3 Ocak 2011 Pazartesi

231-AMERİKAN HAMAM BÖCEKLERİ!

OSMAN TÜRKOĞUZ
         İzmir; 03 Ocak 2011

                            AMERİKAN HAMAM BÖCEKLERİ!
                                      (KAKALAK’LARIMIZ)!

         Yüzlerce türü olan bu hırsız canlıların çok ta çeşitli adları vardır. Kakalak, Hamam Böceği, Alman Hamam böceği, Amerikan Hamam Böceği, kalorifer Böceği, İlh.
         Rahmetli Ümit Yaşar Oğuzcan’ın o görkemli şiirinde anlattığı devirlerde, devletlûları hamama götürerek bir güzel keseleyerek kirleri ile birlikte bitirirlermiş. O zaman bu çok adlı böcekler de hamamlarda devletlûların muhteşem kirleri ile beslenirlermiş. Bu nedenle de hamamları mesken tuttukları için Hamam Böceği ismi şahanesini hak etmişlermiş.
Zamanımızda, devletliler hamamlara ve temizlenmek için de mahkemelere gitmediklerinden Hamam Böceklerinin de şansları tersine dönmüş. Hamamlara gidenler de azalmış! Sonra, sırtından on diremlik kiri çıkmayan garibanlar Hamam Böceklerinin dertlerine de deva olamamışlar. Bu nedenle de Hamam Böcekleri Kaloriferleri ve dolayısıyla de apartmanları mesken tutmuşlar.
Işıktan nefret eden ve karanlıkta yaşayan ve el ayak çekildiğinde de mutfakta ve kilerde ne varsa onlara saldıran, bir yılda sekiz defa ve her seferinde de 300–350 yumurta yumurtlayan bu yaratıkların çok garip huyları da vardır. Çok zekidirler. Otobüslerin kalorifer peteklerinde çoğalırlar, çantalara ve bavullara girererek seyahat ederler. Uçaklarla dünyayı dolaşanlarla da yabancı ülkelere giderler. Tüm gıdalarımıza cebren ve hile ile ortaktırlar. Hepatit B, Verem mikrobu, Dizanteri, Astım, Alerjik hastalık mikroplarını taşırlar ve gıda zehirlenmelerine neden olurlar; haberleri olmadan da bir toplumun tüm gıdalarını yiyip, bitirirler!
Kaloriferlerde Petrol türevleri kullanılmaya başlaması ile Amerikan Kalorifer Böcekleri buraları mesken tutmuşlardır.
Mutfaktan sonra, oturma ve yatak odalarımızı da ziyaret ederler. Televizyonların ve bulaşık makinelerin içlerini de mesken tutarlar. Bir defa iktidarı ele geçirdiler miydi, sittin sene saltanatlarını sürerler.
Genel ve dahi özel seçimleri kazanabilmek için, AKP iktidarının dağıtmış olduğu, Bulgur; Nohut, Kuru Fasulye ve elektriksiz köylere buzdolabı sayesinde Amerikan Kalorifer Böcekleri bu sefer de bu kesimlerin meskenlerine taşınmışlardır.
Boş buzdolaplarının içlerini mesken tutarak, beleş gıdaların yemek artıklarıyla tıka basa karınlarını doyurmuşlardır. Başları kesildiği takdirde; toksalar (30) gün normal halde (sekiz) gün daha yaşarlar.
Baş ve de beyin olmadan yalınız gövde ile yaşanabileceğinin ikinci kanıtını vermişlerdir.
Bunlardan örnek alan başsız ve beyinsiz politikacılar da nice toplumların içlerinde beyin olmayan başlarına musallat olmuşlardır.
Ahh! Amerikan Kakalak’ları ahh!

        

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi