6 Şubat 2011 Pazar

278-İŞKENCE ÖYKÜLERİ ÜZERİNE.

OSMAN TÜRKOĞUZ

osmanturkoguz@hotmail.com

İzmir;06 Şubat 2011.

İNSANLARA UYGULANAN İŞKENCELER.

Benim işkencelerle ilgili yazım üzerine daha detaylı yazı isteyenlerim oldu. Bendeniz şaşırdım ve kalakaldım. Günümüzde, tüm dünyalıların gözleri önünde, insanlara uygulanan işkencelerden habersiz olarak öykü gibi geçmişte uygulanmış olan işkencelerle ilgilenmek, bence patolojik bir olgu olsa gerektir. Amerikalıların ve onların av köpeklerinin Az gelişmiş ülke vatandaşlarına uyguladıkları işkencelere hiç tepki yok. Şimdi isteklerin ruhsal durumunu kavradım. Oturduğu yerde, geçmiş işkencecilere küfrederek insanlık tepkisini ortaya koymak.

Genç olmuş olsaydım, bu işkence olaylarını doktora tezi yapardım; ama çok geç. Batı âleminde işkence aletleri müzeleri bile var. Milattan önce Siraküze şehrinde bir meraklı, pencereli tunçtan bir Boğa heykeli yapmış. İşkenceye uğratılacak kişi, bu pencereden Boğanın içersine konularak pencere kapatılıp, boğanın altına yakılan ateşle Boğa ısıtılırmış. Boğanın içersinde hararetten yanan zavallının bağırmaları Boğanın burnundan dışarıya dışarıya aksederek seyircilere zevkli dakikalar yaşatırmış.

Avrupa’da 1350–1450 seneleri arasında 100.000 Kadın cadı suçlaması ile yakılmıştır. Cadı suçlaması yapılan ölmüş kadınların cesetleri mezarlarından çıkartılarak yakılırmış.

Fransız-İngiliz savaşlarında kahramanlık seviyesine çıkartılmış olan Jean Dark ta Kilisenin oyunu ile yakılmıştır.

Hıristiyanlıkta kiliseye başkaldıran Galvin adlı Fransız Papaz da, ilk iş olarak İspanyol Bilgini Servetus’u yaktırtmıştır.

16 Şubat 1600 senesinde, Ünlü Bilgin GİARDANO BRUNO, Engizisyon Mahkemesinin kararı ile Allah adına ve Hıristiyan dinini kurtarmak için Roma’da yakılmıştır.”Tanrı, yeryüzünde egemenliğini kurmak için iyi insanları kullanır. Kötü insanlar da kendi egemenliklerini kurmak için Tanrı’yı kullanırlar!” Sözü O’NUNDUR.

Bu iğrenç işi yapanlara tepki olarak sövebilirsiniz.

Günümüzde yapılan ve hâlen yapılmakta olan işkencelerden ne haber!

*-Gece yarıları Polis ordusu ile hiçbir tebligat yapılmadan, bunca insanların evlerinin ve iş yerlerinin basılması sizleri rahatsız etmiyor mu?

*-Hak ve Hukuk uygulayan Yargıçların Atatürk resimleriyle sürülmelerini hiç duydunuz mu?

*-Anayasal haklarını ifade etmek için yollara inen Genç Kız ve Gencecik Erkeklere uygulanan coplu, biber gazlı saldırı ve kış ortasında, onlara uygulanan tazyikli soğuk su banyosu sizlere bir şeyler ifade etmiyor mu?

*-Vatan Hainleri serbest bırakılırken senelerdir suçlarını bile bilmeden Silivri esir kampına kapatılanlar için ne düşünüyorsunuz!Korkuyorsanız evinizin arka odasında ıslıkla bile tepki göstermeye ne dersiniz!

*-Quantanamo esir kampını hiç duydunuz mu?

*- Ülkemizi bölmek için masumlarımızı öldüren vatan Hainlerini destekleyen, Vatanlarını savunan Afganlılara “Terörist” diyenlerdi duydunuz mu?

Benden bu konuda yazı yazmamı neden istemiyorsunuz! Sayın seyircilerimiz!

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi