15 Aralık 2011 Perşembe

489-İKİ ÇUVALDIZ!

                                                           
OSMAN TÜRKOĞUZ
İzmir;15 Aralık 2011.

                        REDDİMİRAS MI?!
            Aslen Manisalı olup Hüdavendigârdan AKP Milletvekilimiz Bay Bülent ARHINÇ büyük bir itirafta bulunmuş:”BENDE BİAT KÜLTÜRÜ YOKTUR, BEN Sayın Recep Tayyib Erdoğan’a bile biat etmedim!”                                                                                     Biat, Arap ahlakında ticarette anlaşma terimi iken siyasette ve ölümüne inanmakta bir adama bağlanmaktır. Kültür olarak Deden Toruna geçerek hükmünü sürdürür.
            Bay Bülent Arhınç Beyimiz; Yunanlılara ve Türkiye Cumhuriyetine ihanete yürekten bağlı olarak ve Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ımızın başını kesen ve Bekçi Şevki ile bekçi Hasan’ı şehiddeden Derviş Mehmedin öz torunu değil midir? Bu reddi miras niye?
                        TURP GİBİ OLMAK!
            Sayın Recep Tayip Erdoğan Beyimiz bir kalın bağırsak ameliyatı geçirdi ve %47,9’ların yüreklerini ağızlarına getirdi. Sayın Erdoğan Kabinesinin Sıhhat ve İçtimayı Muavenet Vekili değişmez bakan Bay İrecep Akdağ’ın:”Başbakanımızın sağlık durumu gayet iyi!” Mesajını Sözcü gazetesi:”Başbakanımız Turp Gibi”! Başlığı ile vermiş. Bu turp sözü bana bir şiir düellosunu anımsattı:
            Dördüncü Murat’ın, Osmanlının kuruluş gününde; 27 Ocak 1635 tarihinde boğdurttuğu Rahmetli Büyük Hicivci Nefi ile Kirli Nigar adlı bir Kadının atışmasını aklıma getirdi.Nefi,Kirli Nigar’a çok ağır bir hiciv yollamış ve bir beyitlik yanıtı ile de morarmıştı:
            “Bayır turpunun Nefi yoktur demişler/Osurdukça çıkan Nefi değil mi?         

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi