12 Ekim 2013 Cumartesi

1155/MASAYA YUMRUK ATMAK!


 

               TC.

OSMAN TÜRK OĞUZ


TV. İZMİR;12 Ekim 2013

“Paşa sözünü tut!” - 12 Ekim 2013 – Sözcü.

Ben masaya yumruğumu vurarak işleri halletmem. Ben müzakere yoluyla işleri hallederim. Halledemezsem diğerleri gibi çeker giderim!”Talip Silahlı Kuvvetlerinin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel Paşa!

        Sayın Necdet PAŞA HAZRETLERİMİZ! Siz hiç Mudanya’ya giderek Mudanya Ateşkes Antlaşmasının  müzakere edildiği, bir Rus Tüccarına ait konağın üst katına, Müzakere salonuna çıktınız mı?Sanmam.Oradaki aynanın önündeki,üzerindeki camı kırık masayı da gördünüz mü?Sanmam.O kırık masa camı;Rahmetli Büyük Komutan Garp Cephesi Komutanı Mustafa İsmet Paşamızın Türk isteklerini sıraladıktan sonra,atmış olduğu yumruğun eseridir.Masaya yumruk atmak müzakerelerin en inandırıcı ve en büyük bölümlerinden birisidir.

         Hilafet ve saltanatın karılması konusu Meclis Anayasa Komisyonuna geldiğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başkomutanımız Mareşal Gazi Mustafa Kemal’in bir sandalye üzerine çıkarak, komisyon üyelerine atmış olduğu yumruktan da haberiniz var mıdır! Sanmam. Bosna-Hersek’te sivil görüntünüz Başsavcımız Sayın Recep Beyimize bir mesaj mıydı?

Biat edenlerin, Biat ettiklerinden koptukları nerede görülmüştür. İstifa etmek yürek işidir Sayın Paşamız!

Buyurunuz Sayın Seyircilerimiz, GÖZCÜ’NÜN haberini hep birlikte okuyalım:

“Cezaevindeki komutanlar Genelkurmay Başkanı’na seslendi:”

“Balyoz hükümlüsü paşalar, “Sizlere mahkûmiyet çıkarsa, çeker giderim” diyen Özel Paşa’ya sözünü hatırlattı.

ORG. Nec­det Özel, Ge­nel­kur­may Baş­kan­lı­ğı gö­re­vi­ne atan­dık­tan 2 ay son­ra Has­dal Ce­za­evi’­ne git­ti. Bal­yoz sa­nı­ğı 4 pa­şay­la gö­rüş­tü. On­la­ra “Siz suç­suz­su­nuz bi­li­yo­ru­m” de­di ve şu sö­zü ver­di:

HE­Pİ­NİZ gö­re­ve dö­ne­cek şe­kil­de ha­zır olun. Ben mü­za­ke­re yo­luy­la iş­le­ri hal­le­de­rim. Hal­le­de­mez­sem di­ğer­le­ri gi­bi çe­ker gi­de­rim…” Ce­za­la­rı ona­nan pa­şa­lar Öze­l’­in sö­zü­nü tut­ma­sı­nı bek­li­yor.

‘Komutanım istifa sözünü tut’

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, ziyaret ettiği Balyoz hükümlülerine “Görevlerinize döneceksiniz Aksi halde ben de istifa ederim” demişti. Cezaları kesinleşen askerler komutanlarına böyle seslendi
Ankara Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin “Balyoz Davası” ile ilgili kararını açıklamasından sonra, sanık avukatlarından Şule Nazlıoğlu, aralarında Kurmay Albay Mustafa Önsel’in de bulunduğu komutanlarla bir araya geldi. Nazlıoğlu, Mamak Cezaevi’nde görüştüğü askerlerin gündeme dair görüşlerini dinledi. Avukat Şule Nazlıoğlu, Albay Mustafa Önsel’in anlattıklarını SÖZCÜ’ YE şöyle aktardı: “Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay Başkanlığı görevine atandıktan yaklaşık 2 ay sonra Hasdal Askeri Cezaevi‘ne geldi…

‘İfadelerinizi kısa tutun’

Her kuvvetin kıdemli rütbelilerinden 4 kişi çağırıldı. Orgeneral Bilgin Balanlı, Korgeneral Nejat Bek, Koramiral Kadir Sağdıç, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ile görüştü. O görüşmede, cezaevinde bulunan komutanlara iletilmek üzere söyledikleri not alındı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’in, ‘Dava dosyasını hukukçulara incelettirdim. Hepinizin suçsuz olduğunu biliyorum. Hepiniz göreve dönecek şekilde hazır olun. Sorgu ifadelerinizi kısa tutun. Mahkeme heyetiyle tartışmaya girmeyin. İyi şeyler olacağına inanıyorum. Ben masaya yumruğumu vurarak işleri halletmem. Ben müzakere yoluyla işleri hallederim. Halledemezsem diğerleri gibi çeker giderimdediğini komutanlarımız gelip bize anlattılar. Biz de komutanımızın bu önerilerini dikkate aldık. Arkasından aynı Telkini Balyoz Davası Hâkimi de sanıklara yapıyor: “Savunmalarınızı kısa tutun, işi hızlandıralım…” diyerek. Özel paşa ile Hakimin örtüşen telkinleri….! (Dün akşam HalkTV’de Avukat Nazlıoğlu’nun açıklamalarından)

‘Ne zaman istifa edecek’

İfadelerimizi kısa tuttuk. Hatta bizdeki bu değişikliğe avukatlarımız da şaşırdı. Hakkımızda verilen mahkûmiyetler kesinleşti. Bırakın görevimize dönmeyi hepimiz ağır cezalar aldık. Şimdi, biz Mamak’ta bulunan Balyoz Davası hükümlüleri olarak soruyoruz: Komutanımız ne zaman istifa edecek, verdiği sözü yerine getirecek mi?” Avukat Nazlıoğlu, Mustafa Önsel tarafından kendisine kamuoyuna açıklaması için söylendiğini belirtti ve bu sözlerin cezaevinde bulunan diğer askerler tarafından da onaylandığını kaydetti.

‘Para istenmesi üzdü’

Yargıtay’ın 238 asker hakkında verilen mahkûmiyet kararından sonra, sanık avukatlarından bazıları, dosyanın Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından incelenmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.
Anayasa Mahkemesi’ne de ceza alan sanıklar adına bireysel başvuru yapacaklarını belirten Avukat Nazlıoğlu, bazı avukatların başvuru için sanıklardan para istenmesinin sanıkları hayli üzdüğünü sözlerine ekledi.”

 

 

 

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi