16 Mart 2012 Cuma

635/TEMEL DÖVİZ YASAMIZ!

5                                                                                  
                                                                   
OSMAN TÜRKOĞUZ
                   osmanturkoguz@gmail.com
                   İzmir;17 Mart 2012.

                            DÖVİZ ÜZERİNE TEMEL YASAMIZ!
                   Gönderme yazısı ile:
Nasrettin Hocamızın kar helvasını keşfinden sonra keşif yapamadık diyenlere müjdemdir! PS:37 Aydınımızı yakarak insanlık suçu işleyenlerin zamansız zamanaşımına uğrama kararı için:"Milletimize hayırlı olsun!"diyen Sayın RTE'NİN bu duası da İslami açıdan bir temel yasa mahiyetindedir. Hatta Iraklı Müslümanların ırzlarına geçen ve onları acımadan öldüren Amerikan askerlerinin memleketlerine salimen dönmeleri için Kuran üzerine dua etmesi de önemli bir gelişmedir!
         Ne Fizikte, ne Kimyada ne de Ekonomide bir yasa bulmuş değiliz. Bu konuda; Epaminandos’tan sonra—Tebaili Başkomutan,12 dakikada Isparta ordusunu imha etmiştir MÖ:370----“”Kesin sonuç alanında kuvvetli olmak!”Kanunu.
         Başkomutanımız Mareşal Gazi Mustafa Kemal de Sakarya Meydan Muharebesinde, yirminci asır savaşlarında uygulanacak “Satıh Savaşı Kanununu” bulmuştur:”Hattı müdafaa yok!Sathı müdafaa vardır!O satıh ta Vatandır!”
         Ekonomik kanunlar da çoktan bulunmuştu.
         1*Greyşam Kanunu,”kötü para, iyi parayı kovar!”Kötü para piyasaya çıkınca iyi para da sandıklara saklanır.Bu Greyşam denilen kimesne İngiltere Maliye Bakanıydı.
         2*Azalan verim Kanunu,toprak birim olarak aynen kaldığı sürece belirli giderlerden sonra verim düşer.
         3*Marjinal Değer  Kanunu,Karl Marks ve bir Avusturyalı bulmuştur.”Artık değer kanunu”,”Ölçülere uymayan katkı bütünü tamamlar.
         4*Lort Kinros Kanunu,istihdamla ilgilidir.
         5*Anormal durumlarda yükselen vergiler, normal duruma dönüldüğünde de yükselmesini sürdürür. Paralel değerler.
         6*”Bir damla petrol=Bir damla kan”.Fransız Kaplanı Başbakan Georges Clemenceau.
         Ekonomik Kanunlar bitti derken bir Türk Emekli Jandarma Albayımız da döviz üzerine ekonomik bir yasayı uluslar arası bilime armağan etmiştir.
         “Bir ülkenin dövizi o ülkenin deyyuslarıyla makusen mütenasiptir!”Yani ya;”Dövizi çok olan ülkelerin Deyyusu azdır.Deyyusu çok  olan ülkelerin de dövizi azdırr!”E.J.ALB.Temel
         İnanmayanlar,İslam ülkelerine bir baksı

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi