır o hüzünlü kumru !Tertemiz sevdaların yerini hayasızca işgal eden cismani sevgisizliklere inat,kumrular pencerelerde sevdayı anlatıyorlardır..
Saygılarımla

İzleyiciler

Blog Arşivi