24 Ağustos 2012 Cuma

788/BEYZSBOL SOPASI VE KIRBAÇ!

OSMAN TÜRKOĞUZ                                                               osmanturkoguz@gmail.com
 Çeşmealtı;24 Ağustos 2012.

                   BEYSZBOL SOPASI VE KIRBAÇ!
Müslüman asıllı USA Başkanı  Barak Obama’nın; BOP AS BAŞKANI SN.R. T. ERDOĞAN ile telefonla konuşurken, sağ elinde,kalınca bir Beysbol sopası tutuğu dünya basınına yansımıştı. Bendeniz, Barak Obama’nın ve politik kurmaylarının hiç tarih bilmediklerini hemen anlamıştım.Şöyle ki:
          Tarihi Atina sitesi deniz ticareti ve soygunlarla çok zengin olmuştu. Her Atinalı ailenin, vatandaş sayılmayan ve seçimlerde de oy hakları bulunmayan üçer kölesi vardı. Filozof Aristo,köleler için”Canlı aletler!”Deyimini kullanmıştı.Atinalılar,evlerini ve ailelerini kölelerine bırakarak,çok uzun sürecek, uzak bir sefere çıkmışlardı.
Seneler sonra;bol Ganimetler ve esirlerle Atina’ya döndüklerinde, bir ordu gibi örgütlenip, silahlanan  kölerinin evlerine ve ailelerine sahip olarak  karşılarına dikildiklerini görmüşlerdi.Derhal karşılaşan iki ordudan Atinalı Efendilerin ordusunun yenilmek üzere olduğunu gören Atinalı komutan,ordusuna:
         Silahları at,kırbaç çekkk!”Komutunu vermişti.Kırbaç şakırtılarını duyan tüm köleler de silahlarını atarak,Efendilerinin ayaklarına kapanmışlardı.
         Tarihimizi iyi bilenlerimiz de hatırlarlar; Şam’da Türk Ordusuna karşı başlatılan bir ayaklanma girişimini Mustafa Kemal, arabasından inerek, elindeki kırbaçla bastırmıştı.Barak Obama’ya önerim şu olacaktır:”Beysbol sopası aynı sopayı tutanlara karşı kullanılır.Bir daha emir kulları ile konuşurken kırbacını göstererek konuşurlarsa daha etkili sonuca ulaşmış olurlar.!
        

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi