17 Şubat 2011 Perşembe

291-HOCAYI MI TAKLİT!

OSMAN TÜRKOĞUZ
İzmir;17 Şubat 2011.
HOCAYI MI TAKLİT!

Hoca Nasrettin, evinin önünde otururken, bir komşusu sevinçle sokak kapısından seslenir:
“Hocam; senin eşek, komşunun eşeğinin boynunu kırarak öldürdü!”Der. Hoca Nasrettin, gevrek, gevrek gülerek:
“O, peygamberlerin binit olarak kullandığı eşeklerin soyundandır!”Der, demez, öteki komşusu selamsız ve sabahsız Hocanın huzuruna dikilir:
“Sayın Hocam, o komşu yanlış görmüş. Komşunun eşeği senin eşeğini öldürdü!” Der, demez, yerinden fırlayan Hoca Nasrettin:
“Şimdiii, davanın seyri değişti.60 akçeden başlar!” Der.
Nasrettin Hoca, caminin önünde komşuları ile dünya vaziyetleri hakkında konuşurken, uzaktan güzel giyimli bir Genç Kızı göstererek ;”buna ne buyurulur Hocam? Deyu soruldukta:
“Nasrettin Hoca, Selçuk Üniversitesi dini bilimler Müderrisi gibi celallenerek:
“Bunlar kıyamet alametleri, şimdi bu kızın bu halinden tahrik olarak bu kıza tecavüz edenin dinen bir günahı ve hukuken de bir suçu olur mu? Bunları asmalı!” Der. Kızcağız; oturanlara yaklaştığında, gözleri keskin birisi:
“Yahu Hoca; bu senin kızınmış!” der. Hocamız, hiç istifini bozmadan:
Üç defa tü, tü, tü diyerek ve de gülerek:
“Kahpeye de amma yakışmış haaa!” Der.
Amerika Birleşik Devletlerinin Ankara Büyük Elçisi Sayın Ekselans Ricciardone, tutuklamalar ve Gazetecilerin gözaltına alınmaları karşısında, uygarca bir tavır alarak:
“Bir yanda gazeteciler gözaltına alınıyor, diğer yanda basın özgürlüğü deniliyor, anlayamıyoruz!” Der. Ve demokrasilerde Yargının ve Basının bağımsızlığından da söz eder. Amerika Birleşik Devletlerinden Sayın Ekselans Ricciardone’ye o saat destek gelir:”
“Türkiye’de basına baskıdan kaygılıyız!” Şırakkk!
Adaletten Kaçanlar Partisi sözcülerinden Sayın Ekselans Ricciardone’ye yaylım ateşi başlar:
“Bir büyük Elçi bizim iç işlerimize karışamazzz!”
Gazetecilerden satın alınamayanlar sorarlar:”Siz, Mısır’ın ve Tunus’un iç işlerine neden karıştınız?”Yanıt mı, lambur, lumbur. Sayın Bay Recep Bey; o ülkelerde Diktatörlerin gideceklerini anladığından ora halkına değil, bizim gözleri ve kulakları ile düşünen ve beleş bulgurla da beslenenlere seslenmişti:
“Yahu, Bizim Sayın Başbakanımız, Araplara bi gonuştu, Liderler de o saat ülkelerinden gaçtılar! Vay anasını vay! Adamımızı dünya dinleya.”Dedirterek oylarını almak için öyle gonuştu!
Ey! Kafaları çağımız düşüncelerine yatmayanlar; sizler, herkesi kör ve sersem mi sanırsınız!

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi