5 Ekim 2012 Cuma

819/PROVOKASYON!

OSMAN TÜRKOĞUZ
osmanturkoguz@gmail.com                                                                                                                        İzmir;04 Ekim 2012.

                                   PROVOKASYON
            Alman Amirali Şuson komutasındaki Osmanlı donanması, başlarına fes giydirilmiş Alman denizcileriyle, tatbikat için Karadeniz’e açıldı.Rastladıkları Rus gemilerini batırarak Sivastopol’u da bombardıman etti.Bu,ölü yıkayıcı karının oğlu ve Alman Hayranı Enver Paşa’nın bir oyunuydu.Birinci Dünya Savaşı felaketi başımıza sarılmış oldu.Tam,3,359.300 Türk askeri şehit olmuş,130.000 askerimiz de yaralanmıştı ve Osmanlı devleti de yıkılma noktasına gelmişti.
1870 senesinde; Prusya Kralı Postdam kaplıcalarında iken,kendisini ziyarete  gelen  Fransız Büyük Elçisini, Şansölye Prens Bismark’ın önerisi
ile, kabul etmemiştir. Durumu, Fransa’yı küçük düşürür tarzda Paris basınına aktaran Prens Bismark Paris Halkının ayağa kalkarak savaş çığlıkları atmasını sağlamıştır.Meksika bozgunundan sonra bir zafer kazanma sevdasında olan Fransız İmparatoru Napolyon 3’Prusya’ya savaş ilan ederek ordusunun başında muharebe meydanına ilerlemiştir.Sedan Meydan Muharebesinde 120.000 askeri ile Prusya’ya esir düşmüştür.Beş aylık muhasaradan sonra;Paris düşmüştür1866’da.Sadova’da Avusturya-Macaristan imparatorluğunu yenilmesinden sonra,Almanya’nın birleşmesine engel kalmamıştır.
            Onbaşı Adolf Hitler,gücünün doruğuna çıktığını hissettiği zaman yeni provokasyonlara girişmişti.Cezaevlerinden çıkartılan Yahudilere ve diğer hükümlülere Polonya ordusunun üniformaları giydirilmiş,Polonya ordusunun silah ve teçhizatı ile de donatılmışlardı.Bu zavallılar,bir gece,Alman ve Polonya sınırındaki bir Alman kasabasının sokaklarında kurşuna dizilmişler,kasaba radyosundan Polonya dilini bilen bir Alman subayı da Polonya ordusunun bu kasabayı işgal ettiğini ilan etmişti.Silah sesleri arasında,bir Alman subayı radyonun başına geçerek Polonya güçlerinden kasabanın geri aldığını ilan etmişti.Ertesi gün,tüm dünya basının temsilcileri kasaba sokaklarında yatan Polonyalı askerlerin!Resimlerini dünyaya yaymıştı.Tecavüze uğrayan Almanya Polonya’ya savaş ilan etmişti.WILLIAM SHIRER,NAZİ İMPARATORLUĞU,3 CİLT.
             Bir Türk savaş uçağının Ege denizine düşürülüşü Türkiye-Suriye savaşının çıkmasını sağlayamamıştı. Bu sefer de Akçakale’ye düşen bir top mermisi Üç Türk Vatandaşı garibanı öldürmüştür. Pazar günü Adaletten Korkanlar Partisi Kongresinden Sn RTE büyük bir zaferle çıkmıştı.Suriye Ordusunun Akçakale’yi topçu ateşine tutması için deli olması gerekir.Benim kanımca bu bir “Dahili ve Harici Bedhah” oyunudur!Amaç Türkiye’yi Suriye batağına çekme oyunudur.Soğuk kanlı olmalıyız.

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi