12 Eylül 2016 Pazartesi

2068/PRUSYALI YÜZBAŞIG.VON SCHARNHORST

                TC.                                                    OSMANTÜRKOĞUZ                                                                                                                                                                osmanturkoguz@gmail.com                                                                                                           TV.Çeşmealtı,12 Eylül 2016.

                   PRUSYALIKURMAYYÜZBAŞI,                                                                                    /GENERAL/ GERHARD VON SCHARNHORST./1755-1813/.

Türk ordusunda bir Yüzbaşı Scharnhorst yok mudur?!

Korsikalı Küçük Onbaşı Napoléon Bonapart/1769-1821/Avrupa devletlerini, Prusya, Avusturya ve Çarlık Rusya’yı yendikten sonra, Avrupa haritasını yeniden çizerek, yenik devletlere de yaptırımlar uygulamıştı. Tıpkı, Sevr anlaşmasının Osmanlıya uyguladığı yaptırımlar gibi. Osmanlı Ordusunun mevcudu 50.700 askerden oluşacaktı. Prusya Kırallığının asker mevcudu da 150.000 askerle sınırlandırılmıştı. Kurmay Yüzbaşı Gerhard von Scarnhorst’un Prusya Genelkurmay Başkanlığına sunduğu bir plan hemen uygulamaya konulmuştu.150.000 kişi üç aylık eğitiminden sonra, silahları ile birlikte terhis edilecek, hemen 150.000 kişi silâhaltına alınarak, bunlar da üç aylık eğitimden sonra terhis edilerek bu sistem sürekli işletilecektir. Bu sayede, Prusya çok güçlü bir silahlı kuvvete kavuşturulmuştur. Bismark sınıfı bir savaş gemisine SCHARNHORST adı verilmişti.18 Haziran 1815’te,Belçika’da WATERLO meydan muharebesinde yenmek mümkün olmuştu. AKEPE iktidarının başı, Bay Recep Tayyip Erdoğan Bey, SEVR’İN 168’İNCİ MADDESİNİ UYGULAYARAK TÜM ASKERİ OKULLARIMIZI KAPATMIŞTI. Ulusal Kurtuluş Savaşımızda, Ankara’da cebeci’de çadırlı Karaharpokulu açmıştık.Türk Silahlı Kuvvetleri için,SUBAY VE ASTSUBAY YETİŞTİRME YOLLARINI BULACAK BİR KEMALİST KOMUTANIMIZ YOK MUDUR?!Artık uyanmak zamanı çoktan gelmiştir,İmam YEMİN VE KASEMİNİ UYGULAMAK ÜZEREDİR.

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi