2 Mayıs 2010 Pazar

142- ESKİ VE YENİ ZAMAN YILDIZLARI!

                                   142- ESKİ VE YENİ ZAMANLARIN YILDIZLARI


                                                          
Osmanus Zekiyüs Türkoğuzüs


            *Prokonsul: Yaklaşık yirmi milyon yaşında Beyni 150 Cm. Küp. Atamız olan bu maymunun ilk fosilleri 20’inci yy. Başında bulunmuştur. Büyük insanımsılar familyasında, yerini Morotopithecus’a kaptırabilir.

            *Lucy: 3,2 Milyon yaşındadır. Yaklaşık 1 metre boyunda ve 25 kilogramağırlığındadır. Beyni 360 cm. küptür. Son derece iyi korunmuş bulunan iskeletinden büyük annemiz ya da onun kuzeni olabileceği kanaatine varılmıştır.

            *Homo Habilis: Yaklaşık 2 milyon yaşında: 140cm. Boyunda ve 40 kilogramağırlığında. Beyni 760 cm. küptür. Alet yapma ve konuşabilme açısından ilk dedelerimiz ve Büyük annelerimizdir.

            *Neandertal: 100,000 ile 30,000 yaşı arasında, Bizimle de aynı boyda ve dahi kiloda. İlk kabirleri yapan insanlardır. 1857 senesinde; bir yol yapımı sırasında; Almanya’nın Neandertal kasabasında iskeletleri bulunmuştur. Beyinleri 1500cm. Küptür.

            *Cro-Magnon: yaklaşık, 100,000 yıl önce ortaya çıkmıştır. Bizimle aynı boyda ve kilodadır. Duvar resimleri yapan beynini hacmi de 1450cm.Küp olan bir ileri yaratıktır: Bazıları da KRO olarak kalmıştır!

            **İNSANİYÜS UYGARÜS: 1923’TE Mustafa Kemal ile meydana çıkan, kadınını ve ulusal kimliğini göklere çıkaran süper bir insan tipidir.

            ---TAYYİBÜS TÜRBANİYÜS ÇADİRİKUS: İleri doğru gitmek için arka, arkaya yürüyen bir tiptir. Bir kilo bulgurla ve çadırlarda sunulan bir tas çorba ile bir sene yaşayabilirler.
PS: Akılları kulaklarındadır.

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

Blog Arşivi