17 Aralık 2014 Çarşamba

1276/YENİ TÜRKİYE VE ESKİ TÜRKÇE!



          TC.

OSMAN TÜRKOĞUZ


TV. İZMİR;17 Aralık 2014

YENİ TÜRKİYE VE ESKİ TÜRKKÇE!                                                                       Bundan sonra, Türkiye Cumhuriyetine karşı olanların karşısına YENİ TÜRKİYE ÇIKACAKTIR!” Edi ile Büdü!

Bu anlatacağım öykü, Isparta’nın Büyük Findos köyünde,1950’li yıllarda gerçekten yaşanmıştır!”Ostüzü.

Üç sene önce karısı ölen Mehmet Bey, Bekârlık canına tak! Edince, Sekizyüz Lira başlık parası vererek, bir gözü görmeyen bir Dul kadınla evlenmiş. Evlilik gayetle güzel bir şekilde devam ederken, ceviz toplamalarında olan olmuş. Ceviz ağacının tepesine çıkan Mehmet Beyin sepetinden dökülen cevizler, Hatunun kafasına çarptığın da  ol zavallı hatuncuk delenmiş ve:”Allah belanı versin, sakar Herif!”Diye bağırarak köyü ayağa kaldırmış. Mehmet Beyin  de:”Ulan lanet Karı, Üçten-Dokuza şart olsun ki boşadım seni, bohçanı alda def olup git!”Diye bağırmasına tüm köylüler tanık olmuş. Mehmet Bey,evli olarak çıkmış olduğu ceviz ağacından Bekar olarak inmiş.

Mehmet Beyin Bekârlığı Üç sene sürmüş. o zamanlar televizyonlarımızda evlilik programları yapılmadığından Çöp çatanlara gitmiş. Müjdeli haber tez gelmiş,Taze Dul bir Kadın,düğün ve dernek yapılması koşuklu ve  Beşbin Lira  başlık parasına Mehmet Bey ile evlenmeye talip olmuş. Çift davullu düğün yapılmış ve. Perşembeyi Cumaya bağlayan gece, yatsı namazından sonra, Mehmet Beyi gerdeğe koymuşlar.

            Mehmet Beyimiz, heyecan içinde ve helecanla gelinin duvağını bin  lira vererek açtığında dehşete düşmüş!’Sekizyüz lira başlık parası vererek evlendiği ve sonra da kovduğu Eski Karısı karşısında durmaktaymış.”Ulan Allahın belası, şarap mısın seneler  üstünden geçtikçe kıymetlenecek? Diyerel ol zavallı Yeni Gelini pencereden sokağa fırlatmış! Bu öykü nereden mi aklıma geldi? Hep Eskiye özenenler, Osmanlıyı göklere çıkartanlar, Devrimlerimizi , Yeni Yazımızı ve Laikliğimizi  hiçe sayanlar, Yeni Türkiye masalı ile eskiyi getirdiklerin de Türk Halkı Mehmet Beyin durumuna düşecektir amma iş işten geçecek midir?!

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi